mandag den 31. oktober 2011

And the winner is...

Nu oprandt dagen, hvor vi endelig skal trække en vinder af vores første Give Away. Vi er imponeret over, at der har været så mange deltagere i vores Give away.

I alt blev det til 40 lodder, som blev printet ud og klippet til små sedler.

Lykkens pamfilius blev i dagens anledning; Pelle

Klar... parat... nu trækker jeg

Og vinderen er;

Carina, som står bag denne skønne blog.

Carina vil du venligst sende en mail til norkletoserne@gmail.com med din adresse, så vil vi hurtigst muligt få lavet en lækker taske til dig, med de stoffer, som du har valgt.

lørdag den 29. oktober 2011

Ikke mindre end fantastisk...

I dag har vi været en tur i Fredericia til messe. Vi har nydt at gå rundt i vores egen lille Boble og suget til os af inspiration. Sparepengene er blevet brugt på masser af lækre ting, så nu har vi nok materiale til at nørkle.

En af de største oplevelser vi har haft i dag, var at møde nogle af alle Jer andre bloggere. Vi vil starte med at sige Tina og Karen tak for den fantastiske ide med badges til alle os bloggere.


Vi har stolt gået rundt med dem hele dagen... og de har virket efter hensigten, for vi faldt bl.a. i snak med Gitte og Birgit, som også blogger.
Til alle Jer, som overvejer om det er turen værd at vende forbi Fredericia i morgen, vil vi bare sige: Pak bilen og tag afsted... der er en verden af inspiration, gode tilbud og chancen for at møde nogle skønne bloggere.

Vi faldt i snak med Tina, som har et rigtigt godt tilbud på hendes bog; Førstehjælp til fantasien.

Så nu har vi masser af inspiration til os selv og mon ikke der er nogle der skal have en julegave fuld af inspiration. Nu går vi så og glæder os til at Tinas kommende bog med jule ideer udkommer.

Vi fik også snakket med Karen og var jo nødt til at have en af hendes flag-kit med hjem.


Vi har hørt så meget fantastisk både om Tanterne og om deres Zpagagetti, så vi var forbi Tanternes bod flere gange og det blev til en hel del Zpagagetti:

Det er vist godt vi er 2 om indkøbene... ellers kunne man jo fristes til at sige, at det tog lidt overhånd for os ;-)
Derudover kom vi hjem med følgende:

Et par snoregafler


Blade fyldt med inspiration


Knitpro hæklenåle og Sidsel Sangilds nye bog 3D hækling

Og sidst men ikke mindst fik Rikke overtalt manden til at give hende denne lækre sag i fødselsdagsgave, så nu går hun spændt og venter på at den kommer med pakkeposten om nogle uger


Klar til afgang...

Vi sidder lige og fylder depoterne op med lidt benzin :-) inden vi sætter skub i bilen og vender næsen mod Fredericia til:

Ses vi?


torsdag den 27. oktober 2011

Elsker udfordringer

Lige nu arbejder jeg på en udfordring, som en af mine veninder har givet mig. Jeg begynder at være i lidt tidspres, men projektet skrider fremad. Skal helst være færdig i dag.


Til at lave min lille udfordring skal jeg bruge; sort velour, orange satin, orange bånd og noget pladevat. Derudover skal tungen holdes lige i munden.

Håber at vise det endelige resultat i morgen.

tirsdag den 25. oktober 2011

Úhelds beskyttere...

Jeg er en af de slags mennesker, som generelt bare er uheldig... lige for tiden går jeg rundt og humper, fordi jeg i sidste uge kom til skade, da jeg var ude til karatetræning. En uheldig landing i en gulvkamp medførte, at jeg nu har en revne i en knogle i min fod. Det var nu ikke det, dette indlæg skal handle om, men mere at jeg bare generelt er lidt af en klumpe dumpe og mindst en gang om ugen lige brænder mig på ovnen eller det jeg tager ud af den.

Jeg har længe været vildt imponeret af Jeanettes lækre grydelapper. Det er lige mig. Neautrale og simple samtidig med, at der et lille tvist. Derfor var jeg nødt til selv at lave nogle og nu da jeg bare skal sidde med foden oppe i et par uger, så er der jo rig mulighed for at få gang i hækleriet.


Det er blevet til disse lækre grydelapper, som forhåbentlig beskytter mine fingre, næste gang jeg skal tage noget ud af ovnen.

Jeg har også lavet et par, der er lidt mindre, for nogle gange er det bare mere praktisk med nogle små grydelapper.


De blev dog lige små nok i.f.t. de andre, så de er kommet ud i børnenes legekøkken. Til stor glæde for knægten, som også vil have sådan nogle tage varme ting dimser, så han ikke brænder fingrene, når han bager kager :-)


torsdag den 20. oktober 2011

Gaveleg... er du med?

Vi har meldt os til en pakkeleg hos Laila og har modtaget denne fine gave;


Pakken indeholdte:
3 stykker lækket stof - som nu ligger og venter på et passende projekt
2 magneter/blomster
1 lækket bånd, der passer perfekt til det tøj projekt jeg har i støbeskeen til Ronja
2 søde julekort
1 kort med muselmalet
6 sjove strygemærker

Nogle fine og sjove ting, som kickstarter vores hjerne med masser af kreative ideer. Tak for gaven Laila. Vi sender snart en retur.

Nu vil vi så sende pakkelegen videre.
De første to der kommentere her, vil modtage en gave af os. De skal derefter sende en gave tilbage til os og til de første to der kommentere hos dem osv. osv.

Håber, at I er friske på at lege med...


onsdag den 19. oktober 2011

Pusher og cupcakes

I går havde vi besøg af vores Tupperware pusher. Sådan et besøg plejer at medføre en hyggelig aften med en ordentlig flok tøser og der skal jo altid være kaffe og lidt lækkerier. Og i går vi ikke nogen undtagelse.

Miss Muffin havde den anden dag lagt opskriften ind på de lækreste Mars Bar Cupcakes, så de skulle lige afprøves, nu hvor der var en oplagt anledning til at lave noget lækker kage. En af ingredienserne er noget, der hedder Dulce de Leche. Jeg kunne ikke opdrive det nogen steder, så jeg måtte jo selv i gang med at lave noget. Jeg fandt en  forklaring og en simpel opskrift her hos Arla. Jeg halverede opskriften, hvilket var mere en rigelig til en portion Mars Bar Cupcakes.

Det endelig resultat blev disse lækre cupcakes, som smagte himmelsk.


Det tog lidt tid at koge min Dulce de Leche (ca 1. time), så ventetiden brugte jeg på at bage disse lækre Valnødde cupcakes


Opskriften fandt jeg i denne bog jeg købte i Netto den anden dag til 30 kr.


tirsdag den 18. oktober 2011

Så er det slut...

I dag er det så tid til at vise færdige Helge frem. Og her er han så;


Det særlige ved Helge er, at han har fået nogle anerledes striber end dem, der oprindeligt er angivet i opskriften. Helges striber er således 5-2-1-1-2-1-3-1-4-2-1-2-5-2-1-1-2-1-3-1-4-2-1-2-5-2-1-1-2-1-3-1-4-2-1-2-5-5 ... alle tallene er udtryk for hvor mange omgange der er i den enkelte stribe. Det var et større arbejde både at holde styr på mine alternative striber samt holde styr på, hvor langt jeg var kommet i opskriften, men det var det hele værd.

Helge har også fået sig en veninde. Det er Helga og her kommer hun;


Helgas striber er også alternative. Hendes stribe kombination er således; 6-5-4-3-2-1-1-1-2-3-4-5-6-5-4-3-2-1-1-1-2-3-4-5-6+(indtil der er lukket helt af). Helga har fået 7 farver, der toner over i hinanden efterhånden som striberne bliver større/mindre, hvilket giver en meget god effekt. Disse striber var lidt nemmere at følge samtidig med at opskriften følges.

Både Helge og Helga har fået hæklede øjne og næsebor. Der hvor de yderligere adskiller sig er ørerne. Helges ører er forskellige, hvorimod Helgas er ens, men de har til gengæld fået tre farver. Hendes ører har en lyserød bagside og forsiden er er både gul og orange, hvorefter forside og bagside er hæklet sammen, så det ser ud som om at hendes ører har tre farver foran.



Det var så min Helge hækl-a-long for denne gang. Med dette projekt, hvor jeg udfordrede mig selv til at lave 2xHelge på så kort tid, så skal der gå lang tid før jeg laver endnu en Helge. Det har været et hyggeligt projekt, men nu bliver opskriften lagt i mappen og skal først findes frem, når der et barn, der får mig overtalt til at lave endnu en Helge.


Jeg håber, at I andre også har hygget Jer med Jeres Helge/Helga.

mandag den 17. oktober 2011

Man skal aldrig gå ned på udstyr...

Det er efterhånden ved at blive en hel livsfilosofi. Udstyr kan man jo aldrig få formeget af, hverken når det kommer til diverse dimser til kreative formål eller når vi snakker om køkkenet.

I dag er det så køkkenet, der er blevet udstyret med endnu en dims. Jeg er en af de mennesker der er helt vild med gulerodssalat, ja generelt alle former for råkostsalat, men jeg laver det ikke så tit, som jeg har lyst til det, da jeg jævnligt forbander mit gammeldags rivejern. For det første sviner det helt vildt, når man står der og river løs og for det andet plejer det at koste både blod, sved og tårer... måske ikke tårer, men det tager så forfærdelig lang tid og jeg plejer altid at komme til at rive mig selv i fingrene.

Jeg har længe gået og drømt om et apparet, der er nem at rengøre og som kan rive mine grønsager på rekord tid, så skal det ikke fylde for meget. Der er ligesom begrænset plads i mit meget lille køkken. Da jeg den anden dag sad og kiggede reklamerne igennem, fandt jeg denne lille maskine fra Moulinex, som jeg længe har gået og overvejet at hente med hjem til køkkenet.

Når nu Imerco har valgt at have den på tilbud til 399,75 kr, så var jeg simpelthen nødt til at købe en:-) og jeg har allerede afprøvet den.


Prøv at se, hvor fint den river og så næsten uden at svine. Og det bedste af det hele, ingen ødelagte fingre og så tog det kun et kort øjeblik.

Så elsker du også råkost og hader svineriet og de ødelagte fingre, du får af at bruge det gamle rivejern, så kan jeg kun anbefale, at du smutter forbi din lokale Imerco.


søndag den 16. oktober 2011

Wauw!!!

Vi har fået en award. Først og fremmest er vi super stolte og beærede. Vi er nye herinde i blogland, så vi synes det er fantastisk, at der er nogen derude, som synes vores blog er spændende og inspirerende. At få sådan en award forpligter os til at blive endnu bedre til at vise, hvad vi laver og dele nogle af vores små skøre påfund med Jer andre.

Vi er Mette meget taknemmelig for denne award.


Når man modtager denne award, skal man:
1) takke den der har givet dig awarden (som gjort ovenfor og på hendes blog)
2) give awarden videre til 8 blogs du har opdaget for nyligt (-og fortælle dem det :-) )
3) fortælle 8 ting om dig selv!!!

Vi vil gerne tildele en award til;
Dorthe, som har et fantastisk farverigt og inspirerende univers, som hun deler med os andre
Maja, som hækler de mest fantastisk små dyr og figurer
Helene, der har en forkærlighed for "lopper" og laver nogle fantastiske ting af alt de vi andre smider ud
Fru Madsen som hækler og er fuld af ideer til alle os andre, der er blevet bidt af en gal hæklenål
Ditte, som bl.a. syer noget fantastisk og farverigt børnetøj
Lotte, der en super kreativ mor, der bl.a. folder/fletter nogle fantastiske tasker
Marianne, der hækler, strikker og vikler og har yderligere en blog fyldt med det lækreste bagværk
Carina, som  er super kreativ og deler flittigt ud af hendes ideer

Og så kommer vi til de 8 ting om os selv;

Vores venskab er egentlig forholdsvist nyt (vi mødtes første gang for 1½ år siden) men vi er på mange måder ens og er så meget sammen og på bølgelængde, at vores venskab føles, som har det været altid

Vi har vores egen Tupperware-pusher

Vi driver jævnligt vores mænd/kærester til vanvid, hvorefter vi bare kigger på hinanden og har det, der indforståede grin, som de bare ikke helt kan følge

Vi har ofte alt for mange ideer til, at vi selv kan følge med og få alle sammen ført ud i livet

Vi har en forkærlighed for Cocio og kage

Anne er en dygtig fysioterapeut, som jævnligt redder Rikke for en tur til kiropraktoren, hvilket Rikke sætter stor pris på.

Rikke er en kærlig og konsekvent mor, der nogen gange skal lægge sin pædagogiske baggrund fra sig og bare være Mor

Vi har nogle meget overbærende mænd/kærester, som lader os tosse rundt og være kreativt eksperimenterende lige så ofte vi har lyst

Endnu en gang takker vi mange gange for awarden og giver vores varmeste anbefalinger til de 8 blogs vi har tildelt en award. Det var rigtig svært at vælge 8 blogs ud. Der findes så mange inspirerende blogs herude i cyberspace



 

fredag den 14. oktober 2011

Søstrene frister

Efter jeg i går havde set dette indlæg hos Karen, var jeg nødt til lige at smutte en tur ned i Søstrene Grene og anskaffe mig nogle lækre cellofanposer, men de havde ikke fået nogle endnu. Søstrene er dog en stor fristelse, så jeg kom selvfølgelig ikke tomhændet derfra :-)


Disse skønne stempler og stempelpuder, var jeg simpelthen nødt til at have med hjem.


Og så var der disse skønne og farverige skåle, som passer perfekt til børnenes nye legekøkken

torsdag den 13. oktober 2011

Forandring fryder

Nogle gange imponeres jeg over, hvor store forandringer man kan lave med lidt stof. Se bare her;


For efterhånden mange år siden købte jeg denne store puf/kiste til at stå i stuen til opbevaring af børnenes legetøj, så jeg kan gemme det væk, når de kommer i seng. Da jeg købte den var den super flot... helt sort med sort betræk på låget. De sorte betræk blev hurtigt nusset, så jeg fandt en rest i gemmeren og lagde nyt betræk på. Med tiden er det sorte flet blevet mindre og mindre sort og mere og mere træls at kigge på. Derfor har jeg endnu engang været en tur i stofbunken. Og dette blev resultatet;


Utroligt hvad 1 meter bomuldslærred til 30 kr kan gøre. Det er blevet en hel del bedre, men nu går jeg rundt og tænker, at det vil være pænere i sort eller måske hvid. Indtil videre får den lov til at være grå og så må jeg se, hvad jeg finder på, næste gang jeg kommer forbi Stof og Stil.

onsdag den 12. oktober 2011

Vitaminbombe

Vi går en kold og mørk tid i møde, så det er med at få fyldt vitamindepoterne godt op. Det kan man så vælge at gøre ved hjælp af kosttilskud, men man kan jo også gøre som jeg gjorde i dag, da mødregruppen kom forbi.

Jeg har nemlig haft saftpresseren ude af skabet og lavet den skønneste vitaminbombe;


I dag bestod vitaminbomben af følgende:

4 gulerødder
½ rødbede
2 grønne æbler
saft fra 1 lime

Gulerødder, æbler og rødbede presses i en saftpresser. Saften fra limen røres herefter i juicen og nu er den drikkeklar ... den er allerbedst hvis den lige får lov til at stå på køl i 1 time, så den er helt kold.

Smager fantastisk og er fuld af dejlige vitaminer, så vi forhåbentlig slipper for alt for mange snotnæser og så har den, den skønneste røde farve... lige til at blive glad i låget af :-)

tirsdag den 11. oktober 2011

Helge vol 4

Så er det igen til vise status på Helge... og status er;

Det samme som ved sidste statusopdatering. Eller det vil sige ikke helt...

Da jeg gik i gang med Helge og valgte at lege med nogle alternative striber til ham, kom min mand med en ide om at starte med en lille stribe og gradvis gøre dem større. Denne ide satte en ny ide i gang i mit hoved, som jeg blev nødt til at afprøve og med 2 børn, så er det jo ikke nok med en Helge, så min nye ide om nogle helt andre striber er blevet afprøvet på Helga;


Nu er udfordringen så om jeg kan nå at blive færdig både med Helge og Helga.

søndag den 9. oktober 2011

Så er der GIVE AWAY!!!

Så har vi fundet ud af, hvad vi vil udlodde i vores første Give away.

En af de ting, som vi har lavet, som vi selv er rigtig glade for er vores hækletasker. Så nu vil vi give en af Jer muligheden for at få Jeres helt egen hækletaske.



Vi udlodder en hækletaske med indhold (hvad der kommer med af indhold er en surprise). Du kan selv bestemme, hvilken af disse 10 forskellige stoffer, du vil have tasken i. Skriv gerne i din kommentar, hvilken/hvilke du vælger. Vælger du et af stofferne, vil det blive den der er uden på tasken og vi vil finde noget der matcher til inden i tasken. Er der 2 du kan lide, så skriv hvilken du vil have uden på og hvilken du ønsker inden i.


Det eneste du skal gøre for at få dine lodder med i puljen om en lækker taske med surprice indhold er følgende;

1 lod - skriv en kommentar

2 lodder - skriv en kommentar + fast læser

3 lodder - skriv en kommentar + fast læser + link fra egen blog (lån gerne billedet)

Vinderen udtrækkes søndag den 30, oktober kl. 20.00

fredag den 7. oktober 2011

Første gang...

Ja, altså ikke helt første gang jeg bager, men første gang jeg forsøger mig med at lave noget fancy noget topping og fondant. I dag har vores kære nevø fødselsdag, så det skal selvfølgelig fejres med maner. Da manden har fødselsdag på mandag, så holder de fødselsdag sammen. I denne omgang er det så min opgave at sørge for noget lækkert til kaffen.

Jeg har bagt en regnbuekage som jeg har pyntet med fondant. Det er første gang jeg forsøger mig med at lege med pastafarver og selv lave fondant. I det hele taget første gang jeg prøver at pynte noget med fondant og jeg må erkende at det hele lyder nemmere end det er, men er blevet ok tilfreds med resultatet.

En rå regnbuekage... håber at farverne er lige så fine, når vi skærer i den.

Et stk færdig pyntet kage... lige klar til at sætte tænderne i.

Udover den fine kage har jeg også forsøgt mig med at lave nogle lækre ckokolade cupcakes med flødeost topping. Toppingen blev lidt for flydende, men fine er de nu stadigvæk.


Nogen der kan gætte et farve tema? Jeg har bøvlet lidt både med fondanten og med toppingen... er der nogle, der har nogle gode råd til næste gang jeg kaster mig ud i at lege med fondant og topping i køkkenet.

torsdag den 6. oktober 2011

Jubii!! Hurra!!!

 
 
Så har vi nået vores første mål... nemlig 10 faste læsere og vi har lovet at fejre det med en Give away. Har gang i så mange forskellige projekter for tiden, så har endnu ikke fået lavet en lækker ting til Give awayen, men bare rolig I er ikke glemt. Vi skal nok præsentere en Give away til Jer indenfor en nær fremtid.
Vi er så stolte af at have faste læsere og håber, at I synes det er inspirerende at følge os, selvom vi er nye ud i det med at blogge.


Nød lærer...

Presset kvinde at hækle hurtigere og lave gode kompromiser.

Er endelig blevet færdig med gaven, som jeg skal give til en housewarming på lørdag. Grundet tidspres har jeg flere gange været nødt til at lave om i mine planer med disse grydelapper. Her er det endelige resultat;

Min første plan var at hækle et par grydelapper der havde facon som Homer Simpsons ansigt, men det kunne jeg ikke rigtig få til at fungere, så jeg var nødt til at ændre planen første gang. Det blev så til at det skulle være firkantede grydelapper med Homer på begge sider, men det var ikke så nemt som jeg havde forventet. Derfor besluttede jeg, at der kunne skulle være Homer på den ene side og så ville jeg forsøge mig med en taleboble med D'oh! på den anden side. Da jeg efter møje og besvær fik hæklet en side D'oh! kunne jeg godt se, at det ville jeg ikke nå at blive færdig med inden lørdag. Derfor endte bagsiden sådan;


Helt ensfarvet med et Nørkle Tøserne navnemærke. Selvom jeg har lavet om i planerne flere gange undervejs. Er jeg blevet ok tilfreds med resultatet. Jeg tror dog, at jeg skal prøve at arbejde lidt mere med om det kan lade sig gøre at hækle et sæt, der har facon som Homers hoved, men det bliver ikke i denne omgang.

onsdag den 5. oktober 2011

Helge vol 3

Jeg glemte helt at lægge billeder ind af Helge i går. Jeg er blevet færdig med kroppen for et stykke tid siden og lige nu bor den i bunken af ufærdige projekter, men jeg skal nok nå at blive færdig til tiden. Jeg er selv blevet ret godt tilfreds med de anderledes striber jeg har valgt at hækle ham i.

Hvor langt er du kommet med din Helge?

søndag den 2. oktober 2011

Masser af inspiration

Synes netshopping er en fantastisk ting. Alt det man kan finde rundt omkring og få leveret ved døren. De seneste indkøb som vi har foretaget os rundt omkring i cyberspace og som lå på trappen den anden dag, er denne fantastiske og inspirerende bog af Maja.


Har den første bog hun har lavet og er godt i gang med projekt "lave alle de fantastiske dyr" og nu også nødt til at have et projekt "lave flere af alle de fantastiske dyr".

Har også et par bøger til at ligge, som jeg også skal til at hækle efter. Har nemlig planlagt, at der skal hækles en masse legemad til Ronja, som får et legekøkken i julegave. Ingen legekøkken uden lege mad, så det skal jeg have lavet en masse af. Har købt disse 2 bøger fuld af inspiration til lækkert legemad.


Der skal nu også laves andet en dyr og legemad den næste tid. Nu nærmer julen sig, så jeg skal vist lige have afprøvet nogle af opskrifterne i denne ny indkøbte bagebog.