mandag den 14. maj 2012

Sommerhus #5 - Gardiner

I lørdags arbejdede Anne og jeg hele dagen  på at lave nye gardiner til sommerhuset. Det er ikke fordi foldegardiner er vanskelige at lave, men det tager bare rigtig lang tid at stryge alt det løkkebånd på og måle ud, så det sider pænt og lige.

 Vi havde købt masser af velcro og løkkebånd, så nu var det bare med at komme igang.

 En hel rulle stof med 16 meter, skulle gerne være nok til gardiner til hele sommerhuset.

 Gamle kedelige hængegardiner, der tager en masse af lyset skulle langt om længe skiftes ud med nye lækre foldegardiner.

 Anne havde fået æren af at bestyre strygejernet, mens jeg klippede, målte og syede.

 Pelle og Janus havde været på trælasten og købe lister til at lave hejsesystemer med. Deres opgave var at save dem til og hænge dem op.

 Ta Da... lækre foldegardiner.

 Jacquard i råhvid med små tern. På begge soverummene har vi lavet gardiner i dobbeltstof, så de mørklægger. Det andet lag i gardiner blev et mørklægnings rullegardin, som jeg "kom til" at tage ned og klippe op. Det blev meget godt og virker helt efter hensigten.

 Men når der er helt mørkt i rummet kan man se alle syningerne. Vi skulle nok være kommet i tanke om det med mørklægning noget før og så have købt rigtig mørklægningsstof, da vi var ude og handle ind til projektet sidste weekend. Det var selvfølgelig billigere at bruge de oprindelige mørklægningsgardiner og det har jo også en vis charme, at man kan se, at tingene er selvgjorte.


1 kommentar:

  1. Super fine gardiner men hvor har i købt løkkebåndet henne ????

    SvarSlet