tirsdag den 29. november 2011

Nu er jeg vist klar...

I går fik jeg sat det sidste julepynt op ... altså det sidste inden juletræet, som vi dog lige venter lidt med endnu...

Det er i løbet af de sidste par år blevet en tradition at lampen over spisebordet skal julepyntes. Vi har en lang pendellampe med 5 lamper, som hvert år til jul får en lille granguirlande påsat, hvorefter der bliver hængt lidt julepynt op på den. Det giver en god effekt og er virkelig hyggeligt. I år hedder farvekoden, Lilla og guld.


Der er endnu ikke kommet så meget op at hænge i den, da mit lager af lilla og guld julepynt er meget begrænset, så det kan godt være, at jeg er nødt til at købe lidt mere :-)


mandag den 28. november 2011

Resultatet af weekendes strabadser...

Weekenden har stået i julens tegn... (og jeg har gået rundt med et ønske om at finde julehumøret).

Lørdag blev brugt på at få lidt julepynt sat frem.

Jeg elsker julen, men samtidig er jeg ikke typen, der har julepynt alle vegne. Jeg køber årligt lidt lækkert julepynt og mit hjerte har de sidste år ikke kunne stå for Medusa's Rudolph'er, hvilket ses tydeligt på ovenstående billede, som viser ca. 50 % af det julepynt, jeg har fundet frem i år.

Nu mangler jeg kun at få pyntet lampen over spisebordet, men mon ikke jeg når det inden den 1. dec.?

Udover julepyntningen har jeg haft besøg af Anne og vi brugte så HELE søndagen på at bage julekager. Dobbeltportioner af seks forskellige småkager. Halvdelen til hver.

Det samlede antal julekager blev ca.:

200 Cookies
130 Kattetunger, som blev pyntet med lidt chokolade
180 Vaniliekranse
300 Pebernødder
250 Brunkager
100 Julebiscotti

og så lavede vi en smule chokolade af resterne af vores smeltede chokolade, som vi brugte til kattetungerne.

Nu håber vi, at vi har nok julebag til at klare os igennem december samt, at vi hver især får besøg af familie og gode venner til at hjælpe med at spise dem.

søndag den 27. november 2011

Vinderne er trukket... er det dig?

Så har vi fået trukket vinderne af vores Lyn Give away


Vi har talt lodderne op og er kommet frem til at puljen indeholder 25 lodder.
Ved hjælp af random.org er vi kommet frem til at følgende tre lodder er vinder lodderne



Indehaverne af lodderne er:

Dorte Klerke
bade-And (Mette)

Hvis I sender os en mail, så skal vi sørge for at I snarest muligt modtager Jeres nye e-bøger.

Glædelig 1. søndag i Advent og tak for deltagelse til Jer alle

MVH






fredag den 25. november 2011

Det er sørme... det er snart december...

Det er jo lige om lidt...

Kan konstatere, at jeg julestemningen ikke rigtigt har meldt sig endnu selvom jeg trods alt har gjort mig lidt forberedelser.

Her i huset plejer der at være styr på julebag og julepyntningen samt hvad der ellers hører julen til inden 1. søndag i advent. Indtil videre har jeg kun fået styr på juledekorationerne, som i år ser sådan her ud;
Siden manden og jeg blev gift for 4 år siden har jeg hvert år lavet adventskransen i min elskede Stelton 4-lights. Den er fantastisk og indtil videre har den været meget forskellig fra år til år. Dette er så årets udgave, hvor mine Medusa advents Rudolf selvfølgelig har fået en plads på en lille bunke mos omkranset af noget gran. Egentlig meget klassisk og alligevel ikke... måske i bund og grund en meget god beskrivelse af mig selv :-)

Kalenderlyset er der også kommet styr på. Dette er dog mit evige problem hvert år, da jeg sjældent finder et kalenderlys jeg synes om. Enten er de for små eller for store ellers tallene er så langt nede, at man aldrig har en chance for at brænde den 24. af uden at sætte ild i dekorationen samtidig med. I år fandt jeg dog dette lys, som jeg har plantet i en bunke mos og pyntet lidt diskret med en smule gran, kogler og lille glimmer stjerner... Igen klassisk og alligevel ikke...

Jeg har brugt en firkantet glas vase/skål og fyldt godt med mos ned i den omkring en klump ler, som holder lyset. Jeg synes det giver en god effekt, at man kan se mos hele vejen rundt i vasen.

Nu er der styr på dekorationerne, så nu mangler jeg bare julepyntningen af hele hytten og så skal vi have bagt julekager. I morgen bliver der pyntet op og gjort forberedelser til julebagning, som skal foregå på søndag sammen med Anne og ungerne. Håber at en weekend i juleforberedelsernes tegn kan gøre noget ved den manglende julestemning.

Er du klar til jul eller har du også problemer med at komme i den rigtige stemning...


onsdag den 23. november 2011

Det vælter nærmest ind...

Lige for tiden er det vist meget godt at jeg går hjemme på barsel for ellers var jeg vist fast inventar på posthuset. Det vælter nemlig ind med pakker... både af de bestilte, de vundne og de hyggelige...

De bestilte pakker er disse 2 pakker med lækkerier fra Tanterne

Masser af Zpaghetti og en super lækker bog af Annette Danielsen. Zpaghettien er til kæmpe doolies/flakoner/juletræstæppe, en enkel julegave og bogen er også tænkt som julegave.

Den vundne pakke er fra Camsen. Vi var nemlig de heldige vindere af hendes Give away
Det blev til 2 hæklede is til børnenes legekøkken og en fin nøglekæde, som kommer i brug, når arbejdet igen kalder til januar

De hyggelige gaver er 2 stk gaver fra pakkelegene, der florer her i blogland
En fin gave fra Maria. Tror vi er nødt til at få pudset broderi evner  lidt :-). Tak for den fine gave Maria, mon ikke vi kan lave lidt lækkert ud af det... måske lidt julepynt.


Vi har også modtaget denne lækre gave fra Lea. Lea har været så sød, at putte dobbelt i pakken. Tak skal du have. Det er altid rart med lidt lækkerier og fine materialer til fx julepynt.

Som modtager af pakker fra pakkelegen skal vi jo sende pakker videre ude i landet. Så smid en kommentar eller en mail, så sender vi dig en pakke med lidt lækkerier. Vi har efterhånden flere pakkelege vi har meldt os til, så vi håber, at der er nogle herude i blogland, der vil melde sig. Vi synes det er lidt ærgeligt, hvis vi ikke kan komme til at køre dem videre.

tirsdag den 22. november 2011

En tid med traditioner...

Julen er en tid fyldt med traditioner. Der er de store og de små traditioner. De globale, regionale, lokale og familiære.

I vores Daglig Brugs har der i efterhånden mange år været en tradition for at byens børn kan hænge sine julesokker op i Brugsen og så kommer Julemanden hver nat op til de 4 søndage i advent samt dagen før juleaften og fylder lækkerier i sokkerne.

Sønnike synes det er hyggeligt og har de sidste par år haft en sok til hænge deroppe og nu hvor vi har fået en lillesøster (Ronja), så synes Pelle, at hun også skal have en op i Brugsen at hænge, så mor her har været igang med at lave en julesok til prinsessen.


Resulatet blev denne hæklede julestrømpe, som er hæklet efter denne opskrift.
Jeg har lavet den i dobbeltgarn af nogle af de bomuldsrester jeg har haft liggende. Jeg er ikke helt tilfreds med farvevalget, så det ender nok med, at jeg laver en ny til næste år, men i år får den lov til at hænge mellem alle de andre børns strømper og så må vi håbe at Julemanden også kommer lidt i den.

lørdag den 19. november 2011

Lyn Give away

I samarbejde med Tina vil vi udlodde disse to e-bøger fyldt med sjove og kreative juleideer for både store og små

Vi er så heldige, at vi har fået lov til at give 3 af Jer mulighed for at få begge bøger.

Herunder kan I se eksempler nogle få eksempler på, hvad I kan finde i bøgerne:

Fra Cool julepynt

Fra hyggeligt julepynt

I kan se flere billeder fra bøgerne her i Tinas butik

Det eneste du skal gøre for at få chancen for at få fingrene i disse 2 bøger er følgende:

1 lod - skriv en kommentar

2 lodder - skriv en kommentar + fast læser

3 lodder - skriv en kommentar + fast læser + link fra egen blog (lån gerne billedet)

Vinderen udtrækkes søndag den 27. november kl. 20.00

fredag den 18. november 2011

Langt om længe...

Langt om længe fik jeg taget mig sammen til at få gjort ide til virkelighed. For efterhånden et år siden, købte jeg dette mønster hos stof og stil. Jeg havde en plan om, at jeg gerne ville have en gul kjole med sorte blonder, men gult var ikke lige sæson, da jeg købte materialer til at sy mig en kjole, så det blev istedet noget orange/koral satin og sorte blonder. Stoffet og mønstret har så lagt øverst i bunken med syprojekter siden uden at det blev til noget. Der har dog været mange intentioner om at komme i gang, så jeg kunne få en fin kjole til min datters barnedån (det var i juni i år), men det blev ikke til noget. Så var planen, at jeg skulle lave den til en 50 års fødselsdag i juli, det blev heller ikke til noget. Men... nu skulle det være...

Jeg fik taget hul på projektet den anden aften og nu er jeg endelig blevet færdig og er meget godt tilfreds med resultatet:


Det blev modelen med volang kombineret med en blonde overdel, hvor jeg har brugt lidt af dette mønster.

Det er skønt, når éns ideer bliver til virkelighed og endda ligesom man har forestillet sig det. Så nu er jeg klar til årets julefrokoster.

onsdag den 16. november 2011

Vi mangler deltagere

Der kører masser af pakkelege rundt omkring i blogland. Helt personligt synes vi, at der er helt fantastiske. Tænk at modtage gaver fra nogle af alle Jer kreative mennesker rundt omkring i blogland. Hvad finder I på? Hvad kan vi finde på, at bruge alle de lækre ting til?

Billedet er lånt her

Vi har efterhånden været heldige flere gange og været blandt de første til at kommentere på indlæg for pakkelege og har derfor modtaget flere skønne pakker.

Vores opgave er jo så, at fortsætte legen ved at give alle Jer derude mulighed for at melde Jer hos os og så sender vi en pakke til Jer.

Her kan I se nogle af de pakker vi har modtaget, samt finde reglerne for pakkelegene. Vi mangler dog stadig deltager, som gerne vil have en pakke af os. Indtil videre har vi stadig 3 pakker, vi meget gerne vil sende ud til Jer... så skriv endelig en kommentar under de andre indlæg og gavelegen eller herunder og så håber vi, at vi kan booste Jeres kreativitet med en lille pakke.

tirsdag den 15. november 2011

Kulør på tilværelsen

Har i dag været nede ved den lokale Garnpusher (Garnexperten i Holstebro) og hente garn til projekt; Den kreative pakkekalender. Det eneste jeg kan sige er, at det bliver lækkert og farverigt og ikke mindst 100 % hjemmelavet.

Da jeg gik rundt og ledte efter garn, fandt jeg disse:


Jeg kunne ikke stå for dem... elsker farverne og det enkle design, som samtidig er anderledes og skørt. Jeg kunne ikke gå derfra uden at eje sådan nogle skønne glasbrikker.

mandag den 14. november 2011

Tak

Nu er der kommet styr på nogle af alle hængepartierne, så i morgen går turen til posthuset med pakker, der skal sendes til søde Mor-Lotte, Musse og Carina. Mor-Lotte og Musse skal have pakker fra gavelegen og Carina skal langt om længe modtage hendes præmie, som hun vandt i vores Give away.

Her kommer et lille sneak-peak af Give away-pakken, men mon ikke Carina laver et indlæg, hvor hun viser det hele, når hun har modtaget den.

lørdag den 12. november 2011

Hjemmelavet gave

I morgen skal jeg afsted til pigefødselsdag hos en god veninde og i den anledning skal man jo have en gave med. Efter at have modtaget en ønskeseddel, var det helt oplagt at gaven i år skulle være hjemmelavet.


Hun ønsker sig luffer og hue i råhvid, så derfor indeholder pakken til hende disse huer og luffer.


Jeg ved om min veninde, at hun elsker grøn, så det skulle jo ikke bare være råhvid det hele. Jeg startede ud med at hækle denne fine hue fra Sidsels Hæklede gaver. Det var selvfølgelig oplagt med en lille grøn detalje.


I min gemmer fandt jeg en opskrift på et par hæklede luffer. De skulle selvfølgelig også have en grøn detalje. De var dog ikke så nemme at få helt som jeg ville have dem, så jeg har pillet lidt op undervejs samt lavet nogle ændringer, men synes nu, at de er blevet helt fine. Mangler dog den perfekte opskrift på et par hæklede luffer, så lægger du inde med sådan en, så vil jeg gerne have et link eller en kopi.


Da jeg havde fået købt rigeligt med garn, så måtte jeg også afprøve opskriften på huen med bølger fra Sidsels nye bog: 3-d hækling.

Glæder mig til at give disse lækre sager videre i morgen og håber, at de falder i hendes smag.

fredag den 11. november 2011

Sidste chance

Det er ved at være sidste chance for min symaskine at vise, at den stadig godt kan sy uden at drille alt for meget. Efter planen skulle jeg gerne modtage min fine nye maskine i næste uge. Glæder mig som et lille barn til at komme i gang og nedbringe den store bunke med projekter.

I dag har jeg dog hygget mig med min gamle ven og fået taget hul på bunken af projekter. Det er blevet til denne fine buksedragt til tøsen.


Mønstret er fra Sy magasinet 09/2011

Jeg har brugt det fine bånd, som vi fik i pakken fra Laila i pakkelegen

Jeg har tilladt mig at lave en lille ændring i dragten. I stedet for at sy dragten sammen i den indvendige bensøm, har jeg lagt den 1 cm ind/op og sat trykknapper i.

Knapperne i det indvendige bensøm, bliver helt sikkert en dejlig detalje, når man nu har en lille krudtugle af et ble-barn, for så slipper vi jo for at tage tøjet helt af hende, når der skal laves et bletjeck/skift.

I det hele taget er det gået ret godt med projekterne i dag. Har fået klippet stof til hækletasken til Carina som vandt vores give away. Jeg har også klippet stof til en kjole til mig selv, som jeg gerne skulle blive færdig med inden næste lørdag, hvor der tages hul på julefrokosterne anno 2011. Sidst men ikke mindst blev jeg færdig med fødselsdagsgaven til min veninde. Den skal afleveres på søndag, men mon ikke I kan få den at se allerede i morgen (hun læser nemlig ikke med herinde).

torsdag den 10. november 2011

Dårlig samvittighed

Endnu et indlæg om min dårlige samvittighed...

Jeg skylder vist først og fremmest søde Musse en undskyldning, som har sendt en fin gave til os i pakkelegen.


Tak for gaven Musse. Vi er rigtig glade for den og du har endda været så sød at sende dobbelt af det hele, så der er til os begge to. TAK... Du er ikke glemt. Vi er igang med at sammensætte en pakke til dig.

Til alle Jer, som har pakker til gode og til Carina, som vandt vores give away. Ingen er glemt... vi er igang med at få styr på pakker m.m. Vi håber, at I kan væbne Jer med tålmodighed og så skal vi nok prøve at komme lidt op i gear og få tingene fra hænderne.

onsdag den 9. november 2011

Juleforberedelser?

Kan se rundt omkring i blogland, at der er ved at være tid til at komme i gang med året juleforberedelser... eller jeg kan konstatere, at det måske allerede er ved at være for sent at komme i gang. Indtil videre har jeg kun fået gjort mig nogle mentale forberedelser i form af at udvikle ideer inde i hovedet omkring, hvordan årets adventskrans skal se ud.

Jeg har endnu ikke fået lavet noget kreativt, men jeg har dog taget hul på julepynt indkøbene.

Den anden dag fortalte jeg om min store kærlighed til kjoler, men jeg har også andre ting jeg har kastet min kærlighed over. Medusa Copenhagen laver de mest fantastíske figurer, som rammer mig lige midt i hjertet. Jeg er især forelsket i deres Rudolf figurer. Jeg har de seneste år begyndt at opbygge en lille samling af dem, så da jeg så, at de havde tilbud på dem i Sinnerup, måtte jeg jo ind og købe nogle af de Hr. og Fru Rudolph som jeg endnu ikke ejer.


Hr. og Fru Rudolph 2007
Disse startede min samling. Jeg har dem både i ophæng til juletræet, som hoveder med tal til adventskransen og som de helt store... og nu har jeg dem endelig i den lille udgave.


Hr. og Fru Rudolph 2009


Synes de er helt fantastiske... især de lange tynde ben og alle detaljerne og skævhederne... se bare de små fine haler.


Har også været en tur i ikea, hvor de blev til nogle kagedåser og papirsforme, så nu skal jeg vist snart igang med julebagerierne og måske jeg skal lave lidt konfekt i år?

For noget tid såden, så jeg dette indlæg hos Asli. Jeg er helt vild med ideen og er efter nogen tids overvejelse kommet frem til, at jeg er nødt til at afprøve det og lave en selv.


Er den ikke bare fantastisk? (Billedet er lånt her)

mandag den 7. november 2011

En undskyldning og sen fortsættelse

Nogle gange tage den ene dag bare den anden, uden man overhovedet selv kan følge med... sådan har jeg det for tiden. Det skyldes til dels at mine projekter, gøremål og arbejde klumper sig sammen i intense perioder, hvor jeg har så meget jeg skal nå, at nogle ting simpelthen bliver udskudt eller glemt. Ind imellem disse perioder har jeg egentlig ikke en masse jeg skal nå.... jeg går jo bare hjemme på barselsorlov og har egentlig en masse tid, men på mig virker det ikke fordrende for noget som helst, for jeg ender på nede i et gear, hvor alt går i slowmotion...

Lige nu har jeg en af de perioder, hvor der begynder at komme lidt stress på, så jeg er endelig ved at komme op i gear... I undrer Jer nok over, at jeg siger, at jeg har en masse arbejde, når jeg nu går hjemme på orlov, men jeg er en af de mennesker, der er meget dårlig til at slippe mit arbejde, da jeg brænder for det jeg laver. Derfor er der proppet en masse arbejdesopgaver og møder ind i kalenderen allerede her i 2011 selvom jeg først skal genoptage mit arbejde i 2012. Men for min egen skyld og ikke mindst for at hjælpe de unge og deres familier, som jeg arbejder med bedst muligt, så er der af og til møder, som er aktuelle at deltage i, især da jeg kun har 8 ugers orlov tilbage.

Nå, men det var slet ikke det, dette indlæg skulle handle om... Det var vist bare den lange forklarende undskyldning for, hvorfor jeg ikke har fået lavet en opfølger til dette indlæg, som jeg lavede for snart 2 uger siden. 

Her kommer resultatet af min udfordring.


Udfordringen var at lave et kostume til en Halloween fest og min veninde ønskede at være en lille lækker heks. Så jeg fik syet en spids hat og en meget kort kjole i sort velour. Hatten blev foret med pladevat og orange satin og kjolen fik påsyet en krave i sort velour og orange satin, der blev foret med pladevat, så den blev så stiv, at den ville stå op, når man kjolen på. På ryggen blev, der lavet en lille detalje med noget orange satinbånd.

Synes selv at resultatet blev ret godt og min veninde var helt vildt med resultatet. Det endte dog med at hun kom afsted til festen i et sygeplejerske kostume. Hun var nemlig så heldig at hendes 2 måneder gamle søn valgte at gylpe ud over hende og hendes fine hekse kjole 5 minutter før hun skulle ud af døren... Øv øv... men det er jo hvad der kan ske, når man har små børn. Nu har hun så et fint kostume til at hænge i skabet til næste gang hun bliver inviteret til Halloween fest.

torsdag den 3. november 2011

Kærlighed til kjoler

Vi elsker kjoler. Jeg (Rikke) har altid haft en hang til kjoler. Som barn var det en daglig tilbagevendende diskussion om morgenen mellem min mor og jeg, om jeg måtte have kjole på i børnehave/skole. I dag skal jeg ikke længere diskutere med nogen om jeg skal have kjole på. En ting er helt sikkert; var kjoler praktisk påklædning i alt slags vejr, til alle former for aktiviteter... ja, så ville der ikke findes bukser i mit klædeskab.

Min passion for kjoler er med tiden kun blevet større og hvis jeg nu tænker tilbage på mine 10 seneste tøjindkøb til mig selv, så har jeg købt 1 BH, 1 trøje og 8 kjoler. I takt med at min passion for kjolerne har fået rum til at vokse samt at indtægterne er blevet større (SU giver ikke meget luft til kjolekøb), er jeg blevet mere kræsen. Jeg bliver tit inspireret til selv at sy mine kjoler, men det bliver oftest kun ved inspirationen. Jeg har med tiden fundet nogle mærker, som laver nogle fantastiske kjoler, som falder lige i min smag og som er i god kvalitet, der er værd at invistere i.

Jeg har lige invisteret i endnu en af disse kjoler. Ja nogle vil jo kalde det en invistering p.g.a. priserne, men jeg har fundet ud af, at de er alle pengene værd. Derfor går jeg længe og drømmer, overvejer og lægger til side.

Min nye lækre kjole kom med posten den anden dag. Er den ikke fantastisk?


Jeg er helt forelsket i den lækre lilla farve og den er så skøn at have på, at man ikke har lyst til at tage den af igen.

Kjolen er fra
Deres lækre tøj forhandles ikke ret mange steder, så vil du have fingrene i en af deres lækre kjoler, så kig ind på deres webshop:


Men pas på, man kan blive helt afhængig ;-)
Jeg er ihvertfald blevet det.

Billederne er venligst lånt fra Ecotures webshop

onsdag den 2. november 2011

Er du hurtig og heldig?

Det var vi... Vi har nemlig fået en pakke. Vi synes pakkelegene som findes rundt omkring i blogland er vildt spændende. Hvad er der mon i pakkerne? Er der noget, der booster fantasien? Vi har endnu engang været blandt de hurtige og heldige.


Vi har fået denne fine pakke af Ditte.


Pakken indeholdte:
2 knapper
3 stykker stof
1 creme
hæklede blomster, sommerfugle, firkanter
covers til syltetøjsglas

Spændende sager, som vi helt sikkert skal finde på et eller andet at bruge til. Måske blomsterne og sommerfuglene skal syes på noget af det tøj, jeg skal have syet til Ronja?

Nu er det så vores tur til at give andre muligheden for at få en pakke med posten.

Reglerne er følgende:
De første to der kommentere her, vil modtage en gave af os. De skal derefter sende en gave tilbage til os og til de første to der kommentere hos dem osv. osv

Jeg håber, at I vil lege med.