fredag den 3. april 2015

Der var 1...2...3!

Nogle gange er jeg bare nødt til at afprøve, hvordan opskrifter beregnet til enkelt garn på nål 2½-3 mm, ser ud hvis det hækles med dobbeltgarn på nål 4 mm. Jeg har gjort det igen... og denne gang udsatte jeg min egen opskrift på en Stor wannabe KB abe for denne behandling.

Hovedet blev "kæmpe" stort. Jeg lavede øjne af sort bomuldsgarn. Jeg lavede blot 6 fm i mr og samlede dem med en km inden jeg syede dem fast på aben.

Her ses hovedet ved siden af den "originale" abe, der lavet efter Lærkes opskrift.

Jeg har hæklet den i nogle andre farver end originalen. Jeg fandt nemlig noget gul/grå meleret bomuldsgarn i gemmerne, som jeg engang har købt i Netto.

Problemet med at bruge garn fra gemmerne, er at man kan komme til at løbe tør inden man er færdig med sit projekt. Det måtte jeg sande skete for mig denne gang. Jeg vejede mig frem til at jeg ville komme til at mangle omkring 10 gram garn til armene. Der gik den store efterlysning igang både på instagram og facebook, men desværre var der ikke nogle der lå inde med dette garn. Derfor måtte jeg tænke i alternative løsninger.

Jeg forsøgte mange løsningsforslag til armene, men mit strukturede og perfektionistiske hoved kunne ikke rigtig leve med dem. Derfor endte jeg med at lave smallere arme, 3 ekstra omgange grå og 10 omgange kortere arme, end det der stod i opskriften. Det blev et acceptabelt kompromis, som man ikke lægger mærke til før man sammenligner med armenes længde ift. de øvrige aber.

To aber hæklet efter samme opskrift med henholdsvis enkelt eller dobbeltgarn og nål 3 eller 4 mm.

Her er hele min abefamilie... og så lover jeg, at I ikke kommer til at se flere aber i meget langt tid... altså herfra :-)

2 kommentarer:

 1. Nøj, hvor er den helt store blevet god!
  Det er en fin måde, at du har løst dit problem med manglende garn på. Jeg så godt din eftersøgning på Instagram, men jeg kunne desværre heller ikke hjælpe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den blev rigtig fin. Der var mange der kom med masser af gode forslag, og som var søde at kigge i deres gemmere efter garn, men desværre uden gevinst. Min perfektionistiske hjerne har det lidt anstrengt med at jeg ved at aben ikke er 100% som den skal være, men dette alternativ var det, som min hjerne bedst kunne leve med ;)
   MVH Rikke

   Slet