fredag den 30. november 2012

Jule inspireret

Jeg har længe udskudt det, men nu er jeg også hoppet på Pinterest bølgen. Indtil videre har det resulteret i en km lang to-do liste. Jeg kan dog strege en af punkterne. Jeg har nemlig syet 2 nisse pige kjoler til mig og en kollega, der vil gå jul-amok med de unge i aften.

onsdag den 28. november 2012

Rørende strik

Et rør er færdigt og et nyt er påbegyndt. Dette rør strikker jeg for Lotte. Røret er hendes udgave af mit tænke-selv rør. Endnu engang strikker jeg i det lækre lama uld.

mandag den 26. november 2012

Stilhed

Lige for tiden er der stilhed her på bloggen. Stilheden skyldes ikke manglende blog eller krealyst men derimod travlhed på jobbet og i privatlivet. Vi er røget ind i perioden med julefrokoster og overbookede weekender, hvilket har en negativ påvirkning på mængden af kreativ tid. Jeg griber dog strikkepindende ved enhver lejlighed og er nu blevet færdigt med Annes rør i de fedeste farver.

fredag den 23. november 2012

Kreativ gave

Gaveaftalen på min arbejdsplads dikterer at man er berettiget til en kreativ gave når man bl.a. fylder rund. En af mine kære kollegaer blev 40 den anden dag og det blev mig der blev ansvarlig for den kreative gave.

Jeg gik på krea-værkstedet og lavede en glasplatte der symboliserer, hvad han er for en person. Han er vores seje aktivitetsmedarbejder, der er ansvarlig for kajak/surf, klatring og meget mere.

torsdag den 22. november 2012

Ophobning af dårlig samvittighed

... Er ikke en rar ting, så i dag skal deres gøres noget ved den. Der skal laves reparationer, lægges bukser op, ordnes gardin og sengetøj for et par kollegaer og meget meget mere. Bunken er stor ligesom den dårlige samvittighed.

tirsdag den 20. november 2012

Nye farver

Jeg strikker endnu et halsrør i Flower Bed. Denne gang i en ny farvekombination. Røret er ikke til mig, men er derimod en tjeneste jeg gør for Anne.

Hmm... Hvad mon hun skal lave for mig?




søndag den 18. november 2012

Så er vi klar

Her dagen efter en super hyggelig julefrokost med vennerne. Har Anne og jeg stået i køkkenet og lavet årets ration af julesmåkager. I år har vi begrænset os til tre slags.

Det er blevet til Julebiscotti med chokolade og mandler fra Amos julebage bog.

Der er også bagt Vanilliekranse efter Mette Blomsterbergs opskrift fra Blomsterbergs jul. Super nemme at lave og så smager de fantastisk.


Og sidst men ikke mindst blev der også bagt lækre krydrede brunkager.

lørdag den 17. november 2012

Forskud og selvforkælelse

I dag er dagen, hvor vi skal holde årets julefrokost med en gruppe af vores kammerater. Det plejer at være super hyggeligt og festligt. Vi mødes ved kaffe-tid og planlægger aftenens menu, tager ud og handler ind og derefter hjem og lave maden sammen.

I år lægger vi hus til da vi ikke kan få barnepige til børnene. Da vi lægger hus til er jeg jo nødt til at tage forskud på julen med lidt julepynt.


Jeg har begrænset mig til at finde juledugen frem og pynte lampen med "gran" og masser af julepynt.

Der er også kommet fine grå avvento stager på bordet, som jeg forkælede mig selv med den anden dag (jeg havde et tilgodebevis på næsten hele beløbet, så så kunne jeg jo godt få alle fire)

Har du taget forskud på julen?

fredag den 16. november 2012

Gaven til den sødeste lille pige

I går var jeg endelig på barselsbesøg hos en meget kær gammmel skole veninde, som for 14 dage siden er blevet mor for første gang. Hun har fået den lækreste lille babypige med masser af lækkert brunt hår og hun (både mor og baby) skulle da forkæles med en lækker gave.
 
Jeg har købt den lækreste koral og lilla body fra HJORT Copenhagen og så fik hun selvfølgelig barnevognskæden.
 
Til de små fødder havde jeg også hæklet et par lækre futter med lilla satinbånd. Futterne er fra denne bog.
 
Gaven faldt i god jord hos de nybagte forældre. Den første kommentar var at barnevognskæden skulle indvies når farmand skulle ud og gå den første tur med baby og barnevogn om eftermiddagen :-)
 
Findes der noget bedre end at give gaver, der glæder?

torsdag den 15. november 2012

Solskin på en gråvejrs dag

Tak for inputtene til regnbuekjolen. Jeg endte op med skønne ugle knapper i regnbuens farver.
 
 
Ronja er min helt egen solstråle og i regnbue kjolen sætter hun kulør og smil på en gråvejrs dag.
 



 
Hun er ikke nogen supermodel, men lækker i kjolen er hun. Nu har jeg ikke flere igangværende strikkeprojekter, men så er det jo godt at lageret er fyldt op med garn til kommende projekter, der bare står i kø for at komme på pindende.

mandag den 12. november 2012

Den sidste finish... Gode idéer?

En søndag aften med Forbrydelsen og så en god søndagsfilm, tog et ordentlig indhug i de manglende omgange retstrik... og her en lille time efter ungerne er kommet i seng, så er de sidste masker strikket og enderne hæftet.
 
Et helt vild med regnbuen. Opskriften på kjolen er denne... jeg har brugt et nøgle regnbuefarvet kauni til min udgave.
 
Jeg mangler nu kun den sidste finish... KNAPPER. Jeg ved bare ikke helt hvad jeg skal vælge? Skal det være 5 ensfarvede knapper i en neutral farve og i så fald hvilken eller skal jeg bare gå all in og finde 5 knapper der matcher regnbuen.
 
...hmm... tough choise.
Please... kom med nogle input.

søndag den 11. november 2012

Regnbuen udvikler sig

Det går stille og roligt fremad med regnbuen... Det er ren ret så det er perfekt tv-strik som jeg kan klare uden at kigge på det hele tiden. Der er dog mange omgange igen da den skal have samme længde som kjolen der ligger under på det ene billede.


fredag den 9. november 2012

Jeg har lånt en idé

Anne har hæklet de sødeste badeænder og sidst hun var forbi forsøgte hun med at lave dem i enkelt garn og bruge dem til barnevognskæder. Idéen er super god og da jeg har en veninde der lige er blevet mor for første gang så var det lige den idé jeg manglede til den hjemmelavede barselsgave.
Her er min udgave af en badeands barnevognskæde.
 
Farverne er valgt af den nybagte mor før hun fødte og vidste barnets køn. Der er lavet ænder i 2 grå nuancer og en enkelt sort. Dertil en lilla og limegrøn kugle. Jeg har tilføjet neon koral og lidt pink da det blev en pige. Barnevognskæden er lavet sådan at den kan justeres i siden ved klemmerne.
 
 
 
 
 

torsdag den 8. november 2012

Fra idé til virkelighed

Jeg har længe gået med en idé inde i hovedet som skulle være et halsrør der passer til min nye vinterjakke. Garnet og farven havde jeg styr på og størrelsen skulle være lille og ikke for stramt og røret skal kunne tages op om ørerne og samtidig dække halsen. Teknikken er inspireret af noget af det jeg har strikket for Lotte.
Her er så mit forsøg på at tænke selv. Det er stort set blevet som jeg vil have det. Nu skal den blot vaskes inden I får action pictures.

Der er strikket både rundt og frem og tilbage, hvilket har givet en effekt med huller i den ene side... om de får lov at blive eller syet/monteret vides endnu ikke.

tirsdag den 6. november 2012

Dragende magisk

Der er noget dragende magisk over regnbuer både dem man møder på sin vej ude i naturen og dem, der findes i forskellige afskygninger i fx garn. Pt. har jeg gang i et lille regnubue strikkeprojekt. Et dejligt nemt projekt kun i ret og til sidste 5 omgange med vrang - perfekt aften/tv-strik, som udfolder sin dragende regnbue magi mellem fingrene på mig.
 

søndag den 4. november 2012

Et lidt forsinket halloween indlæg

På mit arbejde spiser vi altid sammen med de unge om onsdagen og i onsdags, hvor det tilfældigvis også var halloween, var det selvfølgelig oplagt at dække bord og lave mad med det tema.
 
Jeg havde et par af tøserne til at hjælpe med at dække bord, eller det vil sige, at det endte med, at jeg stort ikke måtte være med, men at de ordnede det hele selv. De gjorde et godt stykke arbejde og var meget opfindsomme.
 
Jeg havde i dagen op til leget lidt med vatrondeller efter ideerne fra Tinas Hallovatween e-bog. Der var blodige øjne.
 
Små græskarhoveder. Jeg brugte, hvad vi havde i huset, så der duftede meget af karry (da vi ikke havde noget gurkemeje). Ansigtet blev lavet af sort silkepapir.
 
Spøgelser skulle der også være.
 
Et billede af bordet, inden pigerne blev helt færdige med borddækningen.
 
Der var pyntet med halve hjerner i fade fyldt med blod.
 
De havde også været i spøg og skæmt kassen og fundet forskellige nedfaldne øjne og åbne benbrud.
 
Der var afhuggede hænder og fingre på fad.
 
På hver tallerken var der bordkort, servietter og en heksefinger (som var en del af menuen).
 
Menuen bestod af grønne tudseæg (ris kogt i vand med grøn frugtfarve)
 
Til tudseæggene fik vi Monstergryde (gulyas lavet med bl.a. perleløg, som lignede små øjne)
 
Desserten bestod af blodskudte øjne (vanillemuffins, pyntet med glasur og chokoladeknapper)
 
Ungerne nød, at der var gjort en masse ud af det og spiste heldigvis med velbehag. Helt sikkert noget der skal gentages næste år.

lørdag den 3. november 2012

Lækker med Lækker på

I skal da heller ikke snydes for action pictures af Ronja med hendes lækre Lady Marion tunika/kjole, så here goes;
En 1 årig er, som I nok kan fornemme, ikke den nemmeste model, for hver gang jeg satte mig på knæ for at have en god højde til at tage billeder af hende, ja så satte hun sig også på knæ. Men mon ikke I har fået en lille fornemmelse af, hvor fin kjolen er er til hende. Den bliver vist yndlingskjolen denne vinter.

fredag den 2. november 2012

Stjernebold..

Faldt en dag over denne fine opskrift, den måtte afprøves.. resultatet kommer her:

Farverne blev fundet (tænk engang jeg har 12 forskellige grønne og blå nuancer bomuldsgarn - måske derfor kæresten syntes jeg har lidt meget garn)

Lige godt halvvejs :)

Alle 12 kegler, nu skal de bare hækles sammen..

Det endelig resultat, jeg har fyldt bolden godt ud, og puttet indmaden fra et kinderæg, med et par bjælder indeni.. (det der sammenhækling skal jeg vist øve mig noget på, var ved at rive håret af mig selv et par gange ;) )

Moren til den lille Esben blev meget glad, hun er super glad for personlige gaver :) Det gør det jo bare endnu bedre at lave gaver, som man ved der bliver godt modtaget :)

torsdag den 1. november 2012

Lækker Lady Marion

Så er jeg blevet færdig med endnu et strikkeprojekt. Denne gang blev det Ronjas Lady Marion Tunika, som kom af pindene. Den er bare blevet rigtig rigtig fin og efterhånden er jeg ved at være helt gode venner med de små pinde (3 mm)
 
 For at undgå en masse ender der skal hæftes har jeg endnu engang lavet farveskift ved at spytsplejse garnet. Det er simpelthen bare så smart.
 
 Jeg har lavet tunikaen i str 2 og fulgt opskriften 99% dvs. for at få den så lang, at Ronja kan bruge den som kjole har jeg lavet 10 omgange ekstra i det ensfarvede stykkke.
 
 Jeg har valgt 3 lilla knapper, som er syet i med det grønt garn.
 
Krydserne i siden har jeg endnu engang valgt at lave i alle farverne og sat dem efter hinanden i tone skift. Synes det er en meget fin detaljge istedet for kun en farve til krydserne.
Et stort stykke arbejde, men meget nem at gå til og super forståelig og gennemarbejdet opskrift. Den var noget hurtigere at lave end Robin Hood trøjen, men det er vist rent tankespind fordi jeg nu er blevet mere dus med de tynde pinde og fordi opskrifterne minder om hinanden, så meget af det kunne nærmest køre på rutinen.