fredag den 21. september 2012

Opskrift på hjemmelavet nutella.

Jeg har fået denne opskrift af en af mine tidligere kollegaer. Denne nutella er rigtig lækker og meget nem at lave.
Den kan selvfølgelig varieres og det er vigtigt at prøve sig lidt frem med hvilken blanding lige netop jeres familie bedst kan lide :o)
Opskrift på hjemmelavet nutella:
3 æg
150 g sukker
1 tsk vaniliesukker
150 g margarine
75 g palmin
50 g blød nougat
60 g kakao (gerne mindre)
Jeg bruger selv kun mellem 45-50 g kakao, da jeg køber min kakao i Tyskland, og den er kraftigere i smagen end den vi kan købe hjemme i Danmark, men det er bare at prøve sig frem.
Æg, sukker og vaniliesukker piskes godt sammen.
Margarine, palmin og nougat smeltes i en gryde og afkøles lidt, det må IKKE koge!
Det hele blandes sammen og kakaoen tilsættes. Jeg pisker lige ganske kort med elmixer til allersidst, for at få kakaoen pisket sammen med det andet.
Nutellaen hældes på rene glas og sættes på køl.
Holdbarhed i køleskab er 3-4 uger, og da der ikke er konserveringsmidler i, er det vigtigt at man bruger en kniv til nutellaen og derved undgår der kommer smør osv deri.

Jeg har her lavet et glas nutella og en pose med hjemmelavede sukkerblomster til en lille værtindegave. Den vagte stor glæde :o)

2 kommentarer:

  1. Nøj hvor lækkert, det skal jeg da prøve en dag :)
    Sådan en værtindegave ville jeg nu også blive rigtig glad for

    SvarSlet
  2. Prøv det endeligt, det er rigtig nemt at lave :o)
    God dag til dig

    SvarSlet