tirsdag den 15. april 2014

Påskepynt

I mit barndomshjem var påskepynt ikke noget der blev gjort ret meget ud af. Havde vi børn lavet lidt i institutionen så kom det op at hænge ellers var det primært en ny blomsterdekoration i klassiske påskefarver og en gul serviet på påskebordet. Derfor har jeg aldrig gjort noget ud af at pynte til påske i mit eget hjem.

I år har jeg gjort en lille undtagelse, fordi jeg et par dage før påskeferien forsøgte mig med at lave betonæg sammen med de unge på mit arbejde. Det var ret simpelt. En bakke æg og noget beton. Slå et lille hul i ægget, stort nok til at få hvide og blomme ud og skyl dem forsigtigt, sådan at den skrøbelige skal ikke går i stykker. Stil æggene tilbage i bakken med hullet op af og fyld nu alle æggene med beton.  Du kan roligt fylde æggene helt op... et lille fif... når æggene er fyldt så lige ryst lidt med bakken, så evt. luftbobler forsvinder... alternativt fyld æggene efter. Lad dem tørre/stivne. Når betonen er hård så slår du skallen i stykker og piller den af. Et voila... fine og rå beton æg til at pynte med i blomster eller en lille skål på påskebordet.

Mine er kommet i en lille skål og står nu på sofabordet.

Måske man skulle lave nogle flere og måsle male nogle af eller blot dyppe den ene ende i maling?

2 kommentarer:

 1. Det er simpelthen en fantastisk idé! Intet mindre. I love.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Kan ikke tage æren for idéen, men synes selv den er så fantastisk, at jeg i år måtte have lidt påskepynt.
   MVH Rikke

   Slet