torsdag den 28. februar 2013

Til et par små piger

Initiativet er fantastisk og jeg var hurtig til at melde mig under fanerne og finde garn fra gemmerne, og intentionen om at lave bunker af sprutter til de for tidligt fødte var stor, men så gik luften ligesom af ballonen. 

Tiden og energien både generelt og til kreaprojekter, har den seneste tid været meget lav... ja nærmest på minus grader ligesom vejret udenfor. Alligevel fik jeg lavet et par sprutter og sendt afsted med posten den anden dag. Det blev til disse 2 piger med lille sløjfe og lange snoede arme;

Jeg havde mine problemer med at få armene til at sno lige så meget som Josefines, men hvis jeg drejede dem den anden vej, så snor de sig fint og fast ind til spruttens krop/hoved.


Begge sprutter er hæklet af rester af bomuldsgarn fra lageret, så både tanken bag sprutterne og det "bæredygtige" i at bruge resterne, bringer forhåbentligt dobbelt god karma til deres kommende ejere.

tirsdag den 26. februar 2013

Test

Jeg har fået dette tilsendt fra Dr.Oetker, naturlig hindbær ekstrakt,  nu er det bare at bestemme sig for hvilken opskrift der skal afprøves :)
I det lille inspirations hæfte der fulgte med er der opskrift på hindbær snitter, muffins med hindbær og flødeboller med hindbær skum,  hælder mest til de sidste.. nu må vi se om jeg tør kaste mig ud i det ;)
Nogen gode råd, inden jeg går igang ?:)

søndag den 24. februar 2013

En klassiker hvor alt er gået galt

Jeg har lavet en klassiker til Pelle. Nemlig en frugtpose han kan bruge, når han skal have frugt med i børnehave. Den er syet i turkis og sort stof med stjerner og har fået den klassiske snørelukning. Et meget simpelt og klassisk projekt og nok også derfor alt gik galt. Jeg ville egentlig lave den så den var turkis udenpå og sort inden i og så lave den så den kunne vendes, men i et anfald af tanke tomhed, fik jeg syet de to stykker stof forkert sammen. Jeg magtede ikke lige at gå igang med oppilning, så jeg syede udfortrødent videre og endte da også med at sy siden helt sammen, så jeg måtte pille op for at lave en løbegang. Ja det var blot 2 af alle de åndsvage fejl jeg fik lavet, men alligevel blev den færdig og knægten er glad for den.

På den ene side har jeg broderet hans navn og lavet små smileys med neontråd i 2 af bogstaverne.

Den eneste synlige syning er ved løbegangen. Den er også lavet med neontråd.

Posen lukkes med sølvfarvet satinsnor, som har fået en lille orange fisk i enden og den klassike snoreklemme foroven.

onsdag den 20. februar 2013

30 års fødselsdag #1

I søndags blev jeg 30, det var en fantastisk dag uden alt for meget peber ;)
Jeg fik mange lækre gaver,  nogle jeg ikke anede jeg ønskede mig, men gaverne blev bestemt ikke ringere af den grund :)
I skal lige se nogle af dem...

Det var bestemt nogle skønne gaver, som I nok kan se har jeg fået en Samsung Galaxy Note 10.1, så dette indlæg er skrevet på den, spændende om det bliver godt :)

Se lige de flotte vaser jeg har fået fra Kähler,  så smukke.

Og et personligt gavekort fea Rikke, det er skønt, da vi nu ikke ser hinanden så ofte, glæder mig helt vildt til vores veninde/hygge dag, det er en dejlig personlig gave :)

Tilbage til min nye tablet,  er der programmer jeg bare skal downloade? Evt gode foto programmer? Er der nogen der har erfaringer de vil give lidt ud af?
Gode forslag til hvordan jeg får billederne til at vende rigtigt - for det virker ikke helt for mig ;)

tirsdag den 19. februar 2013

For, hvad der efterhånden føles som en krig og en madpakke siden, lavede jeg dette indlæg. Okay... en måned er ikke en krig og en madpakke siden, men der er løbet meget vand i min krea-å siden jeg viste jeg starten på projektet. Det har lagt i bunken ved siden af mit yndlings kreahjørne i sofaen og grinet lidt af mig. En gang imellem har jeg haft det fremme og strikket et par omgange for så at lægge det væk igen.

 En omgang her og der bliver heldigvis lige så stille noget og nu er jeg blevet færdig med kroppen og fået samlet masker op i ærmekanten og startet på det første ærme.

Ærmerne skal strikkes i en skøn variant af Flowerbed garnet og med samme teknik, som denne cape/rør. Jeg er vildt spændt på resultatet og ikke mindst om min autiske hjerne, som higer efter symmetri, kan leve med at farverne nok ikke vil løbe helt ens på begge ærmer.

søndag den 17. februar 2013

30 år

For nogle et ubehageligt hjørne at krydse og for andre er det bare en dag som alle andre. Sidste år var det mig, der rundede dette hjørne, som egentlig bare var lige som alle de andre, bortset fra, at jeg havde valgt at fejre det med en noget større fødselsdagsfest end jeg plejer. 

I år er det så Annes tur... eller rettere sagt, så er det i dag hun runder dette hjørne. Og så melder spørgsmålet sig jo, hvad man skal give i gave. Det er ikke fordi hun ikke ønsker sig noget, men omvendt så vil jeg jo gerne give hende noget jeg selv har fundet på, som er helt særligt fra mig til hende. Jeg har tænkt og tænkt og flere gange også overvejet "blot" at gave hende en af tingene fra ønskesedlen, men her i sidste øjeblik, lige inden hun kommer ind af døren og får rester fra gårsdagens fem års fødselsdag for Pelle, så er jeg jo nødt til at tage en beslutning.

 Derfor gik jeg på kontoret og fandt en lille æske. Jeg gemmer ofte små æsker, som jeg får, når jeg får gaver, så jeg har nogle at bruge til hjemmelavede gaver eller bare til når gaverne skal syne af andet end de er.

 Jeg forerede æsken med silkepapir og lavede et personligt gavekort i Power point. Nu hvor Anne er flyttet til den anden ende af landet, så ses vi ikke så tit, så nu er der ihvertfald en ekstra undskyldning for at rydde kalenderen og mødes... bare mig og hende.

Gaven pakket fint ind og klar til aflevering.

Her fra skal der lyde et stort tillykke til Anne med de 30 og så håber jeg, at hun bliver glad for gaven.

lørdag den 16. februar 2013

Nyt projekt

Når nu et projekt er færdigt, så kan jeg jo godt tillade mig at lave forberedelser til det næste projekt. Jeg har en idé om, at garnresterne fra Pelles Robin Hood trøje, skal omdannes til en fin strikvest a la denne.  Den skal have den mørkeblå farve som ribkanter og bundfarve og så drømmer jeg om at lave dødningehoveder i et mix af de resterende farver. 

Jeg har lavet mig en lille strikkeprøve for at prøve at strikke dødningehovederne og ikke mindst få en lille fornemmelse af det med at styre flere farver garn på en gang, der har jeg nemlig ikke prøvet endnu.

Er vild med prøven, så nu er det vist bare at komme igang med vesten, når jeg lige er blevet færdig med 2 andre hængepartier. Inden jeg starter op på projektet så ville det da være rart med lidt fif til det, der flere farve strik, hvis du altså har nogle, som ville være gode at have i baghovedet, i håb om, at det lykkes i første omgang.

fredag den 15. februar 2013

Monteret og færdig... næsten

Jeg er blevet færdig med cardiganen fra Farmorfabrikkens strikkeklub. En opskrift med masser af nye beskrivelser, som jeg ikke stødt på før, så derfor har jeg måttet vente lidt på Mettes beskrivelser for nu også at være sikker på, at det var rigtigt det jeg havde lavet. 

 Som jeg tidligere har vist, var huen lige lang nok, så jeg måtte pille den op og strikke vendinger på ny. !0 cm kortere og den ser helt fin ud og passer perfekt.

 Da jeg strikkede vendinger for anden gang fandt jeg ud af, at det var nemmest at strikke 2 masker bagfra vrang sammen, når der skal strikkes hen over vendingerne fra bagsiden. Er ret godt tilfreds med resultatet og kan ikke selv se forskel på, hvad der er strikket ret og hvad der er strikket vrang hen over vendingerne.

Et stykke færdig monteret cardigan. Jeg har dog strikket kanter uden knaphuller, da jeg vil have en anden lukning. Tror jeg har fået en idé, der skal afprøves, men den må I lige vente med at se. Til gengæld kan I få lov til at se cardiganen in action på en meget hurtig model, som under ingen omstændigheder var samarbejdsvillig med kamera og mor her, men mon ikke I kan få en fornemmelse af, at den passer tøsen helt perfekt?





torsdag den 14. februar 2013

Gamle jeans

Det er vinterferie og derfor har jeg, de få dage jeg har været på arbejde, fået mulighed for at have lidt nogle andre arbejdsområder end jeg plejer. Blandt andet har jeg haft en hel dag i vores kreaværksted sammen med en kollega, hvor vi har arbejdet med de unge med at lave nyt af gamle jeans. Jeg vil lige vise Jer en af de ting, en af de unge fik lavet;

 En fin taske lavet af det øverste af et par Jeans og hank af noget af buksebenene.

 Tasken er blevet pyntet med lidt forskellige grafiske bomuldsstoffer. Forlommen er ikke syet sammen, så den er brugbar til mobilen, nøglerne eller andet, man har brug for hurtigt at komme til.

På bagsiden af tasken er buksernes baglomme, som også kan bruges til små ting.

Pigen var rigtig glad for sin taske, som er blevet super fin. Min kollega og jeg har besluttet at forsætte med at redesigne jeans med de unge, de kommende uger, når tiden er til det. Er spændt på, hvad de ellers får lavet af fine sager. Inspirationen til projekterne har vi fundet på pinterest. Mit board med jeans ideer, kan du se her.

onsdag den 13. februar 2013

Hyggeligt indslag

For nogle måneder siden tog vi os sammen og malede og renoverede vores gang/indgang. På indersiden af hoveddøren malede jeg et felt med tavlelak og besluttede mig for, at der kunne jeg skrive små hyggelige og tankevækkende citater. En gang imellem får jeg skrevet noget og andre gange er døren "tom" for tanker, men den anden dag fik jeg skrevet dette;

En god ting at huske, når man har travlt og 2 børn på armen om morgenen, og overskudet er i underskud.

 Vi har også fået sat små whiteboard tavler op på væggen over vores skoskabe. De bruges ofte til små interne og praktiske beskeder om vasketøj m.m. men nu var jeg jo igang med citaterne, så er lige et par stykker mere.

Har du nogle yndlingscitater, der vækker dine tanker og giver dig smil på læben?

mandag den 11. februar 2013

Lidt mere fastelavn

Lidt fastelavn er det vel stadig, så jeg vil lige vise Jer, det fine fastelavnsris Pelle har lavet i børnehaven. Han havde det med hjem i torsdags. Fastelavnsris er ikke noget vi har tradition for at lave, men det er da et meget hyggeligt indslag. Der har hele sidste uge arbejdet på dem i børnehaven og haft dem hængende i loftet på stuen og så er der lige så stille kommet mere og mere pynt på. 

 Pelle har selv lavet alt pynten på sit fastelavnsris og er meget stolt af det, så jeg har hængt det op i loftet med "lidt" maskingtape og her får den lov til at hænge indtil vi har holdt hans 5 års fødselsdag i weekenden, som vanen tro skal have fastelavnstema.

Her kommer lige lidt nærbilleder af pynten:




Laver I fastelavnsris hjemme hos Jer?

søndag den 10. februar 2013

Fastelavn

Så blev det endelig fastelavn og alle kostumerne skulle endelig i brug. Børnenes har allerede været i brug i løbet af ugen, men i dag skulle jeg jo også have mit på... og som lovet kommer her nogle actionpictures:

 Okay okay... jeg er en dårlg model og nervøs velour klæder bare ikke ret mange og heller ikke mig, men kostumet er da blevet meget godt.


 Det vagte stor interesse og smil hos både store og små til dagens fastelavnsfest og ikke mindst bagefter, da vi lige skulle handle ind, blev jeg fulgt af mange blikke og hørte mange kommentarer om; "Der kommer Næbdyret Perry da!"

 3 stk. udklædte klar til at slå katten af tønden (manden var hverken klædt ud eller bidrog til at slå tønderne ned, men en fotograf skal vi jo også bruge).

Pelle var super stolt, da han blev dagens katte konge.

Har I haft en god fastelavns søndag?

lørdag den 9. februar 2013

En anbefaling... men skynd dig

Der er ofte masser af tilbud at finde på nettet på symønstre og oftest bliver man fristet og inspireret, men meget sjældent har jeg egentlig taget chancen og købt nogle af alle de fine mønstre, men dette tilbud kunne jeg simpelthen ikke lade gå min næse forbi.

18 mønstre på børnetøj, voksentøj, dukker og andre sjove sager du selv kan sy. Det er fine og veludførte mønstre og vejledninger. Så her kommer lige en anbefaling om at skynde dig ind og købe din mønsterpakke for 145 danske kr.

Du kan læse mere om mønstrene her og samme sted finder du et link til, hvor du kan købe dem. 1 minut efter gennemført betaling har du et link til download af alle mønstrene. Så skynd dig inden tilbuddet udløber.

Hmm... På den igen

Sideløbende med kostumesyning har jeg haft gang i strikkepindende. Blandt andet har jeg strikket på den sidste del til den cardigan med hætte fra Farmorfabrikkens strikkeklub som jeg har gang i.

Huen blev fin men da jeg skulle igang med monteringen så var den alt for lang, så oppilning var en nødvendighed. Så kunne jeg passende afprøve tricket med at sætte en mindre rundpind ind i maskerne på den række der skulle pilles op til. Smart trick :-)

fredag den 8. februar 2013

Årets sidste kostume

Traditionen tro skal vi søndag en tur i karateklubben og slå katten af tønden. Det kræver et kostume...

Jeg er ikke til de store og fancy kostumer, men lidt skal der da gøres ud af det. Jeg har valgt at lave en simpel kjole i nervøs velour (det er jo dejlig billigt, når jeg nok ikke kommer til at bruge den igen). Der er lavet lidt applikationer og syet en lille hale på. Et voila;

 Næbdyeret Perry / Agent P.

Action pictures må I tænke Jer til... ihvertfald ind til søndag, hvor jeg iklæder mig denne lille sag med lidt tilbehør og så skal jeg nok få manden til at tage et billede eller to.

Klæder I Jer også ud til fastelavn sammen med Jeres børn eller andre barnlige sjæle?

torsdag den 7. februar 2013

Klar til at slå katten af tønden

Det er første år Ronja skal prøve at slå katten af tønden. Vi måtte vente på at få en vuggestueplads, da jeg begyndte at arbejde sidste år, så hun nåede desværre ikke at starte inden fastelavn. Derfor har jeg arbejdet i flere forskellige ideer til hendes første kostume.

Jeg endte op med, at hun skulle være Hello Kitty. Den første plan var at lave en heldragt med hætte med ører og et påsyet skørt, men jeg endte med denne udgave:

 En skøn kjole syet i polarfleece (det var indkøbt til den oprindelige plan, så det måtte jo bruges) og tyl. Hvid  overdel med raglan ærmer og skørt lavet både af fleece og tyl. I går aftes inden sengetid lavede jeg lige sidste øjebliks ændringer; jeg havde nemlig gået og overvejet om der skulle et bånd på i livet, så det kom der;

 Hvilken farve båndet skulle have, havde jeg overvejet længe. Jeg kredsede om farver rød eller hvid, men er ret godt tilfreds med at jeg valgte sort. Synes lige det giver den sidste finish.

 Der er bare et eller andet over store sløjfer bag på kjoler til små piger :-)

 En fjollet model


"Mig kitti gole!" En stolt Hello Kitty alias Ronja, klar til at komme i vuggestue og slå katten af tønden.

onsdag den 6. februar 2013

Here comes...

Ferb aka Pelle. Jeg blev i weekenden langt om længe med årets kostumer til fastelavn. Pelle har stort set ikke villet have andet på siden jeg blev færdig, så det tolker jeg som en meget stolt dreng, der glæder sig til at vise sit kostume frem i børnehaven i morgen.

 Selve hovedet har som I allerede ved, været en stor udfordring. Den er syet i naturfarvet bomuldslærred. Der er syet en inderhat, så den sidder ordentligt på hovedet. Der er strøget special ekstra stiv vlies på sidderne. Den er egentligt hul inden i, men for at sikre mig, at den kan holde nogenlunde på faconen efter vask, så der kommet pudefyld i. Håret er lavet af 2 dele grøn polarfleece. Del 1 er syet fast på hovedet og del 2 er efterfølgende syet sammen med del 1.

 Bukserne er lavet af lille polarfleece. Der er lavet opsmøg forneden og der syet en bred elastik i livet.
Trøjen var en gammel t-shirt, som har fået syet en hvid krave og "knap" på.

 Ferb in action


Et stk. dejlig glad og fjollet dreng, total klar til at slå katten af tønden.