torsdag den 9. oktober 2014

Dobbelt op

Jeg skulle bare lige lave endnu en lille abe, men det lille projekt endte med at tage overhånd.

Jeg kunne nemlig godt tænke mig en lidt større abe, fandt jeg ud af, da jeg var godt igang. Jeg fandt ekstra garn og kastede mig ud i at lave en i dobbeltgarn på nål 4 mm. Blev så enig med mig selv om, at jeg nok mest er til det udtryk, som enkelt garn på nål 3 mm giver. Så bunken af diverse abe dele voksede.

Jeg lavede aben i dobbeltgarn færdig, for nu var jeg jo igang.

Farvevalget var lidt anderledes, da jeg igen har brugt af mit omfattende garnlager og skulle vælge noget jeg med garanti havde nok af. Dobbeltgarn aben var jeg også mest et forsøg, for at se, hor stor den ville blive.

Den er da blevet meget sød og jeg har efterhånden vænnet mig til den spraglede/mørke abe.

Jeg er vild med størrelsen, så nu har jeg kastet mig over, at forsøge at forstørre opskriften, så jeg kan få en abe hæklet på nål 3 mm, men i samme størrelse som min abe i dobbeltgarn.

10 kommentarer:

 1. Syntes det er nogle fine aber :)
  Kender godt hvordan man lige skal prøve, og hovsa, pludselig har man lavet meget mere end planlagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Er selv blevet ret glad for dem. Det er typisk mig, at eksperimentere og ende med at lave alt muligt andet end det planlagte eller mere, men hvad gør det, når det nu er så hyggeligt.
   MVH Rikke

   Slet
 2. Svar
  1. Jeg kan desværre ikke dele opskriften. Jeg har været en af de heldige at få fat i den inden den blev fjernet pga copyrights, men jeg synes du skal kaste dig ud i at lave din egen ud fra alle de tilgængelige billeder.
   Læs mere ift. opskriften her;
   http://kreaposen.blogspot.dk/2014/04/kay-bojesen-abe-2.html
   MVH Rikke

   Slet
 3. Jeg synes, at din spraglede abe er virkelig fin! Specielt sammen med den anden mere "almindelige" version. :) Godt gået!

  SvarSlet
 4. Kan det ikke godt passe "øjnene" er hæklet i runde på din? - Jeg var også en af de heldige der har opskriften men bare hvor øjnene er hæklet anderledes.. Det er jo efter smag, men synes øjnene du har lavet er flottere..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan det. Jeg har lavet en lm række svarende ca til hovedets bredde. Derefter har jeg hæklet 2 omgange i spiral rundt om lm rækken. Har kun taget ud i enderne.
   Mvh Rikke

   Slet
  2. Jeg prøvede mig frem og har lavet det på samme måde ;) - Den jeg har er hvor man hækler i rækker.. Men det her resultat du også har lavet bliver pænere :) Men mange tak for svar

   Slet
 5. Hej
  Når nu de igen har giver lov at dele opskriften og lave aben, kan jeg så ikke få dig til at dele opskriften på den store?
  Mvh

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Bine. Opskriften på den store er allerede offentliggjort her på Bloggen. Søg på etiketten DIY så skulle du gerne finde den.
   Mvh Rikke

   Slet