onsdag den 21. maj 2014

Hakke

Kan se rundt omkring i blogland og ikke mindst på instagram at hakning/tunesisk hækling er det nye sort indenfor håndarbejde... nye og nye er måske så meget sagt, da det efterhånden er meget udbredt. Jeg har længe haft intentioner om selv at kaste mig ud i det. 

Efter påske besluttede jeg mig for at nu skulle det være slut med intentioner og istedet skulle jeg gøre noget ved. Jeg dykkede ned i kurven med garn og fandt 3 nøgler af Tusindfryds skønne hverdagsuld og så gik jeg ellers igang.

Med lidt hjælp fra youtube samt Pernilles fine vejledning, så fik jeg hurtigt styr på at hakke og lave meleret farveskift.

Helt bevidst lavede jeg min hakkeprøve så stor, at den kan blive forside på en ny pude til sofaen, når jeg bliver færdig med den. Den sidste af de 3 nøgler hverdagsuld er taget i brug, så jeg er snart ved vejs ende og kan fremtrylle mig en ny pude.

5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Mange tak. Er vild med farverne og især strukturen både af hverdagsulden men også resultatet af det hakkede.
   MVH Rikke

   Slet
 2. Det varmer mit hjerte at se alle dem der går i gang med hakning! :-D Det ser skide godt ud. Elsker at hakke i hverdagsulden, det bliver bare så pænt. Hvis du ikke har set den, har Camilla en fin guide til venstre kanter her: http://yarnfreak-blog.blogspot.dk/2014/01/tunesisk-hkling-en-guide-til-perfekte.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Var forundret over hvor nemt det er. Tror næste gang jeg skal prøve Camillas guide til venstre kant og så vil jeg forsøge mig med kun en tråd garn, for at se hvordan resultatet så bliver. Dette bliver meget fast og tykt, når jeg bruger 2 tråde, men det passer fint til at blive en flot og slidstærk pude.
   MVH Rikke

   Slet
  2. Det er nemlig rigtigt nemt! Det er det der er så fedt. Jeg tror alle (næsten alle i hvert fald) kan lære at hakke :-) Hverdagsulden er så flot som enkelt tråd også. Der bruger jeg en nål 6, det passer med min hakkefasthed. Skal du montere med stof på bagsiden?

   Slet