tirsdag den 31. juli 2012

Klar til aflevering

Så er jeg færdig med endnu et strikkeprojekt. Det er endnu et projekt for Lotte, men et som udspringer af en ide ejg fik, da jeg strikkede dette sjal. Derfor har jeg været utålmodig med at komme igang, for jeg har været rigtig spændt på resultatet. Nu er det færdig strikket og det blev stort set som jeg havde forestillet mig. Efter min mening og efterhånden lille smule erfaring er der lige nogle små ting jeg synes skal ændres, men nu må jeg se hvad Lotte siger, når jeg afleverer den i morgen sammen med de andre færdige projekter.

Her kommer lige lidt billedspam;

 Min ide var at lave en asymetrisk nederdel med det skønne hulmønster, som der bruges til sjalet.

Godt lårkort i den ene side og næsten ankellang i den anden

 Indtagningerne på det glatstrikkede stykke giver en fin bølgende kant

 Lavet med den fine symetriske spids

Rille detalje i siden som får det til at hænge fint sammen med at nederdelen deles og får en smuk rillekant helt ned til spidsen

Skønt hulmønster

Og med rib i taljen.




mandag den 30. juli 2012

Retro lækkert

Jeg har været så heldig at få fat i en af Annas fantastiske kreationer. Hun laver rigtig meget fint og lækkert tøj i retro- og nyt stof både til sig selv og til hendes datter, så da denne kjole blev sat til salg måtte jeg bare have den til Ronja. Og hvis I spørger mig, så synes jeg, at hun er vildt sommerlækker i den fine lette gule kjole;



Lige pt. er den lidt for stor, men sidder fint på hende, så forhåbentlig kan hun også bruge den næste sommer, men med en langærmer og strømpebusker, så kan den jo altid lyse op på en kold og grå vinterdag.

søndag den 29. juli 2012

Til søndagskaffen

I dag har vi haft besøg af nogle gode venner og deres børn til frokost og eftermiddagskaffe. Dertil hører selvfølgelig lækker kage, så i morges mens der var ro i huset rørte jeg lige en portion Red velvet cupcakes sammen. Jeg har længe haft løst til at prøve disse famøse cupcakes, så jeg søgte lidt på nettet. Valget faldt på denne opskrift.

 Jeg synes godt nok at mængden af rød frugtfarve er noget voldsom, så´jeg holdte mig til 1 hel flaske, hvilket jeg synes gav en fin rød farve. I gemmerne fandt jeg nogle firkantede kageforme, som jeg har fundet i Netto.

 Masser af frosting.

Selvom jeg brugte mindre frugtfarve end opskriften, så har de færdigbagte kager stadig en super flot farve. Og de smagte helt fantastisk.

Har hørt en masse om, at man også kan bruge rødbeder til Red velvet cupcakes, så det må afprøves en anden dag.

lørdag den 28. juli 2012

Så meget for aftaler

Det der med at lave aftaler med mig selv og overholde dem, er jeg vist ikke så god til, for i går dag solen stadig skinnede udnyttede jeg chancen og satte mig i solen og begyndte på et nyt strikkeprojekt. JEg var jo færdig med alle mine strikkeprojekter, så lidt okay er det vel selvom jeg stadig har andre halvfærdige projekter.
Endnu et projekt i lama uld ½. Projektet er opstået ud fra en ide jeg fik, da jeg strikkede dette sjal. Jeg fremlagde ideen for Lotte og hun har så ud fra mine tanker blandet med hendes egne lavet en opskrift, som jeg nu afprøver.

Så spændende et projekt kan man jo ikke vente med at komme igang med. Og med en aften i sofaen foran fjerneren med OL åbningsceremoni, så er jeg kommet godt igang med projektet.
Er spændt på, hvordan det ender. Detaljen her med "ret"-rillerne er Lottes ide. Håber dagen i dag giver chance for at lave lidt mere på projektet.

fredag den 27. juli 2012

Halvfærdige strikkeprojekter...

Så er jeg blevet færdig med det sidste halvfærdige strikkeprojekt. Et projekt som jeg har haft i mellem fingrene i mange omgange, da spidsen har drillet en del. Se bl.a. her. Nu har jeg endnu engang pillet spidsen op og strikket den om.

 Nu er spidsen blevet fin og symetrisk. Og den ruller stort set ikke længere, når man har sjalet på.

 Super fint, enkelt og let (både strikkemæssigt og vægtmæssigt) sjal strikket i det blødeste Lama uld ½.

Posering foran kameraet bliver vidst aldrig min spidskompetence, men jeg håber da, at I får en fornemmelse for det lækre sjal.

Nu er jeg officielt færdig med samtlige halvfærdige strikkeprojekter, hvilket betyder, at jeg så småt kan gå igang med et nyt projekt... ellers måske jeg skulle få styr på mine hækle og sy-projekter?

torsdag den 26. juli 2012

Nyt projekt

Når nu det går så godt med at få færdiggjort nogle af alle de halvfærdige projekter jeg har liggende, så er det vel helt ok, at gå i gang med nogle nye eller ihvertfald at købe ind til nogle nye? Man skal jo nødigt løbe tør for projekter.

Jeg kunne ikke lade være. Jeg måtte bare købe garn og opskrifter til disse 2 projekter;

 Den er da for lækker den Robin Hood trøje og jeg er helt overbevist om, at Pelle bliver den lækreste dreng i børnehaven med den på :-) og bedst af det hele, så synes han selv den er fin.

Lækkert garn i skønne farver. Godkendt af sønnike.

 Ronja skal da heller ikke snydes (det bliver hun nu egentlig aldrig) så jeg måtte bare købe denne til hende. Den er da for kær.

 Igen lækkert garn i skønne farver.

De bliver så lækre sammen i hver deres "Robin Hood" tøj. Er dog kommet til den erkendelse, at jeg ikke kan nå det hele selv, så i første omgang, så bliver disse projekter overladet i svigermors strikkekyndige hænder og så kan jeg jo altid lave en mere til dem senere, når de er vokset ud af den første ;-)

Begge kits+opskrifter er købt her.

onsdag den 25. juli 2012

Endnu et færdigt projekt

Mit største strikkeprojekt indtil videre er blevet færdig. Jeg er vildt stolt af resultatet og drømmer allerede om flere efter samme model, men bare i andre udgaver. Modellen hedder Vokseværk og er fra Lotte Kjærs bog Strikværk. Min udgave er blevet ca. 20 cm kortere end modellen i bogen. Dermed er der også kun brugt ca. 700 gram Kabuto til den lille model.

 Hvis I nu ser bort fra den svedige og brilleløse model med strithåret (billedet blev taget af manden i går i aftes, da jeg var kommet hjem fra 2 timers træning + cykeltur), så er trøjen da blevet super god og passer helt perfekt :-)

Jeg har lavet min udgave med armygrøn som bundfarve. Striberne er lavet ved at lave 10 omgange/rækker armygrøn og ellers 2 omgange/rækker af den pågældende farve. Jeg har skiftet farve på omgangene med retmasker/rækkerne der strikkes på retsiden.


De 7 knapper er valgt ud fra stribernes farver og de 3 øverste knapper er dobbelt, så trøjen kan knappes normalt og samtidig er der en synlig knap uanset hvordan kraven sættes.

Helt klart en model jeg kan anbefale at gå i gang med også selvom man er nybegynder. Jeg har valgt at spytsplejse/filte mine farveskift/garnskift, så jeg har haft et minimum af montering efterfølgende. Se evt. her hvordan du kan splejse dit garn.

tirsdag den 24. juli 2012

Første færdige projekt

Så er jeg blevet færdig med det første af mine mange halvfædige projekter. Eller det vil sige, at jeg faktisk allerede er blevet færdig med 2 af dem, men det er kun dette, der er klar til fremvisning, da det andet projekt ligger til tørring før jeg kan tage billeder af det.

Første færdige projekt klar til fremvisning er denne fine vest, som jeg har strikket til Ronja. Egentlig et forholdsvist nemt projekt, da det udelukkende er retstrik, men på en pind 3, så tager det altså sin tid og så gik jeg lidt i baglås, da jeg skulle igang med bullen. Jeg er ret glad for endelig at være færdig og er godt tilfreds med resultatet. Jeg har strikket den i superwash merino uld fra hjertegarn. En der skifter farve og en ensfarvet ciao Trunte i farven 8377. Super lækkert og blødt at strikke i. Opskriften på vesten er denne.

 Den har fået små fine blomsterknapper. Købt her.

En aktiv model i sin nye vest. Den er lidt for stor til hende, men så kan hun jo vokse i den og mor her kan jo også komme til at lave en lille vaskefejl (det er desværre før sket).


Nu hvor jeg er blevet gode venner med opskriften, så skal jeg helt sikkert lave en mere, når jeg har fået lavet nogle af alle de andre ting jeg går og drømmer om at få af pindene.

mandag den 23. juli 2012

Har besluttet mig

Nogle gange er man nødt til at tage en beslutning og det har jeg gjort. Selvom jeg har masser af projekter til at ligge, som jeg ikke kan vente med at komme igang med, så har jeg nu besluttet mig for at få gjort alle mine halvfærdige projekter færdige først.

Det første projekt der skal være færdig er dette Vokseværk. Knapperne er købt og i går blev jeg færdig med det sidste ærme, så nu mangler jeg kun montering og vask og så er den klar til fremvisning.

Derudover har jeg denne strikvest til Ronja, der snart er færdig og en spids på et sjal der skal strikkes om og så skal jeg også lige have syet alle puderne til karateklubben. Foruden disse projekter har jeg et par puder med broderi, der skal laves og en trøje, der er klippet til og nå ja så også lige et hækleprojekt eller to.

Det er vist godt, at jeg stadig har 2 ugers sommerferie endnu :-)

lørdag den 21. juli 2012

Eftermiddagshygge

Har i dag bagt de lækreste boller til eftermiddagskaffen. Lækre bløde i krummen og fulde af kerner. Lige efter min smag. Jeg har bagt dem efter denne opskrift, dog med visse ændringer.
Mine boller er med 5-kornsblanding. Her kommer opskriften med mine ændringer;
200 g Finax Økologisk 5-kornsblanding
4 ½ dl kogende vand til iblødsætning
50 g gær
1 æg
5 g salt
40 g sukker
100 g flydende margarine
600 g hvedemel
150 g groft rugmel
Opskriften giver ca. 16 boller

Sådan gør du;
  • 5-kornsblanding kommes i en køkkenskål og overhældes med kogende vand. Blandingen skal trække ca. 1 time, til kernerne er bløde.
  • Efter en times tid opløses gæren i blandingen.
  • Salt, sukker, æg og margarine tilsættes.
  • Rugmelet og hvedemelet kommes i lidt ad gangen. Dejen må gerne være blød – dog uden at klistre.
  • Dejen æltes, til den er glat, smidig og elastisk.
  • Lad dejen hvile ved stuetemperatur under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min. Derefter slås dejen sammen, rulles ud som en pølse og skæres i 16 stykker, der formes til boller – og stilles på køkkenbordet.
  • Fugt fingrene, og dup bollerne godt. Dyp bollerne i forskellige kerner/frø, hvis du ønsker et ekstra flot resultat
  • Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir, tildækkes med et fugtigt viskestykke og skal nu efterhæve et lunt sted i 45 min.
  • Bages i en forvarmet ovn i ca. 16 min. ved 220 °C (varmluft = 200 °C)
 
Bollerne faldt i god smag både hos store og små, men der findes heller ikke noget bedre end friskbagte boller.

fredag den 20. juli 2012

Argh... sådan noget øv...

Den anden dag ville jeg have været i gang med at trykke på det stof jeg har skåret til trekanter til et projekt til karateklubben. Jeg fik fundet alle sagerne frem og gik ellers i gang med at trykke. Heldigvis valgte jeg at trykke en helt færdig før jeg trykkede de andre, for prøv at se hvor grimt det blev;

 Det sorte stofmaling jeg havde lånt ude på arbejde var åbenbart lige tynd nok, så når jeg trykte løb det bare ud i stoffet og blev rigtig ærgeligt og grimt. Hvad gør man så når man en sen aften havde bestemt sig for at trykke det hele, så det kunne tørre natten over?

Så trykker man jo bare alt det hvide på de røde cirkler. Det gik nemlig meget bedre. Det var nemlig helt nyt og frisk stofmaling som var meget tykkere i konsistensen.

Her har jeg strøget de røde cirkler på de hvide trekanter. Indtil videre ser det fint ud.

 Fik anskaffet mig noget nyt sort stofmaling i går, så jeg brugte aftenen på at trykke det sidste. Denne gang gik det hele meget bedre. Stort set efter planen. Malingen havde den rigtige konsistens og trak ikke ud i stoffet :-)

Et udpluk af aftenens tryk.

Det hele skal gerne blive til fine trekantede puder, som skal ligne vores klubmærke;

På vores Gi (træningsdragt) er de Japanske tegn i cirklen med hvid, så derfor har jeg trykt med hvidt i cirklerne til puderne.

Nu skal jeg så bare lige have strøget/varmebehandlet det hele og have syet det sammen med kæmpe pippingbånd og fyldt pudefyld i.

torsdag den 19. juli 2012

"Snart" i mål

Det går godt fremad med mit Vokseværk strik. Jeg er blevet færdig med kroppen og er nu godt igang med første ærme. Kan dog konstatere at det at strikke ærmer på rundpind ikke er det nemmeste, men jeg tror jeg har fundet mig en god rytme, så nu kører det.

onsdag den 18. juli 2012

En helt særlig opgave

Jeg skal inden ferien slutter være færdig med en helt særlig opgave. Som nogle af Jer allerede ved, så er jeg lidt bidt af det der karate. Lige nu er karateklubben ved at indrette nye lokaler, så vi fremover skal træen i den Sorte Box ved musikteatret i Holstebro. Vi får et helt fantastisk nyt træningslokale med noget bedre gulv at træne på.

I vores nye lokale skal der indrettes et café-område, hvor vi kan hygge os og holde arrangementer. Mit bidrag til vores nye Dojo bliver et kreativt indslag, som kommer til at passe helt perfekt til klubben.

 Projektet består af hvide trekanter med sider der er 50 cm, røde cirkler og kæmpe pippingbånd.

 Derudover skal der leges med stoffarve og japanske tegn.

Jeg har også været ved at skære skabeloner til stoftryk.

Indtil videre skrider projektet nogenlunde som planlagt, så jeg håber, at det bliver som inde i mit hoved og ikke mindst, at det bliver godkendt af de andre.

tirsdag den 17. juli 2012

At tage tyren ved hornene

Er hvad jeg valgte at gøre i torsdags mens jeg ventede på, at Anne kom og hentede mig, så vi kunne komme nordpå og hygge med mændene. En lang køretur kræver et stykke håndarbejde mellem hænderne, gerne noget som man ikke skal tænke særligt meget over. Noget hvor man bare kan slå hjernen fra og lade hænderne gøre arbejdet helt af sig selv.

Jeg har efterhånden haft dette projekt til at ligge i kurven med ufærdige projekter, i en evighed. Jeg har ikke rigtigt følt, at jeg kunne komme videre og omvendt ved jeg godt med mig selv, at det bare handler om at komme ordentligt igang. I torsdags tog jeg mig endelig sammen.

 De lange køreture torsdag og fredag gjorde rigtig noget ved det, så nu er jeg kommet godt halvvejs med bullen og dermed snart færdig, så Ronja kan blive efterårslækker.

Det er ikke helt perfekt, men jeg er ok tilfreds og blevet en delt klogere, så hvem ved, måske jeg laver endnu en på et tidspunkt.

Med 3 ugers ferie tilbage og flere lange køreture på programmet, så skal jeg nok nå at blive færdig med den inden arbejdet kalder igen.

mandag den 16. juli 2012

Har du spidset strikkepindende?

Først og fremmest vil vi sige tak for deltagelsen i vores Give away og ikke mindst velkommen til alle Jer nye læsere. Det er dejligt, at I har lyst til at lege med selvom det er en Give away, der stiller krav til éns kreative evner (at man kan strikke) eller at man kender nogle, der har styr på strikkepindende.

Lodderne er blevet talt op og fordelt efter vores sædvanlige system med at fordele et lod af gangen i rækkefølge listen ned og derefter fortsætte fra toppen og ned igen, således at har man flere lodder i puljen, så ligger de ikke lige efter hinanden.

Vores ven random.org har igen udtrukket en heldig vinder blandt de 39 lodder
Bag lod nummer 24 gemte sig;


Regina send os en mail med din adresse og så skal vi sørge for, at du snarest muligt kan sætte strikkepindende i det lækre kabuto garn.



søndag den 15. juli 2012

Tøsetur

I fredags var Anne og jeg langt om længe afsted på tøsetur. Turen har længe været planlagt, så det var dejligt endelig at komme afsted. Turen startede faktisk allerede torsdag. Vi havde nemlig besluttet at tage afsted med mændene og tage en overnatning og hygge os sammen uden børn, så Ronja kom ud til sin farmor og farfar og Pelle er jo afsted i Sverige med mor. Vi tog nordpå og overnattede i en hytte her. Det var en super hyggelig lille plads og servicen var god (især fordi vi havde glemt diverse små ting, men camping-fatter var meget behjælpsom). Kan helt klart anbefales.

Fredag tog vi tøser afsted fra morgenen af og mændene tjekkede ud og tog afsted, ud for at afprøve områdets golfbaner og så havde de ansvaret for at hente Ronja hjem, så Anne og jeg bare kunne blive væk så længe det passede os.


 Vi kørte til Århus og startede dagen med at besøge hende her. Her snusede vi rundt og jeg fik købt hendes skønne bog fyldt med lækkerier og masser af tips og så købte vi begge en kikse udstikker med bogstaver. Og så fik vi jo også signeret vores bøger.


Efter en tur hos Cupcakefabrikken. Tog vi ind til Strøget og vinduesshopepde og spiste lækker frokost på Janus' regning (betaling for vores store arbejde med at lave gardiner til sommerhuset). Jeg fik køtb disse skønne Pilgrim smykker til henholdsvis -70% og -50%.

Vi fandt også en HAY butik. Wauw... der var vildt mange super skønne sager. Jeg endte med at købe 2 store kasser i 2 grå nuancer. Kasserne fik jeg til -50% og de passer helt perfekt til alt mit garn og står nu smukt og holder styr på sagerne inde i stuen. Ovenpå kasserne har jeg en lille æske jeg fandt i Søstrene Grene. Den holder styr på alle mine strikkepinde.


Vi sluttede dagen af med en tur i IKEA. Anne fik kigget og fundet en masse sager, som nu står på sedlen med ting, de gerne vil have, når de flytter til Sønderborg. Jeg fik købt lidt børnenes værelse. Blandt andet disse grønne skabs-indsatser igen til -50%.

Købte også en "stumtjener", til at hænge alle Ronjas kjoler på og hvor der også skal være plads til noget af Pelles udklædningstøj og hatte. Når man ser bort fra alt rodet rundt om, så tror jeg, at det er en løsning jeg bliver ret glad for.

Alt i alt en meget god dag, hvor der kom lidt lækkerier med hjem. Og ikke mindst skønt at vi havde alt den tid vi ville til at snakke og ose uden forstyrrelser. Må vist snart have planlagt en ny tøsetur ;-)