lørdag den 28. april 2012

Tæt på... verdens bedste job!

Jeg har et fantastisk job! Skønne unge mennesker, dejlige kollegaer, søde chefer og masser af muligheder for selvudvikling... i går stod den på kursus/leg/kreativt :-)

Vi var en lille udvalgt skare, som havde fået grønt lys for at komme på et glaskursus, som jeg havde arrangeret med en lokal glaskunstner, som er utrolig dygtig og inspirerende.

Her kommer der lidt stemningsbillder fra gårsdagens kursus, samt billeder af vores produktioner;

 Udsigt over arbejdsbordet, hvor der var stablet glasfarver, pulver og andre lækre materialer op.

 Som noget nyt lærte vi at vi kunne bruge købte/hjemmelavede stencils til at skabe spændende mønstre og effekter á la pop art

 Hun havde lavet små prøver, hvor man kunne se, hvordan de forskellige materialer artede sig efter brænding afhængig af om de lå imellem eller ovenpå glasset

 Et bredt udvalg af kobber, messing og slagmetal til at lave fede effekter og mønstre med

 På væggen hang 4 store plader med det skønneste farverige flet mønster. De fangede alles interesse og viste sig at være farveprøver hun havde lavet for at se, hvordan farverne arter sig, når de brændes ovenpå hinanden. De var vildt flotte og inspirerende at kigge på.

 Et stort mysterium for os, der har arbejdet med glas før, var hvordan vi kunne skære et pænt rundt stykke. Efter en fin demonstration mestrer vi nu alle kunsten at skære et rundt stykke glas fri.

 Jeg fik afprøvet stencil metoden og er nu spændt på om jeg får den dybde effekt jeg håber på.

 Der blev lavet flere forsøg med at drysse med farver

 Blev vildt inspireret af de farvede plader, så har lavet et lille eksperiment, der skal have rå kanter og som gerne skulle ende i en bølge, der kan stå i vinduet og have det smukkeste farvespil, når solen skinner. Håber det bliver lige så smukt, som billedet/ideen i mit hoved.

 Koncentration

 Der blev arbejdet med forskellige former både i glasset og i udsmykningerne

 Alle små dele lægges sirligt op... nærmest som et lille maleri

 Endnu et forsøg med stencils

 Messing, kobber og farvepulver med bobler ... det bliver spændende, hvordan det arter sig under brændingen

 Messing og sand

En god blanding af firkanter med farvepulver, bobler, glas og metaller

Det var en fantastisk dag fuld af snak og kreative tanker, der blev ført ud i livet. Det endelig resultat er vi nu alle spændte på. I må ligesom os vente i spænding. Det tager jo lige et par dage at få brændt herlighederne.6 kommentarer:

 1. Eeeeeiii hvor ser det fantastisk ud!! Jeg var selv på glaskursus da jeg for mange år siden gik på højskole, det var en fantastisk oplevelse! Glæder mig til at se dine resultater!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt fantastisk. Jeg har været afsted flere gange privat og for hver gang er det nyt og spændende. Der er altid nye udfordringer.

   Slet
 2. Fedt at få lov til. På billedet af slagmetal mm er der noget metal med huller i. Kan du finde ud af hvor hun køber dette? Har nemlig været på jagt efter lige netop dette i lang tid. Ved ikke hvad det hedder, så det gør det ret svært at google.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal prøve at høre hende ad. Jeg ved hun har købt det gennem en anden lokal glaskunstner. Jeg vender lige tilbage til dig på et senere tidspunkt, når jeg har fundet ud af noget mere.
   MVH Rikke

   Slet
 3. Ej hvor fedt! Ville elske at lære, at arbejde med glas. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vildt spændende at arbejde med. Meget anderledes. Giv dig selv et aftenskursus hos en glaskunstner. Mange steder kan det gøres for 2-300 kr for en aften og så giver man en kilopris for de færdig brændte produkter man har lavet. Don't hesitate... just do it!
   MVH Rikke

   Slet