fredag den 30. august 2013

Insta hækling

Jeg har haft gang i et lille hyggeligt hækleri inspireret af billeder jeg bl.a. har set på instagram. Mit lille projekt blev til en kopi af instagrams logo.

Hæklet i bomuldsgarn på nål 3 og til sidst tilført lidt detaljer i filt.

Mit instagram hækleri er blevet til et fint lille sleeve til vores kamera. Mandens eneste kommentar, da jeg sagde jeg ville lave en "taske" til vores kamera, var, at den ikke skulle fylde ret meget i lommen. Det må jo siges at være opfyldt.

I dag skal bruges på hygge med mine dejlige børn og så skal der shoppes til den kommende vintersæson med støvler og skibukser. Og lur mig om der ikke også bliver tid til lidt krea. 


tirsdag den 27. august 2013

Hverdag igen

Efter 14 dages sygemelding pga. en knæoperation, er det endelig blevet hverdag igen og jeg kan igen komme på arbejde og lave alle de ting jeg elsker (arbejde, blive udfordret, karate, være kreativ, være en glad og tilfreds mor). Jeg duer bare ikke til at gå hjemme og slet ikke at være sofasiddende af tvang.

Inden min sygemelding sluttede fik jeg lavet lidt små hæklerier, så jeg var klar igen. Det blev blandt andet til en lille "pung" til bind, så de ikke ligger og rodder i bunden af tasken.

Da jeg er en kjole pige, er jeg ofte nødt til at have mine nøgler hængende om halsen. Det eneste problem er dog at hver gang man tager et skridt,så klirrer man være end en fængselsbetjent, så nøglerne har fået små hæklede betræk. Nu kan jeg gå rundt uden at klirre hele tiden.

søndag den 25. august 2013

En lille fix én

Efter en længere pause i projekterne for Lotte (hvis mest fordi jeg har været langt tid om at færdiggøre dem jeg havde liggende), så er der igen gang i strikkepindende. 

Denne gang har jeg fået 2 projekter med hjem. Det ene er dette lille halsrør;
 Den er strikket i Bamboo silk fra Noro. Der er brugt en teknik, der hedder knit one below, for at skabe den ruflede struktur.

 Det er et lille halsrør, som sidder tæt, men uden at man føler sig kvalt.

 Da jeg prøvede den, fandt jeg ud af, at den også vil være fin som hue.

 Min egen tilføjelse, for at gøre den lidt mere feminin, er et lille silkebånd i den ene side.

 Det giver lige lidt ekstra og er en fin detalje (gad vide hvad Lotte, mon synes om denne ide?)

 Bruger man den som hue, kan man bruge silkebåndet til at stramme den ind i toppen.

Jeg er godt igang med det andet projekt, jeg har fået med hjem, så mon ikke, jeg snart kan vise den frem her på bloggen.

fredag den 23. august 2013

Er der interesse for...

Jeg er vild med ideen om et blogtræf og har selv deltaget i et enkelt. Lysten til at deltage i flere er der helt bestemt, men indtil videre har det ikke været muligt for mig, da de enten afholdes et sted langt væk eller dem der afholdes indenfor en afstand, jeg gerne vil køre, ligger på tidspunkter, hvor det ikke har været muligt for mig at deltage.

Derfor leger jeg med tanken om selv at være vært for et blogtræf, men denne gang i det vestjyske. I første omgang tænker jeg, at jeg vil ligge bolig til. Det begrænser dog antallet af deltagere til 12 personer. 

Inden jeg går igang med den nærmere planlægning af dato m.m. så vil jeg lige stikke fingeren i jorden og lufte mine tanker her, for at høre om der er opbakning omkring et blogtræf. Har I tid og lyst til at deltage i et blogtræf her i Holstebro. Jeg tænker en lørdag eller søndag i november. Er der stor opbakning til det, så vil jeg selvfølgelig forsøge at finde et alternativt sted at være, hvor vi kan være flere end 12 personer.

Hvad siger I? Skal jeg arbejde videre på det?


onsdag den 21. august 2013

Langt om længe

... blev jeg færdig med det seneste projekt for Lotte. Projektet har egentlig reddet mig lidt som en mare. Ikke fordi den har været svær at lave, den har bare taget langt tid at strikke. 
Det er en trøje strikket i den skønneste dueblå silk mohair på pind 4.

 Trøjen er strikket i et stykke, så der er et minimum af montering. Foran på trøjen er der strikket et let og luftigt mønster.

 Trøjen er monteret midt på ryggen. "rygstykkerne" er glatstrik.

Og så lidt action pics;


Selvom jeg har været lang tid om den og jeg har været træt af den mange gange undervejs, så er den blevet så fin og er virkelig let og lækker at have på.

Nu er den afleveret hos Lotte og jeg har fået garn med hjem til to andre projekter, men dem må I høre om en anden dag.

mandag den 19. august 2013

De sørgelige rester

Jeg havde efterhånden fået samlet mig en større mængde zpagetti rester. Hovedparten blev den anden dag forvandlet til dette tæppe.

Men da jeg er til orden og system, så fik jeg ikke brugt alle resterne til tæppet. Derfor skulle disse rester jo også bruges til noget.

Det gule blev til en skøn kurv, som man kan bruge som brødkurv.

De andre små rester blev til små kurve/krukker til nips ting. De blev pimpet med en lille kontrastfarve rundt i kanten.

Til sidst blev det til mine bordskånere til legekøkkenet. Og dermed blev alle resterne brugt.

De små kurve kan lige stå i den store kurv og bliver pt brugt som en lille arbejdsstation jeg kan finde frem, når der strikkes eller hækles.

fredag den 16. august 2013

DIY elektriker babyrangle

Tusind tak for alle de skønne kommentarer til denne lille ide. Nu har jeg fået nærstuderet mine noter, så her kommer den lovede DIY.


Du skal bruge:
Bomuldsgarn - rester i gul, hvid og grå
hæklenål nr 3 
Fiberfyld
rasleboks/-æg

Forkortelser
m - maske
fm - fastmasker
2fm - 2 fastmasker i 1 maske
indt- indtagning - spring over 1 maske og lav 1 FM i næste maske
mr - magisk ring
tallet i () angiver antallet af masker ved omgangens slut

Pære med ledning
start med gul
1: 6 fm i mr
2: 2fm i hver m (12)
3: 2fm, 1 fm * 6 (18)
4: 2fm, 2 fm * 6 (24)
5: 2fm, 3 fm * 6 (30)
6: 2fm, 4 fm * 6 (36)
7: 2fm, 5 fm * 6 (42)
8-12: 1 fm i hver m (42)
13: indt, 5 fm * 6 (36)
14: 1 fm i hver m (36)
15: indt, 4 fm * 6 (30)
16: indt, 3 fm * 6 (24)
17-24: 1 fm i hver m (24)
25: indt, 2 fm * 6 (18)
26: indt, 1 fm * 6 (12)
27: skift til grå - 2fm, 1 fm * 6 (18)
28-31: 1 fm i hver m (18)
32: indt, 1 fm * 6 (12)
33: indt * 6 (6)
34: skift til hvid - 1 fm i hver m (6)
35-75: 1 fm i hver m (6) 
luk af og bryd garnet - lav en lang ende til sammensyning

Inde i pæren putter jeg et lille rasleæg med små perler. Ægget har jeg klistret godt sammen, så det ikke går fra hinanden. Jeg putter ægget i pæren, inden jeg når så langt, at den ikke længere kan komme igennem åbningen. Derudover putter jeg løbende fyld i. Jeg har ikke skrevet i opskriften hvornår, da jeg synes det er individuelt, hvornår det giver mening. Selve ledningen har jeg ikke puttet fyld i.

Stik
Det består af 5 dele - 2 sider, en kant og 2 stik

Side (2 stk)
hækles i hvid - hækles frem og tilbage og vendes med 1 lm
1: 6 lm
2: start i 2 lm fra nålen og lav 5 fm
3: 2fm, 3 fm, 2fm (7)
4: 2fm, 5 fm, 2fm (9)
5-7: 1 fm i hver
bryd garnet og lav en MEGET lang ende til senere sammenhækling

Kant
hækles i hvid - hækles frem og tilbage og vendes med 1 lm
1: 31 lm
2: start i 2 lm fra nålen og lav 30 fm
3: 1 fm i hver m (30)
luk af og bryd garnet

Stik (2 stk)
hækles i gult - hækles rundt
1: 4 fm i mr
2-4: 1 fm i hver m (4)
bryd garnet og lav en lang ende til at sy stikkene fast med

Montering
Først samles de 5 dele til stikket.
Først hækles kanten på den ene side - sammenhæklingen skal laves på forsiden, så den bliver synlig. Sørg for at der hvor kantens ender mødes er midt øverst på stikket, hvor "ledningen" senere skal monteres. I hjørnerne hækles kanten fast over 2 masker i kanten og en i siden.
Når kanten og den ene side er hæklet sammen, syes strikkene fast på midt på kantstykket. Husk at sy rigtig godt fast, så de ikke går af, når baby leger med ranglen.
Derefter hækles kanten fast på den anden side på samme måde. Inden der nåes hele vejen rundt fyldes stikket med fiberfyld.

Nu mangler du blot at montere stik og ledning og hæfte enderne.

God fornøjelse og husk at linke til denne DIY, hvis du laver din egen elektriker rangle.

torsdag den 15. august 2013

At få brugt resterne...

... kan nogle gange være en svært. For hvad skal man lave af dem? Det skal jo være noget man gider at bruge og som er pænt at se på.

Mine zpagetti rester har længe lagt i en pose og ventet på, at jeg besluttede mig for et egnet projekt. Da jeg så dette tæppe i foråret, tænkte jeg, at det var det rette projekt, men det er ikke blevet til noget... før nu.

I går blev alle resterne fundet frem og jeg satte mig med mobilen i hånden og tjekkede opksriften ud her på youtube. Efter et par videoer var jeg klar til at gå igang. 

Det blev til et fint lille farverigt tæppe, som har fået plads på badeværelset, så vi har noget at lune fødderne på, når morgenerne er kolde til vinter.

Et nemt projekt og jeg fik brugt næsten alle mine rester, I skrivende stund arbejder jeg på at forvandle de resterende rester til nogle små kurve.

onsdag den 14. august 2013

En lys idé

Jeg har længe haft en ide inde i mit hoved med en babyrangle udformet som en pære med fatning, ledning og stik. Der har bare ikke været nogen oplagt grund til at lave den, før manden kom hjem og fortalte, at en af hans elektriker kollegaer skal være far til december.

Sådan en chance skal man jo ikke lade sig forpasse. Så jeg gik i gemmerne og fandt garn og hæklenål. Af mine anstrengelser kom denne fine babyrangle, som jeg ikke kan vente med at give væk til den kommende far.

Jeg har skrevet ned undervejs, hvis der er nogen der er interesseret i en DIY?

tirsdag den 13. august 2013

Monster fedt

Er pt. sofasiddende/sengeliggende pga. en knæoperation. Det er ikke monster fedt, men det giver til gengæld masser af kreatid. Indtil videre er jeg tæt på at være færdig med et projekt til vores nevø som klatrer. Han ønsker sig nemlig en personlig kalkpose.

Her er det grønne monster. Nu mangler jeg blot at sy en inderpose til kalken og putte snørrelukning i.
Inspirationen til posen har vi siddet og kigget på nettet efter, vi fandt denne her som vi begge synes var rigtig sjov. 

Når jeg er helt færdig skal jeg lige have renskrevet mine noter og så kommer der en DIY her på bloggen, hvis der er andre, der kunne tænke sig at lave noget lignende.

fredag den 9. august 2013

Demo model

Jeg har forsøgt mig med at lave en trøje til Pelle. Jeg har været i gemmerne og finde noget af alt mit jersey. Jeg har mikset lidt orange, stribet og en rigtig drenge jersey med scootere.

 Det er blevet en demo model, da mønstret jeg har brugt godt kan tåle lidt tilrettelser, da Pelle er en meget smal dreng og så skal jeg vist øve mig lidt mere i det der med pipping af jersey og med ribkanter. Ærmekanterne er blevet fine, men halskanten er blevet lidt for vid.

 Den er lagt op med en orange strikning.

 Og der er lavet pippingkanter af jersey og orange stikninger ved raglan.

Pelle 5 år,  og har bare slet ikke tid til, at mor synes hun vil have billeder i hans nye trøje :-)

tirsdag den 6. august 2013

Første model

Så har den første dukke ogsfået hår. Denne gang med en midterskilning og to påsyede rottehaler der er bundet op som frikadeller. Det er utroligt så forskellige personligheder de to dukker har selvom opskriften og hårfarven er den samme.  Nu mangler jeg blot at sy lidt tøj men det når jeg nok :-D


søndag den 4. august 2013

Dukke Maya

Med posten den anden dag kom endnu et lille dukkekit fra Heidi.

 Jeg har modtaget et kit tidligere for at testhækle det. Det kom der denne lille fine dukke ud af. Hun har lige siden hun blev færdig ventet tålmodigt på at få hår på hovedet.

Hun må vente lidt endnu, da jeg synes det var mere spændende at gå igang med endnu en. Heidi har nemlig lavet lidt ændringer i opskriften, så det skulle jo lige afprøves.

Og her er resultatet. Endnu en skøn hæklet dukke, denne gang med bare tæer og skønt rødbrunt hår.

Håret er rødbrundt boucle syet på og samlet i toppen. Påsyet en hestehale, der er delt i to fletninger, som er samlet på midten i nakken med en sløjfe.

Ronja har ventet i spænding på, at jeg blev færdig med hende, så er spændt på hendes reaktion i morgen, når hun vågner. Er dog sikker på at hun nok skal godkende den. Den er nemlig allerede blevet krammet og kysset flere gange.