mandag den 8. juni 2015

Restestrik #6

Ikke alle rester bliver til babystrik. Nogle af resterne er så store, at min umiddelbare vurdering er, at de godt kan række lidt længere, især hvis der er to næsten hele ens nøgler. Det var tilfældet med dette pink garn.

Jeg fandt bogen Børnestrik på pind 3½-4 af Lene Holme Samsøe. Jeg har længe haft planer om at strikke toppen Bløde blade til Ronja, men det er aldrig rigtig blevet til noget. I stedet for at følge opskriften 100%, valgte jeg at redigere den lidt og strikke en vest.

Jeg er helt vild med de store fine blade, som træder så fint frem mellem retrillerne. Derudover er det fantastisk med opskriften, hvor man starter oppefra og ned og samtidig ikke skal strikke ærmer.

Efterhånden som arbejdet skred frem, kunne jeg godt se, at garnet ikke rakte til en lang vest. Jeg overvejede om jeg skulle lave striber i det glatstrikkede stykke, men besluttede mig i stedet for at holde mig til den ene farve og så måtte den blive så langt som garnet rakte. 

Knapperne er fundet i Tiger. Det ærgrer mig en lille smule, at striberne ikke vender samme vej på dem alle sammen, men det har vel også sin egen charme.

Vesten passer Ronja fint. Og selvom den blev bolero-kort, kan den jo sagtens bruges, som lidt ekstra varme om skuldrene, når hun har en kjole på.

2 kommentarer:

  1. super fin jeg har også bogen men kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg skal strikke pinden efter de fire første som retpinde. hvad har du gjort

    SvarSlet
  2. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

    SvarSlet