lørdag den 7. juli 2012

Sol, sommer og Landsskue


I dag har den bl.a. stået på en dejlig mor/søn til Landsskue, sammen med Anne (altså kun noget af tiden). Det er andet år vi er på Landsskue og det er vildt hyggeligt at gå rundt mellem alle dyrene og snakke om dyr og mærke og ikke mindst se og smage noget af det, dyrene bidrager med til vores hverdag. Pelle har stor nydt dagen. Bare at være afsted ham og mig og ikke mindst at få lov til at lege, opleve og smage.

Danish Crown havde lavet en bod, hvor man kunne skrive sig op på en liste og få lov til at stå og lave lidt lækkert mad. En ting Pelle var helt hooked på, så det gjorde vi selvfølgelig. Danish Crown stillede alle råvarerne frem i den rigtige mængde og så skulle vi ellers med kyndig vejledning selv snitte, smage til og stege.

Pelle er ofte med i køkkenet herhjemme, så han snittede løs og havde helt styr på det.

Menuen var en wokret indeholdende:
2 gulerødder i skiver
1/4 blomkål i små buketter
2 asparges i 2 cm stykker
1 hel frisk hvidløg med top - top og hvidlig snittet i tynde skiver/stykker
1 forårsløg i skiver
1 kotelet skåret i tern

Dertil en frisk salat med dressing
1 salat blad i nippet i mindre stykker
3 friske jordbær skåret i kvarte
1/4 agurk i stykker
1 stilk frisk persille
1 stilk dild

Dressing af:
ca 1 dl æblejuice
½ frisk rød chili
æble balsamico
olivenolie

Kødet blev stegt på en varm wokpande - når det er godt brun, så tages det af - herefter steges grøntsagerne og til sidst kommer kødet på igen sammen med grøntsagerne i ca. 30 sek. Det hele hældes i en boks/skål. Derefter tilsættes den friske salat og det hele mikses godt med hinanden og smages til med dressingen og lidt salt. Værsgo og spis. Det smagte fantastisk. Det skal helt sikkert forsøges igen herhjemme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar