onsdag den 30. oktober 2013

Barnevognspuder

Med inspiration fra Lise og hendes DIY, har jeg været igang med at lave barnevognspuder.

Denne blev lavet på bestilling fra en kollega til hendes barnebarn.


Denne var også på bestilling fra en kollega til hendes barnebarn.

 Denne lavede jeg til et par gode venners søn, som de fik i gave til barnedåb.

mandag den 28. oktober 2013

Min weekend i billeder

Der har været stille på bloggen, men min weekend har langt fra været stille. Jeg har nemlig været på messen Kreative dage hele weekenden sammen med Heidi, som har haft en stand, hvor vi har stået med hendes skønne hæklekits og lidt af de nye lækkerier, som hun har fået hjem i hendes webshop. Fredag var det både mig og Josefine, der hyggede os på standen sammen med Heidi. Anne har også været på messen hele weekenden. Hun hjalp hendes svigerinde, som også havde en stand.

Her kommer lidt billeder og tekst fra min weekend.

Jeg startede tidligt fredag morgen med at pakke cyklen og køre ind til toget, som kørte mod Herning, hvorfra jeg fik et lift af Heidi.

Stemningsbilleder fra Heidis fine og hyggelige stand.

Det hæklede lakridskonfekt gav anledning til mange grin og masser af snak med en masse søde mennesker. Der var enkelte, der nåede at tage en i munden, da de troede det var rigtig lakridskonfekt :-)



Heidi havde kits med til hendes nye julemus, som jeg pt. er ved at testhækle.

Det har været en fantastisk weekend og tiden er gået så hurtigt. Der blev snakket og hæklet. Grinet og delt tips og tricks med en masse søde mennesker, både med nogle vi "kender" via blogland og instagram og med helt nye mennesker som deler vores passion for bl.a. hækling.

Jeg vil gerne sige tak både til Heidi og Josefine og alle Jer andre, der har været med til at gøre denne weekend så fantastisk. Skulle Heidi finde på at tage på messe en anden gang, så står jeg gerne klar igen.

torsdag den 24. oktober 2013

En skøn aften :o)

Jeg var i aftes taget til en lækker wellness aften i Huset Torré i Sønderborg.
Rikke fra Huset Torré havde arrangeret en dejlig aften i selskab med Christina fra Badeanstalten.

Der var fyldt op med lækkerier, da vi ankom...lækre snacks, Verdi, frugt, grønt og lidt forskellige smagsprøver fra Nicolas Vahé. Lækkert siger jeg bare :)


Efterfølgende blev vi introduceret til Badeanstaltens fantastiske produkter, vi fik hørte om historien bag, fik lov til at prøve produkterne - de var skønne :)
Jeg sidder nu og skriver dette indlæg med dejligt duftene og total babyhud på armene - det er jo absolut mest praktisk at prøve tingene på arme og hænder, når nu man sidder så mange dejlige kvinder sammen ;)

Her kommer lidt stemningsbilleder fra butikken og aftenen i går...
Den smukke sæbe 

De lækre salt/olie scrubs

Et udsnit af produkterne


 Varer fra Nicolas Vahé





 


Vi fik en lille goddiebag med derfra, med et par små stykker gæste sæbe fra Badeanstalten, en dejlig badesalt og en opgavebog fra Sønderborg, nåede ikke at få taget billeder af tingene inden de var pakket ud desværre.. Men kig ind forbi butikken, jeg kunne godt frygte at man kunne blive afhængig af produkterne fra Badeanstalten. Læs mere i denne lille folder.

Jeg købte også et par ting derinde, jeg kan desværre ikke vise dem, da gaverne er tiltænkt som julegaver, og man ved jo aldrig hvem der læser med her ;)

Skøn aften, kender I Badeanstaltens produkter? :)

onsdag den 23. oktober 2013

Det er lige om lidt

...at jeg skal hjælpe Heidi på hendes stand hele weekenden
...at alt forarbejdet skal være færdig og vises frem.

Jeg har haft gang i hæklenålen og hæklet bl.a. dette lakridskonfekt, som skal bruges på Heidis stand til messen. Opskriften findes her.
Det er jo snart jul, så der er også blevet hæklet lidt juletræer efter denne opskrift.

Det er også blevet til en dukke efter opskriften, som mankan købe som kits. Denne dukke er hæklet til udstilling i dobbeltgarn på nål 4. Heidi har fået den og fået lov til at lave ansigt og hår, så jeg er spændt på at se den endelige dukke.

Derudover arbejder jeg i kulissen på at teste nye kits for Heidi.

Jeg er så spændt på weekenden, som nok skal blive helt fantastisk. Ses vi?

tirsdag den 22. oktober 2013

Wannabe designer kjole

Jeg har en svaghed for lækkert dansk design og hvis min økonomi tillod det havde jeg kun tøj i skabet fra Weiz eller Ecouture, men det rækker min pædagogløn ikke til. Men så er det jo godt at være lidt fingernem ved symaskinen.

Mit seneste køb er den skønne blå Fiona eagle fra Weiz og den er helt fantastisk. Den kjole er så behagelig at have på, at jeg også er nødt til at have den stribede, som kan ses på billedet herover. Den anden dag var jeg ved at kigge igennem mit stoflager for at se om, der var noget jeg havde lyst til at forvandle. Da jeg fandt en meter af det lækreste grå og sølvstribede jersey, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg var nødt til at lave min egen Fiona kjole.

Saksen blev fundet frem og mit standard kjolemønster blev ændret i længde, bredde og halsudskæring og ærmerne forsøgte jeg mig lidt frem med. Resultatet blev lige som jeg havde havde håbet og det lykkedes mig at få striberne til næsten at passe overfor hinanden i syningerne.

Kjolen er sidder helt perfekt og er dejlig at have på, men selvom det er rart selv at kunne lave en wannabe designer kjole, så er der intet, der helt slår originalen :-)

søndag den 20. oktober 2013

1,5 = 2

I starten af efterårsferien var jeg en tur i stof og stil. Udover at købe stof til at sy halloween kostumer til min svigerinde og hendes mand, så røg der også "lidt" impulskøb ned i vognen.


Et af impulskøbene blev 1,5 meter af dette skønne isoli med "klatter" i alle regnbuens farver. Min første tanke var at sy en trøje af det magen til en jeg har hjemme i skabet, men det kunne også være lækkert som en kjole. 

 Saksen blev sat i stoffet og jeg fik klippet en simpel kjole og besluttede mig for at lave halve ærmer og hi low skørt.

 En simpel kjole, som er helt perfekt til hverdag.



 Resten af stoffet kunne forvandles til den trøje jeg havde haft i tankerne, da jeg så stoffet. Jeg tilførte også trøjen en lille hi low effekt, men mest af nødvendighed, da stoffet var klippet skævt og derfor kunne der ikke blive to lige lange stykker af resterne.

 En lækker løs trøje, som er helt perfekt til et par jeans.

 Dermed blev mine 1,5 meter impulskøb forvandlet til 2 skønne stykker tøj.

lørdag den 19. oktober 2013

Den sidste detalje

Jeg startede efterårsferien med at sy den sødeste lille kjole til Ronja. Den manglede dog lige en lille detalje i form af 8 pynteknapper. De er nu blevet tilføjet.

 Jeg valgte nogle simple orange knapper, der matcher pippingbåndet på bærestykket.


Kjolen er syet i det fineste mønstrede babyfløjl fra stof og stil, som efterhånden har lagt i min rodebunke i et par sæsoner. Mønstret på kjolen er et udgået mønster, som også er fra stof og stil. Da jeg var der i starten af ugen, så jeg den i en rodekasse med udgåede mønstre, så er du hurtig kan du måske få fingre i mønstret til blot 5 kr.

 Som mange af de andre kjoler jeg laver pt. er også denne lagt op med kantbånd.

 I ryggen er der skjult lynlås, som er syet i efter denne vejledning. Det var rigtig nemt, men næste gang skal jeg vist være lidt mere præcis.

 Kjolen passer hende perfekt og nu er hun kommet i en alder, hvor hun synes det er fantastisk, at jeg syer til hende og hun vil gerne have det på med det samme.



torsdag den 17. oktober 2013

Halloween

Der er noget hyggeligt og uhyggeligt over Halloween. Det er ikke noget der rigtig har vundet indpas herhjemme andet end hyggelig stemning med lys i små græskarlygter. I år har jeg brugt lidt ekstra tid på at tænke på Halloween, da min svigerinde og hendes mand skal afsted til Halloween fest, hvor de selvfølgelig skal være klædt ud. Og kender man mig ret, så siger jeg aldrig ned til udfordringen; at sy et kostume.

 Min Svigerindes mand skal være Dracula og manglede en kappe, som han kunne tage på til sit jakkesæt. Jeg har taget udgangspunkt i dette mønster, men lavet ændringer både i længden og fjernet hætten og lavet en krave.

 Kappen er syet op i sort velour og foret med rødt polyester foer. Kraven har fået et lagt pladevat, så den kan "stå" når man har kappen på, som bindes foran med et satinbånd.


Min svigerinde vidste ikke rigtig, hvad hun skulle være, så vi søgte lidt rundt på pinterest og blev til sidst enige om, at hun skulle være flagermus. Jeg fik frie hænder, og tog udgangspunkt i de samme farver som Dracula kappen. Jeg har brugt dette simple kjolemønster som grundmodel og freestylet nogle flarmusevinger, som er syet fast i ærme og sidesøm i kjolen. Vingerne er røde indeni og sorte udenpå. Det hele er syet i velour, som er dejlig let at have på og billigt at sy kostumer i.




(Beklager de dårlige actionpictures, men jeg fik manden til at tage lidt billeder i aftes, så lyset var ikke så godt.)