tirsdag den 28. februar 2012

Du kan nå det endnu

Nu er det ved at være sidste chance... vi trækker nemlig en vinder i morgen aften. Hvis du endnu ikke har deltaget, så skynd dig at putte nogle lodder i puljen ved at skrive en kommentar til dette indlæg.

Vinderen vil blive offentliggjort den 1. marts.


søndag den 26. februar 2012

En dejlig dag

Har haft en dejlig dag i skønt selskab med disse kreative kvinder. Det er det første blogtræf vi har deltaget i, men afgjort ikke den sidste.


Dagen startede med snak og masser af lækkert mad



Der var gaver til alle, som blev fordelt ved lodtrækning


Der blev broderet


og hæklet

  
Der var mange forskellige og inspirerende udgaver af ituier til at medbringe sit "værktøj" i.


Der blev syet masser af skønne sager til store og til små



Og takket være Maja, fik Rikke godt gang i sit nye strikkeprojekt.

Vi takker mange gange for en rigtig hyggelig dag.

Klar!

Så er jeg ved at være klar til dagens begivenhed. Tasken er pakket med krea-sager og jeg er lige blevet færdig med mit bidrag til brunchen... lækre friskbagte æblemuffins med gulerødder og rosiner, sødt og sundt.


Published with Blogger-droid v2.0.4

lørdag den 25. februar 2012

Forberedelser

Jeg går rundt og overvejer og forbereder mig. I morgen er der nemlig blogtræf, og jeg glæder mig. Har efterhånden styr på det jeg skal medbringe til brunchen, men kan ikke helt bestemme mig for, hvilket krea-projekt jeg skal pakke i kurven.


Skal jeg pakke et nyt strikkeprojekt, som jeg købte ind til, da jeg var ude ved Lotte og hente ekstra garn til mit Varmeværkprojekt, som jeg skulle lave om. Det kribler i fingrene for at prøve endnu et projekt og mon ikke, der er nogle strikkekyndige, som måske kan hjælpe mig, hvis jeg går i hårdknude?

Eller også skal jeg vælge det sikre og tage et hækleprojekt med. Har egentlig købt garn til en cardigan til Ronja, men overvejer om jeg skal vælge nogle andre farver og så bruge det indkøbte garn til en vest eller to... det kan jo være, at jeg kunne bestemme mig i morgen.

Er lidt i vildrede med hvilket projekt jeg skal tage med... Det ender nok med, at jeg tager begge med, så har jeg nemlig noget, hvis jeg går helt i hårdknude med et af projekterne.


fredag den 24. februar 2012

På pindene igen

Har anskaffet mig endnu et nøgle oporto, så nu skal jeg pille op og starte forfra på mit varmeværk... nu skulle der så være garn nok... og heldigt for mig er det et hurtigt og overkommeligt projekt.


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag den 22. februar 2012

Nyt projekt på hæklenålen.

Jeg er så heldig at min kære fætter for tiden er bosat på Island. Jeg har lokket ham til at købe lidt garn med hjem til mig. Det blev til denne portion i første omgang.. Garnet er herfra.
(billedet snyder lidt, farverne er lidt anderledes i dagslys)

Jeg var meget spændt på hvordan farverne var i virkeligheden, jeg har jo bare valgt dem ud på deres hjemmeside og sendt farvekoderne til min fætter. Jeg er meget tilfreds, tror bestemt dette bliver godt :-)

Dette bliver mit nye evighedsprojekt granny stripes tæppe efter denne DIY, glæder mig til at starte på det :-)
Nu skal jeg bare bestemme mig for om jeg skal lave et eller to tæpper. Tænker lidt på et tæppe med de grå farver og så et med de farvede. Ellers måske bare et tæppe med alle farverne...hmm - håber jeg har bestemt mig før søndag, hvor jeg regner med at gå igang. Skal jo have et godt projekt til denne skønne begivenhed :-)
Hvad syntes du, et eller to tæpper?




tirsdag den 21. februar 2012

Udsigten fra mit arbejdsbord

I efteråret fik jeg opfyldt en lang drøm om mit helt eget lille arbejdshjørne på vores kontor. Mit helt eget hjørne, hvor jeg bare kan have mine projekter til at ligge fremme, så jeg kan gå til og fra, som det passer mig. I den forbindelse valgte jeg at sætte en opslagstavle op lige over mit arbejdsbord og i øjeblikket er den plastret til med billeder og vejledninger til en igangværende udfordring/projekt, som Annes kæreste er manden bag.


Janus (Annes kæreste) er glad for udklædninger og takker ikke nej til en mulighed for at deltage i en fest, hvor man skal være udklædt. Til dette års fastelavnsfest har jeg endnu engang fået en udfordring... jeg skal nemlig sy et kostume til Janus. Det er altid en udfordring, for manden ved hvad han vil have og hvordan det skal være og så er det jo blot spørgsmålet om jeg kan føre hans ideer ud i livet.

Jeg arbejder ihærdigt på sagen og har allerede første del af kostumet færdigt (og godkendt).

Kan du gætte, hvad han skal være i år?



mandag den 20. februar 2012

Færdig?

Er blevet færdig med mit første strikkede projekt... eller jeg har ihvertfald ikke mere garn. Jeg har købt den mængde garn, der står i opskriften og brugt rub og stub, men mangler 30 rækker... mærkeligt... det må jeg hellere lige tage en snak med hende om, når jeg på torsdag kommer ud til Lotte for at købe garn til et nyt projekt.


Synes resultatet er blevet meget godt, men pga de 30 manglende rækker er den ikke helt stor nok til at gå 2 gange rundt om halsen (uden at få kvælningsfornemmelser) eller til at blive brugt som bolero.


Den er strikket i Oporto, som er vildt lækkert, men som det kan ses, så smitter det lidt af, når man sidder og arbejder med det ... det gjorde den røde ihvertfald.


lørdag den 18. februar 2012

F/F-fest

I dag har huset været fuld af gæster. Min "lille" dreng er allerede blevet 4 år og det skal fejres med maner. Traditionen tro (eller det er det ihvertfald ved at være) holder vi hans fødselsdag som en slags kombi fastelavns/fødselsdagsfest. Det er jo reelt kun en enkelt dag, de kære børn får mulighed for at lufte deres kostumer, så da knægtens fødselsdag ligger her til fastelavn, så skal de da have lov til at have deres fine dragter på, når vi holder hans fødselsdag. I år har vi så haft følgende gæster;


Æresgæsten: Batman aka Pelle


En fin prinsesse Juliem som var iført en meget fin kjole, som jeg har syet til hende efter dette mønster.

 Prinsesse Julie har en storebror, som er kendt af rigtig mange mennesker verden over. Nemlig selveste Harry Potter. Han har fået sig en ny kappe, som jeg har kreeret ud fra dette mønster.


Når man nu får så fine gæster, så var vi jo nødt til at lave nogle fine kager. For noget tid siden så jeg en fin lagkage på denne blog og blev inspireret til selv at lave en. Derfor har jeg selv været igang med at lave lagkagebunde (hvilket var en del nemmere end forventet). Vi havde lavet den fineste og højeste lagkage... og alle gæsterne blev noget overrasket, da de fik skåret et stykke... den var nemlig et stort farveorgie inden i. Jeg havde nemlig lavet en gul, blå, rød og grøn lagkagebund. Et nemt kageprojekt, som skaber stor glæde.


Ingen børnefødselsdag uden kagemand... Her i huset laver vi altid en kagemand af vandbakkelse til fødselsdag og da fødselaren i år var Batman, har jeg gået og overvejet at lave en Batman/kagemand. Resultatet blev et forsøg med at farve vandbakkelsesdejen inde jeg sprøjtede den ud på en bageplade og puttede den i ovnen. Den blev okay, men var helt klart finest inden den blev bagt... tror det er noget jeg skal forsøge mig med en anden gang (i håb om, at det kan lykkes at få et flot bagt resultat).


fredag den 17. februar 2012

Det går den rette vej

Takket være min lille hjælper (Sys Fredens Strikkeskole) går det stille og roligt fremad med mit projekt-varmeværk. Er spændt på om det endelige resultat er mine anstrengelser værd.


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag den 16. februar 2012

Stor hjælp i lille indpakning

I dag har jeg besluttet mig for langt om længe at komme igang med dette projekt. Mit Varmeværk skal jo være færdig før vinteren er helt ovre (det er ihvertfald min intention), men det der med at strikke har jeg aldeles ikke styr på. Derfor sidder jeg med denne lille hjælper ved min side;


Det er dejligt når stor hjælp kommer i små indpakningerne... er overbevist om, at den nok skal blive min bedste ven i dette projekt.

Jeg skal heldigvis kun strikke ret (det er ihvertfald hvad jeg umiddelbart kan læse mig til) og så er der noget med nogle løbemasker... hvad det så end er? Nå, det finder jeg nok ud af.


onsdag den 15. februar 2012

Ferie...

I disse dage nyder jeg, at have ferie. At jeg skulle have ferie i denne uge har været planlagt længe på baggrund af, at jeg skulle have startet Ronja op i vuggestue, men her i vores område, er der åbenbart mange børn, så vi har endnu ikke fået en plads til hende. Nu står hun nr 1 på ventelisten, men der er først en plads til maj, som bliver hendes medmindre hun bliver overhalet inden om. Når nu vuggestue er det eneste valg, der fungerer for os, så er det jo fantastisk at have nogle pensionerede svigerforældre, som vil agere vuggestue indtil hun får en plads.

Nå, men det var slet ikke det, dette indlæg skulle handle om. Jeg har nemlig ferie og dermed igen tid til at sidde og være lidt kreativ. Jeg har endelig fået tid til at afprøve denne DIY... og det er der kommet dette resultat ud af:


Den var nem at lave, men i mit tilfælde tog det næsten lige så lang tid at sy den sammen som at hækle den. Jeg skal helt sikkert lave flere, når jeg engang får samlet kapsler nok sammen (her i huset drikker vi oftest dåseøl og sodavand, så skal vist have sat familien igang med at ligge til side)

De næste par dage bliver der ikke tid til at være kreativ. Min store dreng bliver nemlig allerede 4 år, så i morgen hvor han har fødselsdag skal der hygges, en tur til Badeland og så ud og spise. Derefter kommer der et par dage med gæster, så størstedelen af min kreativitet skal have afløb i køkkenet.


tirsdag den 14. februar 2012

Kan du gætte hvem jeg er?

Hvert år laver jeg selv knægtens fastelavns tøj og i år, har han helt selv fået lov til at bestemme.


Det første år jeg lavede til ham, bestemte jeg, at han skulle være Kaj. Dragten blev lavet efter dette mønster. Syet i polarfleece, hvorpå jeg applikerede en blomstret vest. På hatten lavede jeg store øjne af filt. Han var den kæreste Kaj og elskede dragten, som er blevet brugt mange gange siden.


Sidste år valgte jeg at genbruge mønstret, men denne gang skulle Dragen afprøves. Knægten gik og drømte lidt om at være Spiderman, men var frisk på ideen med Dragen, så hans input, blev valget af farver. Resultatet blev en drage i Spiderman-farver. Igen syet i polarfleece med takker og vinger i nervøs velour.


I år har han så fået lov til selv at bestemme... resultatet... "Jeg vil være Batman mor!"


Jeg har derfor freestylet lidt og lavet dette Batman kostume. Jeg har applikeret Batmans symbol i gult bomuldslærred på en af hans sorte sorte trøjer fra H&M (i år har tiden været knap og overskuddet ikke så stort). Bukserne er fra dette mønster, syet i stretch velour. Mavebæltet er syet i bomuldslærred og lukkes på ryggen med velcro. Kappen er lavet i nervøs velour.

Dragten er godkendt af en stolt dreng. Jeg er overbevist om, at det vil blive brugt meget fremover, men først skal vi lige til et par fastelavnsarrangementer.



søndag den 12. februar 2012

Et helt nyt univers...

I går stod hele dagen i festens tegn. Jeg havde nemlig besluttet mig for at 30 år, er en fantastisk anledning til at holde en lille fest for den nærmeste familie og en håndfuld gode venner.


Formiddagen blev brugt på at dække borde og gøre diverse små ting klar til gæsternes ankomst.


Efter at have set dette indlæg hos Tina, så har jeg længe gået og tænkt på disse små plastik-dimser, så de skulle selvfølgelig være en del af borddækningen. Mit lokale byggemarked havde dog kun en variant af dem, derfor endte jeg op med at vælge både lilla og lime lys... bare for at få lidt farve ind og så fordi jeg ikke kunne bestemme mig for den ene farve frem for den anden.


Jeg er generelt mest til det simple, derfor blev blomsterdekorationerne til castello-glas med skønne hyacinter.


Helle Schjønnings ide med is lygter lavet med balloner fra hendes bog Magiske måneder, skulle da også lige afprøves, men desværre var det ikke koldt nok i går til, at de nåede at fryse til is.



En spændt Pelle, der har hjulpet med at fåt styr på alle de praktiske ting. Her i klædt det fine tøj og ikke mindst den fine butterfly hæklet efter denne opskrift. Trods det lidt underlige ansigtsudtryk er knægten stolt over hans seje butterfly.


En af de mange fine gaver jeg blev beæret med er Wenches fine bog om dukker... WOW!!! Det er en vildt lækker bog og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med at udforske dukkemageriets univers. Er vist nødt til at snart at få lavet en bestilling hos Tanterne... Ronja bliver jo allerede 1 år til april og pt. er det jo den perfekte anledning til at komme igang med at lave dukker.





torsdag den 9. februar 2012

Langt om længe...

...fik jeg taget mig sammen til at hækle en hængekurv. Jeg har i meget lang tid gået og tænkt på, at jeg skulle have lavet en hængekurv til handsker og diverse andre sager, men har ikke rigtig fået gjort noget ved det, da jeg ikke helt har kunnet bestemme mig for, hvor den skulle hænge. Nu har jeg endelig besluttet mig for, hvor den skal være og ikke mindst, så har jeg fået lavet en.


Jeg startede ud med at hækle den efter Bekkis opskrift, men den blev for stor, derfor lavede jeg lidt ændringer i opskriften, for at få den til at passe ind på det planlagte sted under "cykelhjelm"-hylden. Er egentlig ret godt tilfreds med resultatet.


Nu går jeg så rundt i mit stille sind og overvejer at lave 2-3 mere, så de hænger hele vejen hen under hylden. Tror det kunne være fedt, men kan ikke helt bestemme mig. Hvad tænker du?