søndag den 15. juni 2014

Tæppe projekt

Jeg er gået igang med at hækle lapper af noget af alt mit bomuldsgarn. Jeg var egentlig gået igang med at hækle et bølgetæppe, men det er blevet pillet op. De mange lange rækker var demotiverende for mig, så nu er jeg gået over til at lave lapper.

Bunken af lapper vokser lige så stille. Den eneste udfordring jeg pt. har omkring projektet er, at det er rester og lidt blandet kvaliteter af bomuldsgarn, så der er en lille forskel i størrelsen på de enkelte lapper. Når jeg engang får lavet lapper nok, må jeg se om det er et problem eller om det kan gå og udligner sig ved vask og stræk.

Inspiration til det endelige tæppe har jeg fundet i denne perleplade set på pinterest. Tror det kan blive rigtig flot med de mange farver og den rolige hvid, som jeg også regner med at hækle tæppet sammen med.

Har været ved at tegne og beregne. I alt skal jeg have lavet 475 lapper. 168 af dem i blandede farver og de sidste 307 lapper skal være hvide. 27 lapper er hæklet og indimellem finder jeg en ny farve og laver et par lapper. Det ender med at være et evighedsprojekt, men et der er nemt at have med på tur og lige lave en lap eller to.

Hele projektet er startet op i et forsøg på at få bragt mit garnlager i bund og det er vigtigt for mig at bruge mine rester helt op. Der er dog stadig små rester, som ikke er store nok til at blive til lapper. Disse rester hober sig op og venter på, at jeg finder et passende projekt, hvor det ikke er så vigtigt, hvordan og hvor meget en farve dækker. Nogle ideer til et projekt, som kan aftage alle mine mini rester?
8 kommentarer:

 1. Det er noget af et projekt, du har gang i!

  Kender du denne Facebookgruppe: https://www.facebook.com/groups/589778391103217/?fref=ts ? Den rummer mange ideer til, hvad rester kan bruges til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender ikke den gruppe, men skal da helt sikkert have kigget nærmere på den. Tak :-)
   Mvh Rikke

   Slet
 2. Multi farvede suttekæder eller små kugler. Det bruger jeg mine rester til. Det bliver et fedt tæppe når det engang er færdig. God fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en god ide med suttekæder og kugler... det skal have et forsøg. Håber selv at tæppet bliver rigtig fedt.
   MVH Rikke

   Slet
 3. Super fed ide til tæppet. Tænker at det bliver helt fantastisk.
  Måske endnu et projekt jeg kunne kaste mig ud i.
  De små rester bruger jeg til multifarvede dyr, rangler, ja babylegetøj er ret taknemmelig i mange farver.
  Jeg har altid en kasse til de helt små rester, og e synes der er ok flow i den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Med alle de timer der kommer til at gå i det, så håber jeg også at det bliver rigtig fint. Har selv tænkt i babylegetøj, men da der ikke længere er så mange babyer i vores omgangskreds og nok ikke kommer det, så ved jeg ikke hvor meget af det jeg får lavet, men det er altid rart at have lidt liggende. Tak for inspiration.
   MVH Rikke

   Slet
 4. Jeg er sikker på, dit tæppe bliver rigtig fint. Jeg har på et tidpunkt hæklet en taske, hvor jeg fik brugt mine rester. Du kan se den her på min blog: http://lottesroom.blogspot.dk/2013/07/hklet-taske-2-og-det-lse.html
  Kh Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en lækker taske du har fået lavet. Tusind tak for den gode idé til resterne.
   MVH Rikke

   Slet