onsdag den 25. juli 2012

Endnu et færdigt projekt

Mit største strikkeprojekt indtil videre er blevet færdig. Jeg er vildt stolt af resultatet og drømmer allerede om flere efter samme model, men bare i andre udgaver. Modellen hedder Vokseværk og er fra Lotte Kjærs bog Strikværk. Min udgave er blevet ca. 20 cm kortere end modellen i bogen. Dermed er der også kun brugt ca. 700 gram Kabuto til den lille model.

 Hvis I nu ser bort fra den svedige og brilleløse model med strithåret (billedet blev taget af manden i går i aftes, da jeg var kommet hjem fra 2 timers træning + cykeltur), så er trøjen da blevet super god og passer helt perfekt :-)

Jeg har lavet min udgave med armygrøn som bundfarve. Striberne er lavet ved at lave 10 omgange/rækker armygrøn og ellers 2 omgange/rækker af den pågældende farve. Jeg har skiftet farve på omgangene med retmasker/rækkerne der strikkes på retsiden.


De 7 knapper er valgt ud fra stribernes farver og de 3 øverste knapper er dobbelt, så trøjen kan knappes normalt og samtidig er der en synlig knap uanset hvordan kraven sættes.

Helt klart en model jeg kan anbefale at gå i gang med også selvom man er nybegynder. Jeg har valgt at spytsplejse/filte mine farveskift/garnskift, så jeg har haft et minimum af montering efterfølgende. Se evt. her hvordan du kan splejse dit garn.

4 kommentarer:

 1. Den er så flot.
  Jeg har lavet min i hendes garnforslag og har faktisk allerede brugt den meget (selvom den er strikket i foråret).
  Det er sådan en, man flytter ind i ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Tror også det bliver min nye "vinterbolig" :-) Er simpelthen nødt til at lave et par stykker mere. Er vild med hendes garnforslag, så sådan en skal jeg ihvertfald også have lavet.
   MVH Rikke

   Slet
 2. Den trøje er da vildt flot !
  jeg er vild med farverne, og de forskelligtfarvede knapper.
  OG ikke mindst det lidt rustikke look.
  Det kan da godt være, jeg lige skulle kigge lidt nærmere på Lotte Kjær igen :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Kan helt klart anbefale at kigge nærmere på Lottes designs/opskrifter. Der er mange spændende og anderledes strik.
   Mvh Rikke

   Slet