torsdag den 17. oktober 2013

Halloween

Der er noget hyggeligt og uhyggeligt over Halloween. Det er ikke noget der rigtig har vundet indpas herhjemme andet end hyggelig stemning med lys i små græskarlygter. I år har jeg brugt lidt ekstra tid på at tænke på Halloween, da min svigerinde og hendes mand skal afsted til Halloween fest, hvor de selvfølgelig skal være klædt ud. Og kender man mig ret, så siger jeg aldrig ned til udfordringen; at sy et kostume.

 Min Svigerindes mand skal være Dracula og manglede en kappe, som han kunne tage på til sit jakkesæt. Jeg har taget udgangspunkt i dette mønster, men lavet ændringer både i længden og fjernet hætten og lavet en krave.

 Kappen er syet op i sort velour og foret med rødt polyester foer. Kraven har fået et lagt pladevat, så den kan "stå" når man har kappen på, som bindes foran med et satinbånd.


Min svigerinde vidste ikke rigtig, hvad hun skulle være, så vi søgte lidt rundt på pinterest og blev til sidst enige om, at hun skulle være flagermus. Jeg fik frie hænder, og tog udgangspunkt i de samme farver som Dracula kappen. Jeg har brugt dette simple kjolemønster som grundmodel og freestylet nogle flarmusevinger, som er syet fast i ærme og sidesøm i kjolen. Vingerne er røde indeni og sorte udenpå. Det hele er syet i velour, som er dejlig let at have på og billigt at sy kostumer i.
(Beklager de dårlige actionpictures, men jeg fik manden til at tage lidt billeder i aftes, så lyset var ikke så godt.)

6 kommentarer:

 1. De er da blevet rigtig gode de kostumer! Nu begynder årstiden hvor det næsten er umuligt at tage gode billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt ærgeligt, at billederne bliver grumsede, men det må vi jo nok vænne os til den næste tid. Er selv blevet ret tilfreds med kostumerne og heldigvis er den første tilbagemelding for modtagerne positiv.
   MVH Rikke

   Slet
 2. Hvor er de kostumer flotte:-)

  SvarSlet
 3. Svar
  1. Mange tak. Er selv ret godt tilfreds... overvejede i et svagt øjeblik at beholde kostumerne selv ;)
   MVH Rikke

   Slet