fredag den 11. maj 2012

Simpelt, enkelt og elegant.

I sidste uge blev jeg ringet op af en veninde. Hun havde brug for min hjælp. Hun skal nemlig til bryllup næste weekend og har i den anledning fået fat i en fin kjole til billige penge, som hun har farvet. Problemet var så lige, at kjolen ikke måtte vaskes i maskine, hvilket var nødvendigt for at farve den. Hun tog chancen. Resultatet med farven blev godt, men "bivirkningen" var, at den krympede, så hun ikke længere kan lyne den helt op. Derfor ringede hun til mig i håb om, at jeg kunne gøre et eller andet.

Kjolen er egentlig en konfirmationskjole, som hun har farvet lilla. Synes det er blevet meget flot.

Vi blev enige om at lave en syning fra, hvor hun kan lyne til og op til kanten af kjolen (oprindeligt skulle den lynes helt op). I det stykke, hvor lynlåsen nu er "blændet" af, er der blevet lavet snørelukning.

 En hurtig, enkelt og elegant løsning. Jeg har simpelthen bare bukket lynlåsen ind og lavet knaphuller ned i begge sider og trukket satinsnor igennem. Det tog ikke mere end 15 min. Nu kan hun hoppe i kjolen igen og selv stramme den ind, så hun synes den sidder perfekt over barmen.

Håber hun får en fantastisk aften, når hun skal til bryllup og at hun bliver glad for at have kjolen på.


4 kommentarer:

 1. Rigtig fin løsning- og sikken flot farve kjolen har fået. knus Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Hun var også rigtig tilfreds med resultatet, da hun kom og hentede kjolen i dag.

   Slet
 2. Svar
  1. Synes det var en nem måde løse problemet på og så har jeg altid haft en forkærlighed for snører i ryggen på kjoler.

   Slet