tirsdag den 25. marts 2014

D for ...

... dåser, damer, diller og DIY.

Jeg havde lavet en dåse-dame efter Lises fine DIY til en af mine kollegaer. Da jeg havde lagt billedet på facebook, så var min bror hurtig til at ønske sig et par stykker samt en god veninde ønskede sig også en. Så jeg gik i kassen med bomuldsgarn og fandt alt mit hudfarvede garn samt lidt forskellige rester til bikinier.

Projektet har lagt i min taske og været et simpelt projekt til at være med på tur. Bare rundt og rundt og rundt. De blev dog ikke så høje, da jeg var nødt til at økonomisere lidt med garnet, da jeg ikke ville ud og købe et helt nyt nøgle for så lidt, da jeg har en aftale med mig selv om ikke at købe mere garn før der er taget et ordentligt indhug i lageret.

Min veninde blev helt vild, da hun hørte der også var lavet en dåse-mand, så sådan fik jeg også lige lavet til hende. Den er også efter en af Lises DIY.

Dåse-damer bliver så fine med deres bikinier, så jeg ville forsøge mig med at lave lidt tildækning til den struttende mand. Et hæderligt forsøg, men han er så "fornøjelig", at han er svær at dække helt ;-)

Bikinierne til mine dåsedamer er ikke magen til Lises, så her kommer lige en hurtig DIY. Jeg har nemlig hæklet dem så jeg er helt fri for montering efterfølgende.

Start med at at lave 50 lm. Begynd i 2 maske fra nålen og hækl 13 fm og vend. Hver række vendes med 1 lm. Nu skal rækkerne gøres en maske mindre. Det gøres ved at springe over den 1 maske på hver række og hækle fm til enden, hvor den igen vendes med 1 lm. Når du har lavet den sidste række hvor man kun hækler 1 fm laver man 40 lm. Klip tråden og træk den igennem den sidste maske. Nu har du første del af bikinien.

Nu skal du lave 2 del af bikinien. Igen starter du med 50 lm. Inden du vender og hækler 13 fm tilbage, så "hæfter" du lm rækken til bikini-del 1 med 1 km. Vend ved at lave 1 lm og hækl 13 fm tilbage og vend. Spring 1 maske over og hækl 11 fm, den sidste maske hækles sammen med bikini-del 1 (se billede nederst til venstre) ligesom du ville hækle 2 masker sammen til 1. Vend med 1 lm og gør ligesom bikinidel 1og fortsæt nu med at hækle de næste rækker indtil du har 1 fm på rækken. Igen laves en lm kæde på 40 masker. Klip tråden og træk den igennem sidste maske. 

Nu er din bikini færdig og du slipper helt for montering.

Brug bikinien til dåse-damerne eller som badetøj til en dukke.

2 kommentarer: