søndag den 13. januar 2013

Julens kager

Starten på 2013 er for mit vedkommende spændende og travlt, hvilket resulterer i meget lidt kreatid og bloggeri. Der bliver strikket en pind i ny og næ, når tiden og energien er til det, men ellers sker der ikke så meget på kreafronten. Tankerne kredser dog om årets fastelavnsudstyr, men det må I vente med at høre om, til der er taget en beslutning.

Jeg har aldrig fået vist Jer den kage jeg lavede i julen. Vi skulle til julehygge hos svigerfamilien og da vi havde en masse juledage, hvor vi bare kunne hygge hjemme, så besluttede jeg mig for at prøve at lave fondant og bage en fin kage til vi skulle samles.

Kagen og fondanten blev bagt/lavet som denne Anne havde lavet tidligere på året. Der blev lavet blåbær mouse, da det var hvad jeg havde til i fryseren. Det gik fint med at lave en stor portion fondant og egentlig også med at indfarve mindre portioner. Jeg havde dog problemer med den røde portion jeg fik lavet... det skyldes nok lidt for meget maizena. Bortset fra lidt vrøvl med fondanten blev kagen super lækker og rigtig fin.


 Jeg havde lavet sukkerblomster af royalicing og små sølvkugler, som også blev en del af pynten.

Når jeg nu var igang med at bage, så blev det også til en lille portion muffins af samme dej som kagen. De blev pyntet med blåbærfrosting, sukkerblomster og fondant. Muffinsene blev nydt af os selv og værtsparret dagen før den store kage. Vi havde nemlig bestemt os for en overnatning dagen før julehyggen med resten af familien. Så kunne børnene nemlig have lidt ekstra hyggetid med hinanden.

8 kommentarer:

 1. Lyder til, at det er din første fondant-kage??

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist min anden, hvor jeg helt selv forsøger mig både med fondant og royal icing og forskellig mouse. Jeg synes det er så flot, når andre laver det, men jeg er ikke helt selv kommet dertil, hvor det "bare" er noget jeg gør, men i julen var tiden lige til at jeg kunne stå og dumme i køkkenet.
   MVH Rikke

   Slet
  2. Ville "bare" give et skulderklap med på vejen, for synes du har gjort det godt! :)
   Er lidt - nok for meget - kritisk nogle gange, når jeg ser andres kager, fordi jeg synes nogle sjusker lidt - og man må godt være kritisk, når man selv er kagepige, ik? :)

   Men synes altså den er ret fin og enkel din kage :)

   ... i øvrigt er der kun en måde at blive bedre på og den kender du vist godt.. det også derfor jeg har fondant i køleskabet.. Bare hvis jeg nu lige får en anledning (har ikke lavet nogle i 1½år... ups..)

   Slet
  3. Mange tak for skulderklappet, det varmer. Jeg er selv meget kritisk både når det omhandler alt hvad jeg selv laver af kreasager og bagværk, men også når jeg ser andres ting. Jeg synes det er ærgeligt, når man ser andre bruge penge på lækre og til tider dyre materialer og så er det noget sjusk de ender op med at få lavet. Og så er det jo nogle gange tager mig selv i nakken og husker på, at det er øvelse, der gør mester.
   MVH Rikke

   Slet
 2. Hold da op hvor er den fin håber den også smagte dejligt

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde den :-)
   Den blev spist op til sidste krumme, hvilket helt klart er ensbetydende med at folk godt kunne lide den
   MVH Rikke

   Slet
 3. Ih, hvor er den fin og julet, den store kage (:

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-D
   Jeg var meget taknemmelig for mit indkøb af kristjørn-plungers... Så bliver det ikke meget nemmere.
   Mvh Rikke

   Slet