tirsdag den 18. oktober 2011

Så er det slut...

I dag er det så tid til at vise færdige Helge frem. Og her er han så;


Det særlige ved Helge er, at han har fået nogle anerledes striber end dem, der oprindeligt er angivet i opskriften. Helges striber er således 5-2-1-1-2-1-3-1-4-2-1-2-5-2-1-1-2-1-3-1-4-2-1-2-5-2-1-1-2-1-3-1-4-2-1-2-5-5 ... alle tallene er udtryk for hvor mange omgange der er i den enkelte stribe. Det var et større arbejde både at holde styr på mine alternative striber samt holde styr på, hvor langt jeg var kommet i opskriften, men det var det hele værd.

Helge har også fået sig en veninde. Det er Helga og her kommer hun;


Helgas striber er også alternative. Hendes stribe kombination er således; 6-5-4-3-2-1-1-1-2-3-4-5-6-5-4-3-2-1-1-1-2-3-4-5-6+(indtil der er lukket helt af). Helga har fået 7 farver, der toner over i hinanden efterhånden som striberne bliver større/mindre, hvilket giver en meget god effekt. Disse striber var lidt nemmere at følge samtidig med at opskriften følges.

Både Helge og Helga har fået hæklede øjne og næsebor. Der hvor de yderligere adskiller sig er ørerne. Helges ører er forskellige, hvorimod Helgas er ens, men de har til gengæld fået tre farver. Hendes ører har en lyserød bagside og forsiden er er både gul og orange, hvorefter forside og bagside er hæklet sammen, så det ser ud som om at hendes ører har tre farver foran.Det var så min Helge hækl-a-long for denne gang. Med dette projekt, hvor jeg udfordrede mig selv til at lave 2xHelge på så kort tid, så skal der gå lang tid før jeg laver endnu en Helge. Det har været et hyggeligt projekt, men nu bliver opskriften lagt i mappen og skal først findes frem, når der et barn, der får mig overtalt til at lave endnu en Helge.


Jeg håber, at I andre også har hygget Jer med Jeres Helge/Helga.

3 kommentarer:

  1. Fine elge ;) Specielt Helga er jeg vild med!

    SvarSlet
  2. Ej hvor er de bare fine.. vildt misundelig over dine hækle evner...

    SvarSlet
  3. Takker for rosen... er selv ret godt tilfreds med resultatet især taget i betragtning af, at jeg først har lært at hækle for små 8 mdr siden, da jeg påbegyndte min orlov.

    SvarSlet