søndag den 29. marts 2015

Cuddly sheep

Et par af mine kære kollegaer som venter deres første barn sammen til august, spurgte mig en dag om jeg ville hækle lidt til deres kommende barn. Det ville jeg selvfølgelig gerne.

På facebook havde hun set et billede af et sødt hæklet får, som hun godt kunne tænke sig til babyen. Jeg gik på jagt efter mønstret på fåret og fandt det her på etsy

Jeg har hæklet den i Vital fra hjertegarn på nål 3 mm. Uldgarnet giver lige det der ekstra bløde udtryk til fåret. Da jeg ikke kunne finde mine sikkerhedsøjne, endte jeg med at brodere øjne på af sort bomuldsgarn. Alle delene på hovedet og de brodere elementer er fastgjort med knuder under hovedet, som gemmes inden i fårets krop, når det hovedet og kroppen syes sammen. På den måde er delene godt sikret mod små ivrige babyer :-)

Som en lille ekstra detalje hæklede jeg to sløjfer, som jeg satte elastikker i. Opskriften på sløjferne er fundet her.

Den ene sløjfe kan bruges som butterfly, hvis nu fåret skal være bedste venner med en lille dreng.

Den anden sløjfe passer omkring øret og er super sødt til et lille pige får.

Mine kollegaer blev super glade for fåret og glæder sig til at putte deres kommende barn sammen med sin nye bløde ven.

7 kommentarer:

 1. Den er simpelthen så sød!
  En rigtig god ide med de to sløjfer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er vildt kær. Det er ikke sidste gang, jeg skal lave sådan et lam. Er selv ret vild med ideen ned sløjferne til at gøre lammet mere personligt.
   MVH RIkke

   Slet
 2. Svar
  1. Tusind tak. Mønstret er på Engelsk, men er rigtig nemt at følge. Der er en beskrivelse af alle forkortelserne i starten af opskriften. Derudover er der fine billedvejledninger til detaljer i opskriften og til nogle af hækletermerne.
   MVH Rikke

   Slet
 3. Når man bestiller opskriften på Etsy, får man den så tilsendt med posten eller kommer den på ens mail? Det er nemlig sådan et fint får :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Opskriften kommer på mail.
   Mvh Rikke

   Slet