tirsdag den 28. august 2012

Ny farvekombination

Jeg er helt vild med Lottes model Vokseværk. Den er vildt lækker at have på og er virkelig sådan en efterårs/vinter hyggetrøje. Om vinteren er min foretrukne beklædning lækker strik tilført enten nederdel eller cowboybukser. Lækker strik kan man ikke få for meget af, så jeg har besluttet mig for at lave endnu en Vokseværk, men denne gang i en anden farvekombination end den første jeg har lavet. Jeg har også besluttet mig for at lave lidt ændringer, men hvilke og om det lykkes må I vente med at se.
 
Jeg fik startet godt op i går aftes og på en pind 7 går tingene jo stærkt, så mon ikke jeg snart kan iklæde mig endnu en lækker striktrøje nu hvor efteråret nærmer sig med hastige skridt?

søndag den 26. august 2012

Flagermus i natur-uld

Weekenden har stået i familiens tegn. Vi har nemlig fejret svigerfars 70 års fødselsdag med en tur til Ree park  med overnatning i shelters. Det har været en super hyggelig weekend og overnatning i parken kan helt klart anbefales. Der er super service og man får sin egen guide tilknyttet efter lukketid og kommer rundt og oplever parken fra en helt anden "vinkel". Den lange køretur på godt 2 timer hver vej blev brugt på at færdiggøre mit seneste strikkeprojekt.
 
Det er blevet til denne flagermuse trøje, strikket i det lækreste islandske natur uld.
 
Trøjen er en kort udgave med 3/4 ærmer. 
 
Den er strikket ud i et og har en fin detalje med ret riller rundt i kanten og underærmerne, hvor den er monteret. 
 
 Kan dog konstatere, at det med at lukke af samt opslå nye masker i samme fasthed er noget jeg skal øve mig noget mere i.
 
Her kommer lidt action pictures. Endnu engang kan jeg konstatere, at jeg ikke er nogen fotomodel, men jeg håber, at I kan få en fornemmelse af den lækre trøje.
 
 
 
Jeg kan super godt lide modellen, men den gør nu ikke noget godt for min kropsfacon, så jeg skal vist afprøve om jeg kan lave den i en børneudgave.
 
Modellen er designet af Lotte.

onsdag den 22. august 2012

Gang i pindene

Der er lidt stille på bloggen pt men det er der ikke i vores liv. Anne er nu flyttet til Sønderborg og er godt igang med at tage hul på dette nye og spændende kapitel i hendes liv. Personligt savner jeg allerede hendes selskab og at jeg bare har kunnet ringe og hun straks kom forbi... Straks har nu forvandlet sig til flere timer... Håber hun og Janus falder godt til i deres nye omgivelser og med deres nye opgaver arbejdsmæssigt og studiemæssigt.

Jeg jonglerer med at få arbejdslivet (som er fyldt med nye spændende udfordringer) og familielivet til at hænge sammen og samtidig få plads til at passe min træning og have tid til at være kreativ. Lige pt. er det strikkepindende der får min opmærksomhed når jeg sidder i sofaen om aftenen når børnene er kommet i seng.

Jeg strikker på en bluse for Lotte. Denne gang i lækkert islandsk natur uld.




mandag den 20. august 2012

Endnu et brudepar...

Denne gang dog meget anderledes end det første brudepar jeg har hæklet. Denne gang er det nemlig blevet til et Zombie brudepar. De er hæklet til nogle helt særlige mennesker, som jeg træner karate sammen med. De er fantastiske, skøre, søde  og venlige mennesker, som har en forkærlighed for dødsmetal musik og zombiefilm, så da de blev gift for en månedstid siden, har jeg haft lyst til at hækle dette par til dem;

De er blevet super fine og creepy cute. Inspirationen til Zombie brudeparret har jeg fundet i denne bog Creepy cute Crochet.

Håber de falder i god jord og giver brede smil hos de  udvalgte modtagere... de har ihvertfald været sjove at hækle og modtagerne har været i mine tanker undervejs i hele projektet.

søndag den 19. august 2012

Solrig søndag

Nyder søndagen i selskab med svigerfamilien. Ungerne leger med vand, hopper på trampolin og leger rollelege i legehuset mens vi voksne snakker og nyder en kop kaffe. Samtidig forsøger jeg mig med at få virkeliggjort en idé som har været inde i mit hoved den sidste uges tid.


lørdag den 18. august 2012

Søstrene slår til igen

Endnu engang har jeg været en tur forbi den lokale Søstrene Grene og se lige hvilke skatte jeg bragte med mig hjem;

 Lækkert designpapir i sort/hvide nuancer og flotte mønstre og skønne manilamærker.

 Fondant udstikkere i flere størrelser og udgaver.

Fondant dimser.

Er vist nødt til at afprøve det der fondant pyntning næste gang, der inviteres gæster til kaffe og kage.

fredag den 17. august 2012

Heldige mig :-D

Jeg har været så heldig at vinde Jokeren i Camillas Give away. Jeg er bare super glad, for hun laver de mest fantastiske streger og hendes tryk er virkelig smukke. Jeg har ventet et stykke tid på min gevinst, men den har været hele ventetiden værd. Den er kommet i glas og ramme og nu går jeg rundt og flytter lidt med den for at finde det helt rigtige sted. Billderne er ikke så gode, så kig her på Camillas blog for at få et bedre billede.




 Endnu engang tak til Camilla. Er du vild med hendes tryk, så kig forbi hendes blog og se flere af slagsen. Man kan også bestille tryk hos hende.

onsdag den 15. august 2012

Ny yndlings

Jeg har haft et hækleri, som har lagt i min taske og været med rundt omkring i det danske land. Der er blevet lavet lidt på det engang imellem, men oftest er det blevet syltet til fordel for andre projekter, som er sprunget frem i køen pga diverse deadlines, men nu er det færdig.

Jeg har hæklet mig et etui til mine hæklenåle. Etuiet er hæklet efter Jeanettes skønne opskrift. Jeg har hæklet mit i noget blommefarvet diamond cotton jeg havde til at ligge. Derudover har jeg lavet læder på den ene side, som er hæklet fast med fastmasker i gul bomuld hele vejen rundt. Lukningen er blevet en klassisk elastik-lukning, hvor elastikken snoes rundt om det lukkede etui. Her kommer lige lidt billeder.







Tak til Jeanette for en fantastisk og gennemført opskrift. Selvom det er et stort arbejde at lave hul hele vejen rundt i læderet, så synes jeg det giver en smuk finish.

tirsdag den 14. august 2012

Flere gaver til brudeparret

Vores gode venner som blev gift i fredags og som fik dette hæklede brudepar, fik selvfølgelig også andre gaver af os. Bruden, som er en af mine meget gamle veninder (lige siden 4. kl), har flere gange beundret nogle af de ting, som jeg hækler. Desuden har hun ytret ønske om selv at kunne det samme, så gaven til hende var helt oplagt og meget personlig.

 Jeg hæklede en kurv af nogle af mine zpaghetti rester efter denne opskrift. Kurven fyldte jeg op med bomuldsgarn i skønne farver fra Søstrene. Der kom også et par hæklenåle i 3 mm og 4 mm ned i kurven. Vigtigst af alt fik hun også den lille hækleskole (min hæklebibel) og Flere hæklede dyr. Et fint start kit, så hun har noget at få den sidste ventetid (hun er gravid) til at gå med.

Det blev også til en Sofie Elefant efter Leas opskrift i farver som brudeparret selv har valgt.

Manden fik også en personlig gave med masser af special øl. Alle gaverne faldt heldigvis i god jord hos parret og så er det jo skønt at lave og købe helt personlige gaver.

søndag den 12. august 2012

Mit hemmelige hækleri

Et pat gode venner skulle "hemmelig" giftes i fredags og holdte stor 2x30 års fødselsdag i går. Jeg vidste de skulle giftes, da jeg havde lagt et par duge op for hende, som skulle bruges til brylluppet. Den sidste uge har hæklenålen haft travlt med at lave dette brudepar;

Opskriften har jeg fundet her. Den er dog langt fra fulgt slavisk, da jeg altid forsøger at hækle så meget som muligt ud i et, så jeg undgår noget af monteringen. Kjolen er lavet uden ærmer og hæklet oppefra og ned i et stykke, den sidste omgang på kjolen er hæklet i kontrastfarven og med 2 fm i hver m, så den bølger lidt mere end originalen.


Brudeparet blev rigtig glade for deres hæklede brudepar. De er gjort børnevenlige med både øjne og hår, for de venter sig en lille baby til november, som måske kunne få lov til at lege med disse små fine dukker. Alt tøjet kan tages af dukkerne, så måske der skal hækles noget mere dukketøj.

lørdag den 11. august 2012

Små lækkerier

I går havde jeg besøg af mødregruppen. Sådan et besøg kræver lidt lækkerier både af de sunde og de søde. Jeg forsøgte mig med at lave små spinattimbaler. En opskrift jeg har fundet i et blad for lang tid siden. I stedet for at lave dem i muffinsforme lavede jeg dem i små ramakiner.

Små spinattimabler - opskrift (12 stk)

400 g optøet helbladet spinat
500 g ricotta
2 spsk hakket dild
5 æg
12 daddeltomater
100 g feta

Tænd ovnen på 160 gr. Pres væden fri af spinaten. Rør spinat sammen med ricotta, hakket dild og æg. Hæld massen i muffinforme, og tryk en daddeltomat ned i hver. Drys fetaost henover. Bag timbalerne 35-45 min. til de er faste og let gyldne. Afkøl dem på en rist.

De blev super gode og så var de nemme at lave. Da jeg ikke kunne få fat i ricotta brugte jeg istedet hytteost. Spinaten blev den hakkede udgave, da det var, hvad jeg havde i fryseren og tomaterne var cherrytomater, men derfor var de nu stadig super smagfulde.

Til den søde tand lavede jeg små Othello-lagkager med hindbærskum

Nedenstående opskrift passer til en almindelig stor Othello lagkage.

Ingredienser;
3 lagkagebunde
200 g hindbærsyltetøj
600 g færdig kagecreme fra pose
1 dl piskefløde

Pynt;
200 g ren rå marcipan
1½ dl piskefløde
2 bakker friske hindbær

Pisk 1 dl fløde op og vend den sammen med den færdige kagecreme. Læg bundene lagvis sammen med et lag hindbærsyltetøj og et lag flødecreme imellem hver bund. På øverste bund skal ingen creme eller syltetøj. Sæt kagen i køleksb minimum 2 timer. Imens moses ca. 100 g hindbær med en gaffel og vendes i 1½ dl pisket fløde. Rul marcipanen ud, så den kan sidde hele vejen rundt langs kagens kant - den må gerne gå lidt længere op end selve kagen. Pynt herefter kangen med marcipan, hindbærskum og friske hindbær på toppen.

Til 7 små kager brugte jeg; en pakke bunde og ca. hvad der svarer til halvdelen af de resterende ingredienser. I stedet for rulle marcipan ud, skar jeg en skiver og lave 2 trekanter, som blev sat i hindbærskummen som pynt. Enkelt og lækkert.

fredag den 10. august 2012

1 år... Og så blev der stille...

Altså ikke helt stille, men ferien er slut og arbejdet er genoptaget og hverdagen kører igen i det høje gear og jeg elsker det. Den eneste bagdel er manglen på tid til alle mine kreaprojekter. Der er ikke helt stille på kreafronten. Jeg har nemlig gang i et hemmeligt projekt, som I desværre må vente et par dage med at se færdigt, men jeg kan love Jer, at det bliver godt.


Beklageligvis må jeg/vi erkende, at der nok ikke vil være så meget aktivitet på bloggen den næste tid, da jeg lige skal have styr på alle mine arbejdsopgaver, som pt er udvidet med rollen som vejleder for studerende. En udfordring som jeg selv har efterspurgt og som jeg er meget spændt på udbyttet af. Derudover er Anne igen med at pakke sammen og flytte til Sønderborg sammen med Janus, hvor hun har fået nyt arbejde og han skal på universitetet, men vi må håbe hun viser skønne sager fra Sønderborg, når de kommer på plads i deres nye lejlighed.

Imellem alle kreaprojekterne og arbejdsopgaverne og flytning er vores lille blog blevet 1 år. Wauw! Vi nyder bloggen og alle Jer faste læseres skønne kommentarer og så nyder vi især at følge alle Jer andre. Når der lige kommer lidt ro på igen og alt kører i sin vante gænge, skal vi nok fejre blogfødselsdagen med en lille Give away.

søndag den 5. august 2012

Kødben DIY

Så har jeg fået renskrevet mine noter. Så nu får I lige en DIY på mine hæklede kødben.

forkortelser;
fm - fastmasker
mr - magisk ring
ho1 - spring over en maske
parantes angiver slut antallet af masker på omgangen


DIY lille kødben

Knogle;
1. 6 fm i mr
2. 2 fm i hver (12)
3. 5 fm, 2i1, 5 fm, 2i1 (14)
Bryd garnet og lad hvile

Lav endnu en knogle og fortsæt således på knogle 2
4. De 2 knogler hækles sammen; 7 fm på knogle 2, tag den første knogle og hækl de to knogler sammen ved at fortsætte 14 fm rundt om knogle 1 og derefter de sidste 7 på knogle 2 (28 fm)
5. 1 fm i hver (28)
6. 1 fm i hver (28)
7. ho1, 6 fm, gentages omgangen ud (24)
8. ho1, 5 fm, gentages omgangen ud (20)
9. ho1, 4 fm, gentages omgangen ud (16)
10-21. 1 fm i hver (16)
Bryd garnet

Nu skal den anden knogle ende laves. Lav en ende magen til men bryd garnet efter omgang 10.  Derefter fyldes begge knogle dele med fyldevat og syes sammen.


 
DIY mellem kødben
Knogle;
1. 8 fm i mr
2. 2 fm i hver (16)
3. 7 fm, 2i1, 7 fm, 2i1 (18)
Bryd garnet og lad hvile
Lav endnu en knogle og fortsæt således på knogle 2
4. De 2 knogler hækles sammen; 9 fm på knogle 2, tag den første knogle og hækl de to knogler sammen ved at fortsætte 18fm rundt om knogle 1 og derefter de sidste 9 på knogle 2 (36 fm)
5. 1 fm i hver (28)
6. 1 fm i hver (28)
7. ho1, 8 fm, gentages omgangen ud (32)
8. ho1, 7 fm, gentages omgangen ud (28)
9. ho1, 6 fm, gentages omgangen ud (24)
10. ho1, 5 fm, gentages omgangen ud (20)
11 - 26. 1 fm i hver (20)
Bryd garnet
Nu skal den anden knogle ende laves. Lav en ende magen til men bryd garnet efter omgang 11. Derefter fyldes begge knogle dele med fyldevat og syes sammen.

DIY stort kødben
Knogle;
1. 6 fm i mr
2. 2 fm i hver (12)
3. 2 fm i hver (24)
4. 1 fm i hver (24)
5. 11 fm, 2i1, 11 fm, 2i1 (26)
Bryd garnet og lad hvile
Lav endnu en knogle og fortsæt således på knogle 2
6. De 2 knogler hækles sammen; 13 fm på knogle 2, tag den første knogle og hækl de to knogler sammen ved at fortsætte 26fm rundt om knogle 1 og derefter de sidste 13 på knogle 2 (52 fm)
7. 1 fm i hver (52)
8. 1 fm i hver (52)
9. ho1, 12 fm, gentages omgangen ud (48)
10. ho1, 11 fm, gentages omgangen ud (44)
11. ho1, 10 fm, gentages omgangen ud (40)
12. ho1, 9 fm, gentages omgangen ud (36)
13. ho1, 8 fm, gentages omgangen ud (32)
14. ho1, 7 fm, gentages omgangen ud (28)
15. ho1, 6 fm, gentages omgangen ud (24)
16 - 34. 1 fm i hver (24)
Bryd garnet
Nu skal den anden knogle ende laves. Lav en ende magen til men bryd garnet efter omgang 16. Derefter fyldes begge knogle dele med fyldevat og syes sammen.

Håber opskrifterne er forståelige. God hæklelyst.

lørdag den 4. august 2012

Status

Der er ved at være styr på alle mine halvfærdige projekter. Status pt. er;
Alle strikkeprojekter er strikket færdig og monteret
Hækleprojekter - har stadig gang i mit evighedsprojekt, da der hele tiden sniger sig nye projekter ind med kort deadline
Syprojekter - mangler at lave 2 pudebetræk med mine My broderier samt sy en bolero jeg har klippet til for længe siden. Er dog lige blevet færdig med projektet til karateklubben;



Trods diverse skønhedsfejl, så er jeg blevet ret godt tilfreds med puderne. Vigtigst er jo, at klubben er tilfreds. Efter at have lavet 11 puder med kæmpepippingbånd, så er det lige før jeg er blevet gode venner med det og kan få det til at få en flot finish. Er helt vild med kæmpepippingbånd, men synes det er utrolig svært at lave pænt, men tror jeg har fundet fidusen.

fredag den 3. august 2012

Til en lille vovse

Pelle har et tøjdyr, som har været Peders (manden min og drengens far), da han var en lille dreng. Pelle har altid været vild med tøjdyr, men hvilket tøjdyr der er yndlingsdyret, det varierer meget. Lige nu er det dog Peders gamle hund. Pelle leger med dem, som om det er en far/mor og barn leg og har dem med i alt hvad han laver. Den anden aften ved spisebordet skulle hunden også have mad, men vi havde jo ikke noget "hundemad". Vi fik os en snak om, hvad hunde spiser og jeg lovede ham at lave nogle kødben til hunden.

Som lovet, så gjort;

Men kødben er jo ikke bare kødben. Den hvide var en tester, som umiddelbart blev godkendt, men farven duede altså ikke ifølge knægten. Han ville have både en gul, grøn og blå. Så mig igang igen. Den gule blev færdig, men den var åbenbart for lille. Så måtte jeg jo lave den grønne større. Den var bedre, men den skulle være endnu større. Den blå blev 100% godkendt både med farve og størrelse. En bestemt dreng, må man sige, men nu hvor jeg har lavet en masse størrelser, så er han vildt lykkelig og tilfreds med dem alle :-)

Når jeg lige får renskrevet mine noter, så kommer der en DIY og jeg skal også nok måle kødbenene, så I kan få en fornemmelse af, hvor store de egentlig er.

torsdag den 2. august 2012

Er der noget bedre...

... end at gøre, hvad man synes er en simpel og lille ting, men som er helt uoverskuelig for andre med det resultat at skabe stor glæde, lettelse og taknemmelighed? Nej, vel! Det var hvad jeg gjorde i går. Jeg har en veninde som er gravid og skal giftes om en uge. Modig som hun er, har hun valgt at ordne det meste selv. Blandt andet har hun indkøbt stof til duge, som hun selv skulle fikse, så de fik lige præcis de mål hun har brug for, men for hende er det helt uoverskueligt at sætte sig ved maskinen og få det ordnet, så da hun ringede sagde jerg fluks ja. Så i går kom hun forbi og jeg fik ordnet 3 duge i løbet af en lille time.

Takket være Lines tutorial, så blev kanterne lagt op på nul komma fem uden brug af nåle.

Og så er kanten endda pæn både på forsiden og bagsiden.