onsdag den 26. februar 2014

Årets drengekostume

Igen i år har jeg fået syet fastelavnstøj til børnene. Jeg har egentlig et princip om ikke at købe til dem, fordi jeg synes at prisen og kvaliteten af de købte kostumer ikke hænger sammen.

Der har været rigtig mange kostumer i spil til Pelle i år. Han har snakket rød og guld ninjago og Ben 10. Den endelige vinder blev Ben 10, så jeg måtte jo igang med at google billeder og planlægge.

Jeg har valgt at tage udgangspunkt i nogle simple mønstre på nogle bukser med lækre detaljer og en hoodie med raglan jeg havde og tilføjet detaljer, så det minder om Ben 10.


 Bukserne er syet op i en lækker cobolt blå babyfløjl. De har både sadelback og lommer.

 Foran er der lommer og snydegylp med knapper. Knapperne er fra svigermors gemmer og nogle som knægten selv fik lov at bestemme. De er nok ikke så Ben 10 agtige, men bukserne er tænkt som nogle han kan bruge efterfølgende til hverdag. Der er elastik i linningen, så de er nemme at tage af og på.

 Hoodie er syet op i en lækker græs grøn isoli, med sort lynlås og grøn kantbånd hele vejen rundt i kanten på hætten og ved lynlåsen på indersiden, så den får en flot finish. Striberne er lavet med almindeligt hvid kantbånd, som er syet på det ene ærme og ned langs det ene forstykke.

10-tallet er lavet af hvidt strygestof, som jeg har strøget ovenpå et stykke mørkt stof og efterfølgende applikeret på blusen.

Der gik et par dage, før jeg fandt ud af hvad han synes om resultatet. Han har en alder lige nu hvor han ikke ubetinget synes det er sejt, at hans mor syer kostumer til ham istedet for at købe ligesom alle de andre forældre, men heldigvis er han glad for kostumet, som passer ham helt perfekt.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak. Jeg tror også at han selv er ret godt tilfreds med det.
   Mvh Rikke

   Slet
 2. Woa, det er godt nok godt laget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Det er nok blandt de mere simple kostumer jeg har lavet, men de små detaljer gør en stor helhed.
   Mvh Rikke

   Slet