torsdag den 28. november 2013

At nå det...

... man lover, kan nogle gange være svært, når hverdagen går stærkt og man føler, at tiden forsvinder imellem hænderne på en... især krea-tiden. Men jeg havde lovet at lave en julesæk til karateklubbens børnehold.

Jeg vidste, at jeg havde denne sæk til at ligge i stofbunken. Jeg havde fået den med hjem, da Anne og jeg var til vores første blogtræf i Silkeborg, og ikke rigtig vidst hvad jeg skulle gøre med den. Da jeg sagde ja til at lave en julesæk til klubben, vidste jeg at tiden var knap og derfor ville jeg bruge denne. Planerne om dekoration på sækken var at lave klubmærket magen til vores klubpuder og så give den nissehue på.

Det blev tiden ikke til, så jeg måtte finde på en anden og lidt hurtigere løsningen. Juletræet blev pillet af og jeg tegnede prikker på sækken.

Prikkerne skille udgøre punkter, som jeg skulle bruge til et simpelt korsstings broderi.

Resultatet blev et hurtigt broderi med klubnavn og ordet jul.

Efter jul tager jeg sækken med hjem og laver klubmærket, som var min oprindelige plan, på den anden side af sækken.

tirsdag den 26. november 2013

Nyt hovedtøj

Vinteren begynder at tage sit tag i os og det er efterhånden ret koldt for ørerne at bevæge sig udenfor, så det er jo oplagt at få afprøvet en af opskrifterne i Lottes nye bog; Hovedtøj.

Jeg har kastet min kærlighed på hue nr 6 i bogen, som strikkes i flowerbed og kidmohair. Flowerbed er et af mine absolut yndlingsgarner, som findes i et væld af farver. Denne hue valgte jeg dog i en af de mere neutrale varianter.

Den er blevet så fin og jeg har allerede brugt den en del. Jeg skal helt sikkert lave et par stykker mere i andre farvevarianter.

søndag den 24. november 2013

Hvid jul

Jeg elsker julen og ikke mindst julestjerner, mit eneste problem med sidstnævnte er, at jeg ofte invisterer i en del af dem i løbet af december måned, da de har en tendens til ret hurtigt at dø herhjemme... uanset om jeg husker at vande dem eller ej, så vil de bare ikke overleve herhjemme... måske de bliver dræbt af kærlighed.

Nu er jeg heldigvis ovre problemet med at de dør, for jeg har hæklede nogle fine julestjerner efter Heidis opskrift. Opskriften kan købes i hendes lille netbutik, som et hæklekit med garn, fyld og små urtepotter til.

Da jeg har en tendens til at farvekoordinere alt mit julepynt i hvid, sølv og isblå, så har potterne fået en omgang sølvmaling og julestjernerne blev hæklet i hvid. Selve blomsten har jeg lavet både i alm hvid bomuldsgarn og i hvid glimmergarn.

Glimmergarnet er så fint og giver lige det der dejligt skinnende og snehvide look.

lørdag den 23. november 2013

Lækkert etui

Jeg har længe haft planer om at sy et lækkert etui til mine hæklenåle. Jeg har for lang tid siden købt mønster af Lene til selv at sy et, men jeg er aldrig rigtig kommet igang med det. Så jeg lavede mig en forsigtig forespørgelse til Lene, som er vildt dygtig til at sy og ikke mindst at sammensætte stof og har sans for detaljer.

Den anden dag kom dette smukke etui så med posten. Lækkert, stilrent og grafisk med et lille touch af neon. Lige min stil og helt perfekt til mine nye amour hæklenåle.



Jeg er vild med det og taknemmelig for at dygtige Lene ville hjælpe mig. På et tidspunkt må jeg forsøge at gøre Lene kunsten efter og sy mig et lille på-tur-etui eller måske et strikkepinde etui.

onsdag den 20. november 2013

Barnevognskæde

Jeg er ved at have lavet nogle stykker af disse barnevognskæder. Denne var på bestilling fra en kollega, som var blevet bedstemor.

 Opskriften på de hæklede ænder er fundet her.

Ænderne er trukket på elastiksnor sammen med filt kugler fra Søstrene Grene.

tirsdag den 19. november 2013

Alternativer

I forbindelse med at vi er begyndt at spise mere og mere efter LCHF principperne, så skal der jo laves alternativer til spaghetti. Udstyr skal man jo ikke gå ned på, så derfor er der blevet indkøbt denne spirali.



 Den er super nem at gå til. Man isætter bare sin valgte grøntsg og drejer på håndtaget.

 Ud kommer de fineste grøntsags strimler, som er lækre alternativer til spaghetti.

Dette er de sørgelige rester fra en squash som endte sit liv som spaghetti alternativ ;-)

søndag den 17. november 2013

Julemus

Jeg har været igang med at testhækle endnu et af Heidis skønne hæklekits... eller rettere sagt, så er denne en test af to kits. Et sødt lille julemuse par, som du kan finde her i hendes lille webbutik

Musene har et enkelt óg sødt udtryk, som jeg godt kan lide og som altid har Heidi sans for detaljerne, som er med til at skabe det samlede udtryk.

Pigen har de fineste stribede strømper på til sin flotte blå kjole med sus i skørtet og en fin blondekant. For at holde varmen i den kolde vinter, har hun fået et fint sjal med blondekant over skuldrene.

Drengen har fået knickers med mancheter på til sin grønne trøje. For at holde varmen har han et sødt stribet halstørklæde. Rundt om skuldrene har han en lille taske, hvor han gemmer sin lille muse"bamse".

Drenge musens lille muse"bamse" er simpelthen den kæreste lille mus.

Både Pelle og Ronja har kastet sin kærlighed på de søde julemus og hygger sig med dem i sofaen eller har dem med i deres lege. Ronja har helt særligt kastet sin kærlighed på den lille muse"bamse" som bliver krammet og puttet lige så forsigtigt i tasken.

Musene er ca. 35 cm lange og forholdsvist hurtig hæklet. Opskriften er let forståelig og der fine billedvejledninger undervejs. Hvis tiden bliver til det, så skal jeg helt sikkert lave endnu et sæt julemus, da bl.a. Pelle drømmer om dem i anden farvekombination.

fredag den 15. november 2013

Netop nok

... er navnet på den fineste kurv hæklet i zpagetti fra Jeanettes bog Lutter løkker. Jeg købte bogen og garnet, da jeg var på kreative dage i Frederecia og fik endelig taget mig sammen til at få hæklet den i søndags, da vi holdt blogtræf.

Kurven har nu fået fast plads i sofaen og passer godt på mine igangværende strikke- og hækleprojekter. 

Resterne af zpagetti er jeg pt. igang med at forvandle til endnu en kurv fra Jeanettes bog, for mængden af projekter er større end de kan være i denne kurv alene.

onsdag den 13. november 2013

Værtinde gave

I søndags til vores blogtræf havde Pernille disse fine hjemmelavede juleophæng med til Anne og jeg i værtinde gave.

De er så fine og passer helt perfekt ind i mit juletræs farvetema, så nu kan jeg næsten ikke vente til det er tid til at finde julepynten frem.

Tusind tak for den flotte værtinde gave.

mandag den 11. november 2013

Blogtræf

I går var det langt om længe blevet søndag d. 10. november og vores lille blogtræf skulle løbe af stablen. Vi var trætte (efter en julefrokost dagen før) og spændte på at møde de tilmeldte. Her kommer lidt billeder fra dagen. Vi fik ikke taget så mange billeder, for vi glemte det helt i alt hyggen og kreativiteten.

Da vi gik igang med planlægningen af blogtræffet, havde vi en del snak om pakkespil og goodiebags og om det var noget vi ønskede. De blogtræfs vi har deltaget i, har arrangørerne brugt meget energi på at samle goodies og lave pakkespil. Det er meget hyggeligt, men det tager meget tid også på selve dagen og vi synes det kan have en tendens til at tage fokus fra det, det handler om; Nemlig at mødes og være kreative sammen.

Alligevel havde vi valgt at samle lidt ind til nogle goodiebags, men med udgangspunkt i at det er ting, der skal skabe glæde og inspirere til at være kreativ og gerne afprøve nye krea-aktiviteter. Vi fik indsamlet fine ting fra disse sponsorer. Endnu engang tusind tak, for Jeres bidrag.

Alle deltagere havde taget lidt mad med til en fælles buffet, som var tilgængelig hele dagen, når vi lige havde en pause i kreativiteten. Der var så meget lækkert mad.

Og så til det vigtigste... de kreative projekter. Stuen var fyldt op med stof.
¨
Stine havde lidt lækre Sputnik sager med.

Spisebordet var fyldt med snurrende maskiner og snakkende kvinder :-)

Gulvet blev også indtaget til at skabe overblik i stofferne og som en lille arbejdesplads


Sofaen blev også indtaget med hæklerier og små håndsyede projekter.

Det var en fantastisk dag og lur mig og vi ikke godt kunne finde på at gøre det en anden gang :-)
Vi vil gerne sige tusind tak for en hyggelig dag og godt selskab med snak, grin og kreativ inspiration til alle deltagerne.

lørdag den 9. november 2013

Jubii... det er i morgen!

Så er vi næsten fremme ved dagen, vi længe har glædet os til... nemlig vores blogtræf. som afholdes i morgen. Det bliver et lille og intimt blogtræf med 7 deltagere ud over os selv, så der skal snakkes og vi skal være kreative og inspireres.

Vi har valgt at vores blogtræf skal handle om det kreative fællesskab, hvor tiden udelukkende skal bruges til at være kreative, derfor har vi ikke planlagt bl.a. pakkespil, som efterhånden fylder meget på blogtræfs. Vi har dog stadig brugt tid på at spørge bl.a. andre kreative ildsjæle, som inspirerer os, om de har lyst til at donere noget til nogle goodiebags, som skal være med til at skabe glæde og inspirere vores deltagere.

Følgende har doneret lækre sager til vores goodiebags;

Vi siger tusind, tusind tak til vores sponsorer for de mange fine ting. Og håber at vores deltagere bliver glade og inspireret.

onsdag den 6. november 2013

Guld i gemmerne

I forbindelse med sidste omgang oprydning i sommerhuset, fandt vi disse fine sager i gemmerne.

 En gammel øl kasse med masser af patina.

 Jeg synes, at der er ligt sjovt at man kan se listen i punden, som understøtter flaskernes hals, så de ikke tipper. I dag bruger jeg kassen til at passe på vores hyggetæpper ved siden af sofaen.

 Der var også fine bøjler. Både en malet...

 ... og disse fine flettede bøjler. 

 Jeg er helt vild med denne sorte med smukke neonroser. Den er kommet med hjem til Sønderborg og resten af bøjlerne har fået lov til at blive i sommerhuset.

søndag den 3. november 2013

En lidt forsinket vinder

Denne weekend har stået på arbejde i døgndrift for mit vedkommende, da min arbejdsplads har afholdt vores årlige indendørs fodboldstævne for de danske ungdomsklubber. I år havde vi omkring 2000 unge der deltog i stævnet sammen med deres pædagoger. Så udover at der skal afvikles rigtig mange fodboldkampe på en dag, så har den stået på 2 dage med diskotek og snak og servicering af alle de unge, der har overnattet på lokaler skoler, som vi har bemandet med vores personale.

Nå... det blev vist en lang forklaring/undskyldning for, hvorfor jeg først nu har fået trukket en vinder af Lottes nye strikkebog.

Vinderen er lod nr;


Bag dette lod gemmer sig Alice Cravach. Stort tilykke med bogen. Hvis du sender en mail med din adresse, så skal jeg sørge for at få sendt bogen afsted hurtigst muligt.