onsdag den 31. oktober 2012

Badeand som barselsgave :)

Med så stor en familie som min, så skal der gives mange barselsgaver. Jeg er altid på udkig efter ny inspiration, sidst faldt jeg over disse badeænder. De er da så flotte :)



Jeg lavede disse to til et fætter-kusine par, børnene er født med kun 1 måneds mellemrum og bor kun et par kilometer fra hinanden, så der er vist ingen tvivl om at de kommer til at få masser af glæde af hinanden, når de bliver ældre :)
Ænderne faldt i god jord, også hos de ældre søskende, så måske jeg må igang igen og ha lavet lidt flere til familierne.

Pusler også med tanken om at lave ænderne i mindre format og bruge dem som pynt til en barnevognskæde, men mere om det senere, når jeg får det lavet :)

tirsdag den 30. oktober 2012

Kreative indkøb

I år forstod vi at begrænse os, så vi købte ikke så meget med hjem, som vi gjorde sidste år, hvor vi vist nok gik lidt amok i Zpaghetti garn ;-)
 
Vi fik dog købt lidt med hjem, men mest bøger og blade med strikke eller hækleopskrifter.
 
 Jeg fik mig denne skønne booklet med lækre hæklede ting for kun 40 kr, så nu kan Anne få hendes igen, som har boet i mit "kreabibliotek" det sidste år.
 
 Jeg fik mig også denne lækre bog fyldt med fine strikkede og syede ting til build-a-bear for kun 50 kr. I første omgang får svigermor lov til at låne den, hun vil nemlig gerne lave ting til niecens build-a-bear, som de gav hende i fødselsdagsgave. Så må jeg hente dem hjem, når jeg engang selv skal igang med sådanne projekter (tror nok der er planer om, at begge børn skal have sig en build-a-bear).
 
Anne købte dette nøgle Flowerbed hos Lotte, så nu skal jeg igang med at strikke sådan et her til hende (hun kan nemlig ikke strikke). Det er altid rart at have en tjeneste til gode ;-)
 
Udover disse skønne sager fik vi også fyldt en masse blade med gode ideer i poserne og Anne købte endnu en strikkeopskrift, som jeg skal lave til hende. Nemlig denne. Nu er der fyldt op i øverste etage med ideer, der skal føres ud i livet, så jeg/vi kommer vist ikke til at kede os vinteren over.

mandag den 29. oktober 2012

Kreative dage

Vi var jo i år afsted for at hjælpe Tina Dalbøge nogle timer på hendes stand, det var en hyggelig og spændende oplevelse og aldrig har 4 timer gået så hurtigt :)

Her er lidt billeder fra standen:

Først billeder fra BLOGGERS CORNER, så fine bogstaver, de fik mange rosende ord med på vejen af dem der kom forbi, flere ville vide om Tina også havde en e-bog om hvordan man lavede dem ;) 

Klar til der bliver åbnet for de besøgende.. 

Et udsnit af varene fra web-shoppen.. 

Måtte bare tage et billede af denne fine figur, nu er kærestens julegave jo reddet.. Må straks igang :) - er sikker på han vil blive rigtig glad for en ligende :)

Der var klar til at børn og barnlig sjæle kunne lave noget kreativt med grydesvampe :) Rikke og jeg skal ikke sige os fri for at ha brugt lidt tid netop på at klippe lidt i disse svampe, det er jo helt vildt hvad man kan få ud af grydesvampe og lidt ståltråd... glemte desværre at tage billeder, var jo travlt optaget af processen ;)

Og her en montre med det som det virkeligt handler om; hverdagsting og genbrugsmaterialer :) 

Kortene alle deltagerne på messen fik med sig hjem, så de kunne gå på Tinas shop og hente den e-bog, hun havde lavet til alle messens deltagere :) Det er en bog med lidt forskellige ideer fra nogle af hendes bøger og information om hvordan hun får hendes ideer og hvilke kurser, foredrag, team building hun også laver :)

En rigtig spændende dag, vi stiller gerne op igen til næste år :)


søndag den 28. oktober 2012

En dejlig eftermiddag ved stranden...

Lige lidt billedspam fra vores gå tur til stranden i dag :)





Sådan en dejlig søndag eftermiddag med høj solskin skulle nydes i fulde drag, elsker efteråret, med alle farverne og når frosten begynder at bide, håber på en hård vinter med masser af frost, sne og is :)

Hvordan har du det med efterår/vinter?

lørdag den 27. oktober 2012

En herlig dag

Sikke en skøn dag på messen. Vi brugte formiddagen på at hjælpe Tina Dalbøge på hendes stand. Vi fik snakket med en masse skønne bloggere og andet godt folk. Resten af dagen brugte vi på at suge en masse kreative ideer til os. Og vi var jo også forbi Lottes stand hvor mine/vores vokseværk striktrøjer hang midt på standen.



Så er vi afsted


Morgenmaden er indtaget.
Madpakken smurt. 
Isen skrabet af bilen. 
Snakken kører og strikketøjet er fundet frem til den lange køretur.
Vi glæder os til at hjælpe på messen i Fredericia i dag og møde en masse andre kreative folk/bloggere.
Håber vi ses.


fredag den 26. oktober 2012

Pakker... skønne pakker...

Endnu engang har lykkens gudinde tilsmilet mig. Denne gang har jeg vundet lækker the og fine glas og blomsternåle hos Lise. Det bliver skønt at sidde i sofaen de kolde efterårs/vinteraftener med en kop varm the og nørklegrejet. Tak for den fine præmie.

 
Og så er mine pakker i krea-bytte-pakke-legen kommet frem til modtagerne. Heidi fik denne pakke og Anja denne. Skynd dig ind og deltag i pakkelegen hos Anja - se mere her.

torsdag den 25. oktober 2012

Lækker æblekage

For et par uger siden havde jeg et par veninder fra hhv. efterskolen og fys. studiet på besøg, den slags besøg kræver jo kage :) Jeg fandt denne opskrift, det er virkelig en skøn kage.
Jeg havde ikke lige noget hvid chokolade, så brugte mørk i stedet, det smagte herligt :)



Det er bestemt ikke sidste gang jeg har bagt denne kage, den er så lækker. Dejlig svampet og en af de kager man bare ikke kan nøjes med et stykke af :) Jeg havde rørt lidt creme fraiche op med vaniliesukker og serverede det til, lækkert! siger jeg bare :)

onsdag den 24. oktober 2012

Æblehøst

Det er jo bestemt tid til den store æblehøst, vi er så heldige at mine forældre har en stor og meget gammel frugthave (fandt ud af træerne er plantet før 1946, hvor mine bedsteforældre købte gården), som hele familien nyder godt af.
Traditionen tro mødtes vi i weekenden til den store æble-plukke-dag, i år var der onkler og tanter, en af mine kusiner og hendes to lækre børn som var samlet.
I får lige lidt billeder både fra sidste år (vejret vidste sig ikke fra sin bedste side, derfor glemte jeg helt kameraet, vi skyndte os bare at få plukket det frugt vi kunne)...
Frugthaven.

Nogle plukker, andre slæber...

Gamle træer = frugten sidder højt oppe, alle stiger må i brug

Nogle er totalt frygtløst eller tossede, tænk at gå op på en stige som nærmest står op ad det rene ingenting...

Min dejlige gamle hund (RIP), vogter æblekasserne :)

Lidt af høsten, meget var allerede læsset ind i bilerne, så alle der ville kunne få æbler med hjem :)
Vi har selvfølgelig fået en del æbler med hjem, så nu er det bare at finde ud af hvad de skal bruges til..
Gode ideer?? :)

tirsdag den 23. oktober 2012

Så er ventetiden snart slut

Jeg beklager den meget lange ventetid og vil ikke belemre Jer med en masse dumme undskyldninger... Men i dag har jeg været på posthuset med alle disse pakker så nu skulle der meget snart lande give away præmier og krea bytte pakker i 4 postkasser :-D
Jeg håber de alle lever op til modtagernes forventninger.

a

Ses vi på lørdag?

I weekenden er der jo;
 Og igen i år skal vi derned og inspireres og måske endda møde nogle af Jer andre bloggere?
Forskellen for os i år bliver, at vi ikke kommer til at gå rundt og suge inspiration til os hele dagen, som vi gjorde sidste år, men tilgengæld skal vi hjælpe Tina på hendes stand hele formiddagen.
Nu må det godt snart blive lørdag :-)

søndag den 21. oktober 2012

Græskar-tid

Jeg elsker denne tid på året, hvor det bliver tideligt mørkt og vind og vejr indbyder til små kreaprojekter indendørs i stearinlysets skær og bare masser af hygge med børnene. Til denne tid hører jo også Halloween... egentlig ikke en tradition jeg endnu har taget til mig, altså bortset fra traditionen græskarhoveder med lys i.
 
I år har jeg dog endnu ikke købt et græskar, men det betyder ikke, at vi er græskar-fri, for Pelle kom hjem med dette søde græskar fra børnehaven i sidste uge.
 
Super sødt og 100% personligt... og glæden i drengens stemme og øjne når vi i fællesskab tænder hans græskar er helt uvurderlig. Han er bare så stolt. Moren her er også meget stolt af drengens græskar og så er det jo fantastisk, at den ikke rådner.
 
Han har revet gult og orange silkepapir i stykker og limet på et syletøjsglas med decoupage lim og til sidst når det er tørt, er der tegnet et ansigt på glasset.
 
Sød ide til indehygge med børnene.
 

lørdag den 20. oktober 2012

Robin Hood in action

Ja I skal da ikke gå glip af, hvor lækker Pelle er i sin nye trøje, så her kommer lige lidt action pictures;
 
 
 
 
 

fredag den 19. oktober 2012

Ta da :-)

Når man nu er så heldig at få strikkeassistence, så kan man jo hurtigt blive færdig. Så her kommer billeder af Pelles vildt lækre Robin Hood trøje. (advarsel billedspam)
 
 Har lavet trensen til en knap øverst i stolpelukningen, men ved ikke helt om ejg vil have en knap i. Synes den er meget sød sådan her.
 
 For at undgå en masse ender der skal hæftes har jeg lavet farveskift ved at spytsplejse garnet.
 
 Krydserne i siden har jeg valgt at lave i alle farverne og sat dem efter hinanden i tone skift. Synes det er en meget fin detaljge istedet for kun en farve til krydserne.
 
 Et stort stykke arbejde, men meget nem at gå til og super forståelig opskrift.
 
Jeg købte garn og opskrift her. Herover kan du se resterne. Den færdige trøje vejer 137 gr i str 6 år og jeg har 186 gr garn tilbage. Nu er spørgsmålet så om jeg skal lave endnu en Robin Hood trøje eller noget andet af mine rester... hmm... tænke tænke... nogle gode ideer?

torsdag den 18. oktober 2012

Tak for hjælpen

Når man nu selv er ide forladt, så er det jo rart, at I her i Blogland altid er hjælpsomme. Da jeg den anden dag efterlyste gode ideer til sukkerfri kage eller dessert, var I super hjælpsomme.
 
Jeg endte med at lave bagte æbler med marcipan, der var super lækre. I stedet for græsk yoghurt fik lækker sukkerfri vanillie is fra Åblomst til.
 
Det var nemt og lækkert og vagte stor glæde hos store og små.

onsdag den 17. oktober 2012

Strikkeassistance

Det er hvad jeg har fået. For et par dage siden fik I en statusrapport på Pelles Robin Hood trøje og efter at have givet de der strømpepinde en chance, så må jeg erkende, at dem er jeg ikke dus med og ved heller ikke helt hvornår jeg bliver.
 
Heldigvis har jeg en svigermor, der synes det er ren terapi bare at strikke derudaf med strømpepinde, så da hun foreslog at strikke ærmerne var jeg ikke sen til at sige ja. Hun synes det er terapi og jeg vil trænge til terapi, hvis jeg skulle fortsætte med strømpepindende... så det er vist en ren win-win situation.
 
 Så skal jeg kun bøvle med pindene på de 11 retriller i bunden af hver ærme.
 
Mens svigermor ordnede ærmerne på Pelles trøje, fik jeg lige lavet noget mere på Ronjas Lady Marion tunika, så svigermor også lige kunne strikke ærmerne på den :-)
 
Jeg må vist hellere øve mig noget mere med strømpepindene... engang... eller lære det, der magic loop.

tirsdag den 16. oktober 2012

Mit bidrag

Sidste uge på arbejde stod i kagens tegn... Vi bagte nemlig i flere dage for at samle penge ind til børnetelefonen. I uge 40 havde et par af mine kollegaer sammen med en ordentlig flok unge mennesker lavet bunker af fondant pynt, som vi kunne bruge til kagerne. I sidste uge var jeg hængt op af en masse andre opgaver, nogle af dem også i forbindelse med Bag for en sag, så da jeg havde en halv fri´dag onsdag bagte jeg en fin kage til en af dem, der havde forudbestilt kage og givet en stor donation.
 
Jeg bagte en vanilliekage, delte den i 2 og fyldte jordbærmousse imellem kagestykkerne. Jeg gemte en lille smule mousse til at smøre udenpå kagen til at kliste fondanten fast med. Til sidst pyntede jeg med noget af alt pynten som de unge havde lavet og "limede" det fast med en lille smule glasur.
 
 
 
 
Er selv ret godt tilfreds med resultatet, da det er mit første forsøg med fondant, som er rimelig lykkedes. Og de unge havde gjort et stort stykke arbejde med at lave fint pynt.
 
Det lykkedes os i fællesskab at samle over 8000 kr ind til børnetelefonen.